Sebészt keresek, műtét mielőbb

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! Sebészt keresek, műtét mielőbb

16 hozzászólás mutatása
Hozzászólások31
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #14205 Rozi

   Rozi
   Felhasználó

   Sziasztok!
   Teljes pánikban vagyok, két napja kaptam meg a biopszia eredményét, bal oldalon rosszindulatú daganatom van. Év elején is voltam mammográfián, teljesen negatív volt. Most a csomót én tapintottam ki teljesen véletlenül, mert rendszeresen nem ellenőriztem soha. Amikor elrohantam a radiológushoz, akkor is csak az ultrahang mutatta ki, a mammográfia nem! A radiológus javasolta, hogy sürgősséggel keressek sebészt (izotópos eljárás, őrszem nyirokcsomót ellenőrzik műtét közben). Tudnátok segíteni? Kit javasoltok, és hogy lehetne a lehető leggyorsabban kivetetni a daganatot? Nagyon köszönöm a segítséget előre is!

  • #14209 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   szia,

   Teljesen érthető, hogy most pánikolsz, ez a normális reakció, amikor egy ennyire rossz hírt kapsz. A fontos az, hogy miután átléptél az első sokkon, szedd magad össze, hogy a gyógyulásra bírj gondolni, és erre fókuszálni minden erődet. Egy nagy hegymászás van most előtted, kemény lesz, de meg lehet csinálni, sokan másszuk mi is ugyanezt a hegyet éppen.

   A konkrét tanácsok: nem biztos, hogy amit itt most leírok veled is pont így fognak történni, de legalábbis valami hasonlóra számíts.

   Ha jól értem, van egy biopszia és egy uh eredményed. Ezekkel fel kellene keresni egy onkológust. (ha nincs jobb ötleted, hívd fel a háziorvosod, ő biztos meg tudja mondani, hogy hol van a legközelebbi onkológiai kezelő.) Ott lehet, hogy továbbküldenek még valami képalkotó vizsgálatra, hogy pontosan lássák, hogy hol van, mekkora a daganat, van-e áttét. stb. Ezek alapján elkészítik a kezelési tervet, lehet, hogy onkoteam bevonásával. (ez egy sok-sok orvost, tudományterületet magában foglaló csoport, ahol van radiológus, onkológus, onkosebész, és még sokan mások, hogy az  elérhető legszakszerűbb kezelést kaphasd). Lehet hogy egyből műtenek, de az is lehet, hogy úgy ítélik meg, hogy előtte mást kezelést kell kapnod, pl kemoterápia. Ezek az előzetes szövettani, mr/ct stb. eredményektől függenek. Ezeket majd az onkológus szépen elmondja, kérdezd majd bátran, akár írd fel előtte a kérdéseidet is, amikre választ szeretnél kapni.

   Az első sokkon már túl vagy, innentől irány a gyógyulás, hajrá!

    

  • #14218 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Rozi,

   sajnálom, hogy ilyen eredményt kaptál, de kérlek ne pánikolj, igyekezz mindennek utánajárni, végiggondolni, mert erre most nagy szükség van. Szóval, ha még nem volt biopszia, akkor a sebész nem áll szóba veled, mert szüksége van annak az eredményére. Amikor ennek az eredménye megvan, akkor kellene a helyi onkológiát felkeresni. Nem tudom hol élsz, általában ahol a mammográfiát végezték, meg is mondják, merre tovább. Jó lenne, ha a biopszia eredményével már rögtön egy onkoteam elé kerülnél (onkológián időpontot adnak), ők fognak javaslatot tenni a továbbiakra. Lehet, hogy először a műtétet javasolják, de az is lehet, hogy gyógyszeres kezelést. Ez mind a biopszia szövettanától függ. Ha budapesti vagy, tudok neked remek sebészt is és onkológust is javasolni. Remélem sikerült kicsit már azóta megnyugodni és végiggondolni a teendőket. Irj bátran, ha tudunk bármiben segíteni.

   • #14220 Rozi

    Rozi
    Felhasználó

    Szia!
    Nagyon köszönöm a választ! Budapesti vagyok. A radiológus végezte a biopsziát, és ő is mondta el, hogy mi lett a szövettan eredménye. Ő sebészt javasolt, azt mondta, minél előbb szükséges a daganatot eltávolítani…
    Tudnál javasolni onkológust, akihez forduljak? Vagy a sebész is egy ilyen onkoteam tagja, és ő majd megmondja, hogy mi a következő lépés?
    Köszönöm!

  • #14221 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Rozi, jó szívvel merem ajánlani a saját onkológusomat. Dr. Torgyík László Sote onkológia. Tömő u. Minden csütörtökön van onkoteam. Legalább egy héttel előtte időpontot kell kérni. Nekem a sebész is a Sote-n volt. Dr. Molnár Béla onkoplasztikai sebész az I. sebészeten. Fantasztikus doki, de rettentő elfoglalt, nagyon sok betege van. Ennek ellenére egészen biztosan meg tudod vele beszélni, ha neked is szimpatikus.

  • #14222 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Bocsi és a lényeg a teló számok:

   Dr. Torgyík: 06-20/825-8800 onk

   Dr. Molnár: 06-20/825-8915 seb

   • #14259 Rozi

    Rozi
    Felhasználó

    Kedves Pulisz!

    NAGYON szépen köszönöm az információkat!

  • #14231 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kedves Rozi!

   sikerült már valahova bejelentkezned? hol voltál a radiológián?

   azt, hogy milyen kezelést kell kapnod valóban az onkoteam dönti el, de ehhez további vizsgálatok szükségesek, minimum mellkas rtg hasi UH, de van aki CT-t “kap”. csütörtökön gyere el a klubülésünkre, ha van kedved (nov 5, 17:00, bajcsy-zsilinszky kórház, most a kiegészítő kezelésekről lesz szó, nagyon hasznosnak ígérkezik), és legalább látod, hogy mi is egyben vagyunk 🙂

    

   • #14258 Rozi

    Rozi
    Felhasználó

    Kedves Andrea!

    Nagyon köszönöm a választ! Sajnos csütörtökön nem tudtam menni, mert túl későn olvastam, hogy 17:00-kor van. A kiegészítő kezelések nagyon érdekeltek volna 🙁 Különösen a sugárterápia hosszútávú mellékhatásai… Ezen a héten is lesz klub? Szeretnék elmenni, a kórházon belül hol vagytok pontosan?
    Minden vizsgálatom megvan, MRI most szombaton lesz, onkoteam 17-én. Az Onkológiai Intézetben fognak műteni. Sajnos a kiegészítő kezelésekről nagyon kevés infóm van…

   • #14260 Rozi

    Rozi
    Felhasználó

    Nálam eldöntendő (csak a bal  mell érintett), hogy mellmegtartó műtét plusz sugárkezelés, vagy dönthetek az emlőállomány eltávolítása mellett (és akkor valszeg nem kapok sugarat, 1 centis a daganat, ereket, nyirokcsomókat még nem érte el). Ez utóbbi esetben a műtét (bőr, mellbimbó megmaradna) után azonnal expandert tennének be, majd később mellrekonstrukció. Most annak nézek utána, hogy szilikon helyett saját szövettel lehetséges-e a rekonstrukció. A szilikon később akadályozná, hogy esetleges kiújulás esetén könnyen felfedezhető legyen egy daganat… NEM TUDOK DÖNTENI… 🙁

    • A hozzászólás módosításra került: 5 years, 8 months telt el a bejegyzés óta-Rozi.
   • #14408 andibandi76
    2015. januárjában szembesültem vele, hogy gáz van. Mikromeszesedések miatt 6 éve figyeltek, évente kontroll. 2014.januárban még nem volt baj, 2015. januárra már lett. Hogy mitől? Sose tudom meg. Az biztos viszont, hogy nagyon nagyon időben lett elcsípve a dög! Hála'! Így márciusban műtét, utána rengeteg várakozás a szövettani eredményre! És a végkifejelt: megúsztam a kemot, a sugarat! Nyirokcsomóban nem volt semmi, így csupán a szuper hormonkezelést kapom!

    andibandi76
    Felhasználó

    Szia Rozi!

