terápia, mellékhatások

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások terápia, mellékhatások

2 hozzászólás mutatása
Hozzászólások4
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #15078 mn

mn
      Felhasználó

Tisztelt Szakértő!

Sportolás témában kérdeztem decemberben, melyre meg is kaptam válaszát, melyet ezúton megköszönök.

Akkor megérdeklődtem, hogy expanderes mellműtött vagyok és 3 hónap után előjött mellfeszülés, ödéma, pirosság, gyulladás. Nem lehetett tudni mitől a sportolásra gyanakodtam. Nem kaptam sem kemo, sem sugárkezelést. Sajnos vastaghegesedés miatt újra meg kellett műteni ezt a területet, sem antibiotikum, sem hűtés, fekvés nem segített.  A sebem tolta kifelé az expandert, olyan szinten, hogy már szinte kilyukasztotta a bőrömet. A műtét során a sebész a hegeket eltávolitotta, a sebet kitakaritotta,öblitő draint tett be,  újra elhelyezte az expandert kb. 3 cm-rel lentebb tette be. Kérdésem, ha 2 hónapig háton fekszem a továbbiakban elkerülhető a vastag hegesedés? Sajnos úgy tudom ez még a végleges implant behelyezés után is előjöhet. Kb. 1 évig semmilyen fizikai munkát nem végezhetek?

Előre is köszönöm válaszát, köszönettel.

B. Ágnes

Kecskemét, 2017. január 9.

• #15079 mn

mn
      Felhasználó

Bocsánat, most látom, hogy nem jó helyre irtam.

• #15081 andrea

andrea
      Adminisztrátor

Kedves Ági!

Ez a kérdés elég speciális, szerintem a legpontosabb választ a sebészed tudja megadni.

Ebből a szempontból laikusként én biztos, hogy nem erőltetném ezt a területet, mert minél több vongálódásnak teszed ki, sztem annál nehezebben gyógyul szépen. és mint minden műtétnél, ahol nagy területen dolgoznak, ott időigényes, míg a végleges viszonyok kialakulnak. nem tudom, lehet, hogy a fokozott hegesedés alkati dolog is lehet…

de ettől függetlenül továbbítom a kérdésedet így is 🙂 kitartás és szépen gyógyult sebet kívánok!

andi

• #15091 mn

mn
        Felhasználó

Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel Ágnes

2 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások