Mellrákfórum betegklub havonta

 

11891216_747417338701469_6625332005445815537_n

A Mellrákfórum betegklubja 2015. júniusa óta minden hónap első csütörtökén kerül megrendezésre a kőbányai Bajcsy Zsilinszky kórházban.

A klub továbbra is ingyenesen látogatható, teljesen nyitott.

Kis ízelőtő az eddigi klub témákból :

Júliusi klubunk meghívott vendégei az Anita Hungária kft képviselői voltak. dr. Tóth Lászlóné, Zsuzsa, a cég ügyvezetője közel két órás, beszélgetéssel egybekötött felvilágosítást adott nekünk a különféle, speciális melltartókkal és protézisekkel, azok kiválasztásával és viselésével kapcsolatban.

Augusztusban a kórház gyógytornászának segítségével ízelítőt kaptunk a nyirokkeringést is segítő speciális tornagyakorlatokból. A gyógytorna szempontjából is kiemelkedően fontos a mell-műtött nők számára, hogy csak olyan szakember segítségével tornázzanak, aki képzett gyógytornász.

Szeptemberi klubnapunk alkalmával, a kórház onkológiai osztályának pszichológusa vezetésével beszélgettünk . Szóba kerültek a bennünket, érintetteket foglalkoztató legmélyebb érzések, félelemek, a betegséggel, családdal, élettel és halállal kapcsolatban.

Novemberben dr. Telekes András, a kórház onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa tartott előadást, mely után kötetlen beszélgetés következett. A nem bizonyított hatású készítményekről, kiegészítő gyógymódokról szóló előadás sok tévhitre világított rá, és mindenki számára fontos információkkal szolgált.