     

    Sajnos csak most olvasom hogy döntési mizériában vagy, és gondolom már rég döntöttél, sőt talán már a műtéten is túl vagy.

    Így már nem okoskodok. Mit választottál?

  • #14262 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kedves Rozi!

   nagyon nehéz döntések ezek, orvosnak, betegnek egyaránt. mindenkinél máshogy működik, nekem mndig a kockázat legradikálisabb csökkentéáse volt a cél, mint általában vsz túl óvatos is vagyok, voltam, de nekem ez az út, van, akinek más. a döntést érezd magadénak, próbáld úgy, hogy majd 5-10 év múlva visszagondolva hogyan értékelnéd, hátha segít 🙂

   az előadásról egy összefoglalót szeretnénk írni, és felkerül a honlapra. nem a sugárkezelésről volt szó, hanem olyan terápiákról, aminek nem bizonyított a hatása. mindenki használja, de senki sem tudja mire jó, kb így lehetne összefoglalni… szóval ebből a szempontból nem maradtál le semmiről 😉 következő ülés december 3 csütörtök, 17:00. (minden hónap első csütörtökén jövünk össze)

  • #15518 Era521

   Era521
   Felhasználó
   • #15519 Era521

    Era521
    Felhasználó

    Üdv. Most először vagyok itt,nem hozzászólni,kérdezni szerettem volna. Sebészt kellene keresnem,a Margit kh.ban diagnosztizáltak. Jobb mellben invaziv 18mm es rosszindulatú daganattal. Onko team, mivel nem volt sebészem,csak annyit mondott műtét de mikor,arra csak annyi válasz volt,hogy sokan várnak műtétre. Jó lenne olvasni róla hogy másoknak hogy ment . Diagnózis után mennyi idővel kell a.műtét?stb.

  • #15520 Rozi

   Rozi
   Felhasználó

   Szia Era!
   A SOTE-n javaslom dr. Molnár Béla Ákost onkoplasztikai sebészt! EMBERILEG és szakmailag kiváló. (Felhívom a figyelmet, hogy ugyanott a sebészeten egy másik dr. Molnár is, de én Molnár Béla Ákost javasolom.) Szerintem gyorsan sorra kerülsz. Minél hamarabb történik az operáció annál jobb!!! Siess!!! Én 1 hónapot vártam, és az relatíve gyorsnak számított.
   A Kékgolyót is javaslom, mert ott nagyon nagy számú műtétet végeznek, sok sebész van, mert országos szintű intézmény. Tehát ott is gyorsan sorra kerülsz. Engem itt dr. Mátrai Zoltán műtött, aki szintén onkoplasztikai sebész. Tehát nem csak a daganatot műti ki, hanem már úgy műt, hogy a rekonstrukció a legideálisabban megtörténjen. Szakmailag kiválónak tartom, de a kommunikáció vele nehezebb volt. Nem akarok igazságtalan lenni, de ő javasol valamit, és azzal szemben nem nagyon lehet saját kérés/preferencia. (Pl. a mellimplantátum méretét illetően. én kisebb mellű voltam egész életemben, és dr. Mátrai ragaszkodott egy olyan, szerinte ideális mérethez, amit én tudom, hogy nem tudtam volna megszokni soha… Ezért nekem a daganatot dr. Mátrai Zoltán operálta ki tökéletesen és a rekonstrukciónál pedig már dr. Molnár Béla Ákoshoz mentem, aki számomra elfogadható megoldást keresett.)
   Ui: a műtét után keresd az életmódváltás lehetőségeit: tiszta alapanyagokból táplálkozás (www.taplalkozasbeallitas.hu), és rengeteg mozgás (pl. hetente 3-szor 45 perc séta vagy biciklizés), stresszkezelés (autogén tréning, jóga), megfelelő D-vitaminszint (ami gyulladáscsökkentő), a hiányzó vitaminok/tápanyagok pótlása, minimum 8 óra alvás, kemikáliák, vegyszerek kiiktatása az életünkből mind nagyon fontos elemei a gyógyulásnak.
   Szintén nagyon fontos a vércukor ingadozások kiiktatása, az egyenletes vércukor szint biztosítása. A legújabb kutatások szerint a daganatos sejtek növekedéséhez/szaporodásához glükóz (cukor) szükséges. Ha veszel egy egyszerű vércukorszintmérőt (pl. one touch select plusz), akkor meg tudod nézni, hogy egy-egy étel milyen vércukor szint kiugrást okoz. Figyel a gyümölcsökre, nekem pl. 1 db alma is nagy kiugrást okoz! Ha kiugrik a vércukorszint, érdemes mozogni, mert mozgással nagyon gyorsan levihető a szint. Vagy ha tudod hogy valami édeset eszel, akkor azt inkább mozgás utánra érdemes beiktatni stb.
   A neten és a Fb-on keresd ezeket a csoportokat: Kokavecz Katalin: https://medkozpont.hu/ (A pajzsmirigy gyulladás rendbehozásához ad életmód tanácsot), Kulcsár Angéla: https://www.facebook.com/Angelasclinic/ (különböző autoimmun betegségek kezeléséhez életmódváltással). A daganatos betegségek kialakulásánál ugyanis gyakran a háttérben van egy alacsony szintű, de az egész szervezetre kiható gyulladásos folyamat. Ezeknek a gyulladásoknak a gyökéroka nagyon gyakran a nem megfelelő táplálkozásból fakad. Ezért kell a daganatos embereknek a táplálkozásra odafigyelni.
   NE FELEJTS EL MOZOGNI, a mozgás rendkívüli módon megerősíti az immunrendszert!!!
   Minden jót kívánok, és TELJES GYÓGYULÁST! 🙂

    

   • #15621 Era521

    Era521
    Felhasználó

    Szia Rozi!

    Sikerült sebészt találnom, haladtak a dolgok,elég jó eredményem volt a szövettannal,legalábbis ezt mondták. Igyekszem mozogni,életmódot váltani étkezésben is,de a folytonos fáradtság miatt nehéz. Nyæron bicikliztem,alig várom megint a jó időt. Nagyon szerettem az édességet,a tejet,na azokat amennyire lehetett ,kiiktattam. Persze teljesen nem tudom. Az OOI be járok kontrollokra,ott kaptam a sugarat,ami semmi gondot nem okozott,vagy nem éreztem. Mert alapban nem érzem magam rosszul,csak a csontfájdalmak a hormongátló miatt,meg a fáradtság. Remélem jól vagy,nagyon kedvesek voltatok itt mindannyian. Köszönöm a segítséget,már csak tünetmentesnek kell maradnunk! Ezt kívánom mindenkinek: Erika

  • #15521 Era521

   Era521
   Felhasználó

   Köszönöm a részletes választ,azóta voltam CT n,és hívott a sebész ,aki megnéz a héten a CT.eredménnyel együtt. Mint kiderült,mivel a Margit kh.vett onkológiai gondozásba,ott műtenek,de eddig semmit nem tudtam arról,hogy ki,és mikor.Ha elfogadom az orvost,akkor a műtét ideje marad kérdés,de remélem hamar lesz.A tanácsokat is köszönöm,a műtét után se tudom mi vár rám.meritek a tanácsokból.

   • #15523 Era521

    Era521
    Felhasználó

    Sziasztok!

    Ismét tanácstalan vagyok,az onkoteam jelöléssel történő kimetszést javasol,amikor egy horgossá nyitható fémtűvel jelölik meg a daganatot.Volt valakinek ilyen? Én jobban szeretném ha máshogy jelölnék,festés,vagy ilyesmi .Félek hogy nem teljesen távolítják el a daganatot,vagy már a szúrással szóródik.Csak én aggódom túl?

    Akit ,, jelöléssel” műtöttek, ha olvassa ezt,kérem segitsen dönteni,megnyugodni……

  • #15524 Agnes123

   Agnes123
   Felhasználó

   Szia Era! Engem június végén műtöttek és közvetlen a műtét előtt jelöltek. Uh-gal nézték, hogy hol van a tumor pontosan és utána közvetlenül készítettek mammográfiat is, hogy biztosan jó helyre került a horog. Előtte kaptam lidocain injekciót. Az egesz kb 15 perc volt.

   • #15525 Era521

    Era521
    Felhasználó

    Szia Ágnes,köszönöm a választ,   értem már hogy csinálják,de a mammográfia nem világos,az összenyom nagyon. Nem elég az UH.hogy megjelöljék? Lesz még kérdésem,pl hogy a műtéted is megvolt,mit kell azután,mennyi idő múlva,kemo vagy sugár,mire kell figyelni,szóval ez sok kérdéssel járó diagnózis,és Ti,akik átéltetek,tudtok válaszolni,amit nagyon köszönöm!

  • #15526 Agnes123

   Agnes123
   Felhasználó

   Szia! Nem fájt egyrészt a lidocain miatt másrészt nem nyomták össze teljesen a mellemet csak annyira, hogy lássák középen van-e a horog. Én kedd reggel mentem be a kórhazba  és csüt reggel jöhettem is haza. Nem volt kibírhatatlan fájdalmam. Itthon pár hét pihi meg kímélés. A kezelést (sugár, kemo, gyógyszer stb) a reszletes szövettan után határozzák meg. Nekem az 2 het múlva lett meg és jövő héten megyek az onkológiára, hogy hogyan  tovább. Engem jún 25-én műtöttek. Remélem tudtam segíteni.

  • #15527 Era521

   Era521
   Felhasználó

   Kedves Ágnes!

   Nagyon köszönöm a válaszod,ugyanez lehet nálam is a műtét menete.Sokat segített amit írtál, aug 14 én műtenek,lehet hogy én is pár nap alatt otthon leszek?! Bíztató,de azután ugye a sugár igen hosszú lesz.  Viszont a szövettan elkészültéig talán lesz időm a mütétből gyógyulni.

   Neked talán megvan már  az utókezelés terv, kitartást kívánok hozzá!

  • #15528 Agnes123

   Agnes123
   Felhasználó

   Ha nem lesz a műtét után pl. lázad stb akkor biztos Te is hazamehetsz gyorsan. Engem az I. Sebészeten műtöttek. A 2. heti sebészeti kontrollon azt mondta az orvos, hogy csinálhatok mindent (persze emelni nem lehet 6 hétig meg kímélni kell azért a karomat) . A sugarat szerintem a 6 hét letelte után kezdik csak de jövő héten megyek az onkológiára és ha érdekel megírom majd. Szép estét! Ági

  • #15529 Era521

   Era521
   Felhasználó

   Szia Ági,sokkal könnyebben viselem a bajt hogy ilyen biztatóakat irsz. Remélem hamar hazajöhetek én is,nem lesz szövődmény.Igen,ha nem teher, szeretném  tudni hogy zajlik a további kezelésed,úgy tűnik hasonló a műtétünk menete,sugarat mondtak nekem is,belengették a kemot is,de remélem az nem kell,attól nagyon félek. Szorítok érted,Erika

  • #15534 Agnes123

   Agnes123
   Felhasználó

   Szia Era! Voltam az onkológián, nekem sugár kell majd 15 napos, ez szeptembertől kezdődik majd az Uzsokiban. Illetve hormonterápia. Már szedem is a gyógyszert és kapom jövő héten a szurit is. Kell mennem még sok vizsgálatra de más kezelés nem lesz szerencsére. A műtét utáni szövettan fogja meghatározni a kezelésedet Neked is. Ági

   • #15545 Era521

    Era521
    Felhasználó

    Szia Ági!

