Core biopszia

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! Core biopszia

1 hozzászólás mutatása
Hozzászólások2
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #15465 Marietta

      Marietta
      Felhasználó

      Segítséget szeretnék kérni,hogy mennyire fogadják el magánintézmények eredményeit? Én úgy gondolom,hogy ha a kórház nem tud időben időpontot biztosítani egy sürgős core biopsziára,akkor a betegnek jogában áll máshova segítségért fordulni,az egészségi állapota további romlása elkerülése miatt.

      Édesanyámat 4 éve kezelik az Országos Onkológiai Intézetben.

      Úgy érzem a kezelőorvosa nem sürgeti a mintavétel. Sajnos semmit nem tett meg hamarabbi időpontért.

      1 hónap múlva kaptunk időpontot.

      Röviden édesanyámról, eltávolították az egyik mellét utána előtte is kemot kapott. Egészen mostanaig 3 féle kemoterápiát kapott már,eddig nagyon jól reagált a kezelésekre,nem terjedt tovább,viszont ahogy megpróbáltuk gyógyszer nélkül elkezdtek megduzzadni a nyírokcsomók.

      Most az a helyzet állt elő,hogy míg kapta a kemot (xeloda),azalatt kialakult a másik cicijében is egy viszobylag nagy csomó,amit sűrűn fájlal. Az október 15.-ei CT még nem mutatott semmit. Amíg nem veszik le a mintát és nen tudjuk mivel állunk szemben,addig nem kap kemot. Mivel ez a csomó pár hét alatt alakult ki,vagy nőtt meg ekkorára félek valami nagson agresszívval állunk szemben. Sajnos a tüdejérőp is le kellett csapolni a vízet,mert elkezdett problémákat okozni a daganat. Kiemelném,eddig semmilyen ilyen jellegű baja nem volt anyukámnak. Egy jó fizikúmú pozitív ember,nem hagyja el magát. Egy igazi harcos! Sikerült január 3.-ra időpontot kapjak az Istenhegyi Magánklinikán. A kérdésem az lenne,hogy kötelesek elfogadni ezt az eredményt az országos onkológián? Az ünnepek miatt sajnos most leáll félig az élet mindenhol,ugyanígy az onkológián is. Nem lehetett elérni se a kezelőorvost se az asszisztensét.

    • #25700 Kralo

      Kralo
      Felhasználó

      Sürgős egészségügyi helyzetekben az elsődleges szempont a beteg jóléte kell, hogy legyen. Ha késik a szükséges orvosi ellátás az Országos Onkológiai Intézeten keresztül, ésszerű megoldás lehet egy magánklinika segítsége kérése.

      Az orvosi feljegyzések és vizsgálati eredmények sok esetben átvihetők az egészségügyi szolgáltatók között, beleértve a magán- és állami intézményeket is. A zökkenőmentes átmenet és az ellátás folyamatossága érdekében kulcsfontosságú a hatékony kommunikáció mind az Országos Onkológiai Intézettel, mind a magánklinikával. Érdemes lehet mindkét intézmény egészségügyi szakembereivel megbeszélni édesanyja helyzetének sürgősségét.

      Íme néhány lépés, amelyet megfontolhat:

      Kommunikáció az Országos Onkológiai Intézettel:

      Próbálja meg újra felvenni a kapcsolatot édesanyja onkológusával vagy asszisztensével, és elmagyarázza a helyzet sürgősségét.

      Kérjen minden vonatkozó orvosi feljegyzést és vizsgálati eredményt, amelyet megoszthat a magánklinikával.

      Lépjen kapcsolatba a magánklinikával Chi-Nese:

      Magyarázza el édesanyja helyzetének sürgősségét az Istenhegyi Magánklinika munkatársainak.

      Érdeklődjön az orvosi feljegyzések és vizsgálati eredmények átvitelének folyamatáról az Országos Onkológiai Intézettől.

      Orvosi feljegyzések átvitele:

      Gondoskodjon arról, hogy a szükséges orvosi feljegyzések, beleértve a CT-vizsgálatokat és a vonatkozó jelentéseket, haladéktalanul átkerüljenek a két intézmény között.

      Sürgősségi ellátás:

      Ha édesanyja állapota romlik, vagy ha úgy gondolja, hogy közvetlen veszély fenyegeti az egészségét, vegye fontolóra a sürgősségi ellátást a legközelebbi kórházban.

      Kérjen útmutatást egy egészségügyi szakembertől:

      Konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel vagy egy betegvédővel, hogy tanácsot kapjon az egészségügyi rendszerben való eligazodásról és arról, hogy édesanyja időben és megfelelő ellátásban részesüljön.

1 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.