Impresszum › Fórumok › SOS kérdésem van! › Sebészt keresek, műtét mielőbb
- This topic has 11 hozzászólás, 5 résztvevő, and was last updated 9 years, 2 months telt el by
andibandi76.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
RoziFelhasználóSziasztok!
Teljes pánikban vagyok, két napja kaptam meg a biopszia eredményét, bal oldalon rosszindulatú daganatom van. Év elején is voltam mammográfián, teljesen negatív volt. Most a csomót én tapintottam ki teljesen véletlenül, mert rendszeresen nem ellenőriztem soha. Amikor elrohantam a radiológushoz, akkor is csak az ultrahang mutatta ki, a mammográfia nem! A radiológus javasolta, hogy sürgősséggel keressek sebészt (izotópos eljárás, őrszem nyirokcsomót ellenőrzik műtét közben). Tudnátok segíteni? Kit javasoltok, és hogy lehetne a lehető leggyorsabban kivetetni a daganatot? Nagyon köszönöm a segítséget előre is! -
olgicsqFelhasználószia,
Teljesen érthető, hogy most pánikolsz, ez a normális reakció, amikor egy ennyire rossz hírt kapsz. A fontos az, hogy miután átléptél az első sokkon, szedd magad össze, hogy a gyógyulásra bírj gondolni, és erre fókuszálni minden erődet. Egy nagy hegymászás van most előtted, kemény lesz, de meg lehet csinálni, sokan másszuk mi is ugyanezt a hegyet éppen.
A konkrét tanácsok: nem biztos, hogy amit itt most leírok veled is pont így fognak történni, de legalábbis valami hasonlóra számíts.
Ha jól értem, van egy biopszia és egy uh eredményed. Ezekkel fel kellene keresni egy onkológust. (ha nincs jobb ötleted, hívd fel a háziorvosod, ő biztos meg tudja mondani, hogy hol van a legközelebbi onkológiai kezelő.) Ott lehet, hogy továbbküldenek még valami képalkotó vizsgálatra, hogy pontosan lássák, hogy hol van, mekkora a daganat, van-e áttét. stb. Ezek alapján elkészítik a kezelési tervet, lehet, hogy onkoteam bevonásával. (ez egy sok-sok orvost, tudományterületet magában foglaló csoport, ahol van radiológus, onkológus, onkosebész, és még sokan mások, hogy az elérhető legszakszerűbb kezelést kaphasd). Lehet hogy egyből műtenek, de az is lehet, hogy úgy ítélik meg, hogy előtte mást kezelést kell kapnod, pl kemoterápia. Ezek az előzetes szövettani, mr/ct stb. eredményektől függenek. Ezeket majd az onkológus szépen elmondja, kérdezd majd bátran, akár írd fel előtte a kérdéseidet is, amikre választ szeretnél kapni.
Az első sokkon már túl vagy, innentől irány a gyógyulás, hajrá!
-
PuliszFelhasználóSzia Rozi,
sajnálom, hogy ilyen eredményt kaptál, de kérlek ne pánikolj, igyekezz mindennek utánajárni, végiggondolni, mert erre most nagy szükség van. Szóval, ha még nem volt biopszia, akkor a sebész nem áll szóba veled, mert szüksége van annak az eredményére. Amikor ennek az eredménye megvan, akkor kellene a helyi onkológiát felkeresni. Nem tudom hol élsz, általában ahol a mammográfiát végezték, meg is mondják, merre tovább. Jó lenne, ha a biopszia eredményével már rögtön egy onkoteam elé kerülnél (onkológián időpontot adnak), ők fognak javaslatot tenni a továbbiakra. Lehet, hogy először a műtétet javasolják, de az is lehet, hogy gyógyszeres kezelést. Ez mind a biopszia szövettanától függ. Ha budapesti vagy, tudok neked remek sebészt is és onkológust is javasolni. Remélem sikerült kicsit már azóta megnyugodni és végiggondolni a teendőket. Irj bátran, ha tudunk bármiben segíteni.
-
RoziFelhasználóSzia!
Nagyon köszönöm a választ! Budapesti vagyok. A radiológus végezte a biopsziát, és ő is mondta el, hogy mi lett a szövettan eredménye. Ő sebészt javasolt, azt mondta, minél előbb szükséges a daganatot eltávolítani…
Tudnál javasolni onkológust, akihez forduljak? Vagy a sebész is egy ilyen onkoteam tagja, és ő majd megmondja, hogy mi a következő lépés?
Köszönöm!
-
-
PuliszFelhasználóSzia Rozi, jó szívvel merem ajánlani a saját onkológusomat. Dr. Torgyík László Sote onkológia. Tömő u. Minden csütörtökön van onkoteam. Legalább egy héttel előtte időpontot kell kérni. Nekem a sebész is a Sote-n volt. Dr. Molnár Béla onkoplasztikai sebész az I. sebészeten. Fantasztikus doki, de rettentő elfoglalt, nagyon sok betege van. Ennek ellenére egészen biztosan meg tudod vele beszélni, ha neked is szimpatikus.
-
PuliszFelhasználóBocsi és a lényeg a teló számok:
Dr. Torgyík: 06-20/825-8800 onk
Dr. Molnár: 06-20/825-8915 seb
-
RoziFelhasználóKedves Pulisz!
NAGYON szépen köszönöm az információkat!
-
-
andreaAdminisztrátorKedves Rozi!
sikerült már valahova bejelentkezned? hol voltál a radiológián?
azt, hogy milyen kezelést kell kapnod valóban az onkoteam dönti el, de ehhez további vizsgálatok szükségesek, minimum mellkas rtg hasi UH, de van aki CT-t „kap”. csütörtökön gyere el a klubülésünkre, ha van kedved (nov 5, 17:00, bajcsy-zsilinszky kórház, most a kiegészítő kezelésekről lesz szó, nagyon hasznosnak ígérkezik), és legalább látod, hogy mi is egyben vagyunk 🙂
-
RoziFelhasználóKedves Andrea!
Nagyon köszönöm a választ! Sajnos csütörtökön nem tudtam menni, mert túl későn olvastam, hogy 17:00-kor van. A kiegészítő kezelések nagyon érdekeltek volna 🙁 Különösen a sugárterápia hosszútávú mellékhatásai… Ezen a héten is lesz klub? Szeretnék elmenni, a kórházon belül hol vagytok pontosan?
Minden vizsgálatom megvan, MRI most szombaton lesz, onkoteam 17-én. Az Onkológiai Intézetben fognak műteni. Sajnos a kiegészítő kezelésekről nagyon kevés infóm van… -
RoziFelhasználóNálam eldöntendő (csak a bal mell érintett), hogy mellmegtartó műtét plusz sugárkezelés, vagy dönthetek az emlőállomány eltávolítása mellett (és akkor valszeg nem kapok sugarat, 1 centis a daganat, ereket, nyirokcsomókat még nem érte el). Ez utóbbi esetben a műtét (bőr, mellbimbó megmaradna) után azonnal expandert tennének be, majd később mellrekonstrukció. Most annak nézek utána, hogy szilikon helyett saját szövettel lehetséges-e a rekonstrukció. A szilikon később akadályozná, hogy esetleges kiújulás esetén könnyen felfedezhető legyen egy daganat… NEM TUDOK DÖNTENI… 🙁
-
A hozzászólás módosításra került: 9 years, 3 months telt el-
Rozi.
-
A hozzászólás módosításra került: 9 years, 3 months telt el-
-
2015. december 2.-12:50 #14408 andibandi762015. januárjában szembesültem vele, hogy gáz van. Mikromeszesedések miatt 6 éve figyeltek, évente kontroll. 2014.januárban még nem volt baj, 2015. januárra már lett. Hogy mitől? Sose tudom meg. Az biztos viszont, hogy nagyon nagyon időben lett elcsípve a dög! Hála'! Így márciusban műtét, utána rengeteg várakozás a szövettani eredményre! És a végkifejelt: megúsztam a kemot, a sugarat! Nyirokcsomóban nem volt semmi, így csupán a szuper hormonkezelést kapom!
andibandi76FelhasználóSzia Rozi!
Sajnos csak most olvasom hogy döntési mizériában vagy, és gondolom már rég döntöttél, sőt talán már a műtéten is túl vagy.
Így már nem okoskodok. Mit választottál?
-
-
andreaAdminisztrátorKedves Rozi!
nagyon nehéz döntések ezek, orvosnak, betegnek egyaránt. mindenkinél máshogy működik, nekem mndig a kockázat legradikálisabb csökkentéáse volt a cél, mint általában vsz túl óvatos is vagyok, voltam, de nekem ez az út, van, akinek más. a döntést érezd magadénak, próbáld úgy, hogy majd 5-10 év múlva visszagondolva hogyan értékelnéd, hátha segít 🙂
az előadásról egy összefoglalót szeretnénk írni, és felkerül a honlapra. nem a sugárkezelésről volt szó, hanem olyan terápiákról, aminek nem bizonyított a hatása. mindenki használja, de senki sem tudja mire jó, kb így lehetne összefoglalni… szóval ebből a szempontból nem maradtál le semmiről 😉 következő ülés december 3 csütörtök, 17:00. (minden hónap első csütörtökén jövünk össze)
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.