    Túl vagy a sugáron? Hogy vagy? Problémamentesen ment? Nekem megvolt a műtét,a Margit kh.ban,meg voltam elégedve az orvossal,5 napot voltam benn.Szerencsére nem volt se fertőzés,se láz,gyógyulok.A sugárra , orvoshoz,október közepére kaptam időpontot,de gondolom nem aznap kezdik.Jelölés,CT. ezeket hallottam sugárkezelés előtt. Hormon is lesz, szerencsére  a szövettanom nem rossz,mert a nyirokcsomóban nem volt áttét. Persze ettől még a macera meglesz ,nem lesz unatkozó időm.Érdekel hogy vagy,írj ha tudsz! Köszi! Erika

   • #15566 Agnes123

    Agnes123
    Felhasználó

    Szia Era! Igen, én már túl vagyok a sugáron, még szeptemberben volt de lehet màr Te is elkezdted. Nekem szerencsére nem volt gondom vele. 3 hetet kellett menni. Most már jól vagyok, legközelebb januárban kell vizsgálatokra mennem. Meg persze az injekció, hormon folyamatos.  Üdv, Ági

   • #15619 Era521

    Era521
    Felhasználó

    Szia Ági!

    Rég voltam itt,részben mert történtek a kezelések,a másik,sehogy nem találtam a módját annak, hogy tudok ide visszakerülni,hogy folytassam amit veled elkezdtem. Remélem jól vagy!

    Neked megvolt a sugár,na,én is túl vagyok rajta,semmi panaszt nem okozott,de a gyógyszer! Anasrtasole! Amit a hormonérzékeny dagi miatt kapok……azt utálom! 80 évesnek érzem magam. Olvasom itt a fórumon hogy sokat hasonló tüneteket éreznek,a csontjaim fájnak,és állandóan fáradt vagyok. Te kapsz valamit? 3 hónapos kontrollon nekem még a sebem se nézték meg! Neked mi volt kontrollon? Vizsgáltak valamit? Jó lenne hallani felőled,szia

    • A hozzászólás módosításra került: 1 year, 5 months telt el a bejegyzés óta-Era521. Indok: Rosszul fogalmaztam
   • #15622 Agnes123

    Agnes123
    Felhasználó

    Szia! Örülök, hogy túlvagy a sugáron Te is. Én Zitazoniumot szedek 2 szemet naponta és Zoladex injekciót kapok havonta. Nekem is erősen hormonérzékeny volt. Viszont nekem az égvilàgon semmi panaszom nincs kivéve az éjszakai hőhullámokat. Én januárban voltam teljes vérkép + tumor markeren. Tüdő rtg, teljes hasi és nyaki uh-on és mell uh-on. Ott le is szívtak egy ciszták azonnal ami be volt gyulladva de szerencsére más nem volt. Minden leletem jó. Legközelebb majusban kell mennem ct-re, nagy kontrollra. Sokaktól hallom a gyógyszer mellékhatását, próbálj meg felíratni másikat hátha az jobb lesz.

   • #15623 Era521

    Era521
    Felhasználó

    Szia Ági!

    Voltam a 3 havi kontrollon,de semmit nem néztek! Neked ennyi mindent vizsgáltak? Örülök hogy jó eredményeid vannak. Azt is örömmel olvasom hogy csak UH volt nem mammo. Én is ezeket  vizsgálatokat hiányolom!Lassan megszokom a gyógyszert,csak sajnos eleve csontritkulásom van,azon ront sokat a gyógyszer,attól vagyok sokkal ,,öregebb,, a mozgásom lett az. Mindent csinálok úgy mint előtte,mozgok is eleget. A kaján is változtattam,hőhullámom nem több mint előtte volt éjjelente. Sok rosszat olvastam a gyógyszerről,azok nem jöttek,örülök, de félek később lesz még mellékhatás.

    Minden fórumozónak jó híreket kívánok

  • #15557 nexusups

   nexusups
   Felhasználó

   <span style=”vertical-align: inherit;”><span style=”vertical-align: inherit;”>10KVA UPS</span></span><span style=”vertical-align: inherit;”><span style=”vertical-align: inherit;”> is a great help in offices and other places and save you voltage infatuation. </span><span style=”vertical-align: inherit;”>Generally, they are expensive but we sell it in your favor </span></span>

16 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások