mellrák lehet?

Kedves Doktornő! 35 éves anyuka vagyok, egy gyermekkel. Kb. két hete a mellem szélén a mellkas irányába egy pattanás szerű valami nőtt. Mikor megnyomta véres-sárgás gennyes váladék jött belőle. Én elsőre szörtüsző gyulladásra gondoltam, hiszen egy kicsit szőrösebb nő vagyok és vannak pihék, néhol erősebb szőrszállak is mellemen. Azóta sajnos újra elkapartam, megint vérzett pl. tegnap is. Piros és kb. fél cm átmérőjű, a közepe jelenleg sebes. Ha lekaparom a sebet újra vérzik de nem tudom eldönteni, hogy van-e benne szőr vagy sem ,mert már mindent látok… és mégsem semmit. Néha mintha igen, aztán meg nem. Ön szerint menjek rögvest orvoshoz?? Mellrák jele lehet? Utoljára orvos januárban vizsgálta kézzel a mellemet. Jelenleg nőgyógyászati gondjaim is vannak, vastagodott méhnyálkahártya, amire kaptam kúpot, és nemsokára kezdek neki e gy 10 napos gyógyszeres kúrának, ha attól nem múlik el, akkor kaparásom lesz és szövettan. Nagyon köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Kérdező!

Megértem aggódásodat. Mindenképpen javasolnám, hogy háziorvosodnál
jelentkezzél első lépésben mellvizsgálatra. Ha nem egyértelmű a
mellvizsgálat, felmerül a szőrtüszőgyulladás mellett más csomó lehetősége is, ez esetben
onkológusnál kell jelentkezni! Egy levél és leírás alapján
nem tudom leirni, hogy nincs semmi baj. A felelős véleményalkotáshoz mindenképpen személyes találkozás és vizsgálat szükséges.
Üdvözlettel, dr. Lengyel Erzsébet
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre