Daganat karakterek

Impresszum Fórumok TEMP Daganat karakterek

3 hozzászólás mutatása
Hozzászólások4
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10795 Bizakodo

   Bizakodo
   Felhasználó

   Szeretném bemutatni a daganatom főbb jellemzőit,gondolván,hogy könnyebben tudtok segíteni.
   3,5 cm-es részt távolítottak el a bal mellemből.egy őrszem és további 6 nyirokcsomóval együtt,melyekben szerencsére nem volt áttét.Kérdeztem a sebésztől a paramétereket,mire ő azt válaszolta,hogy erről nem nekem kell tudnom.továbbá HER2 negatív,agresszív típusú és hormonra nem érzékeny.Eléggé későn lett kész a szövettan,későre kezdték el a kemoterápiát és szőrnyen voltam már az első után.2-szer eltolódott a kezelés a rossz vérkép miatt és mivel már a vérvételnél szétdurrantak az ereim,kifekélyesedett a szám a garatom és fekélyes lett az operálás helye is és az alsó testrészem is,a 6.-at elutasítottam.Egy hónap után kezdődött a sugárterápia,ami nem volt annyira vészes,de utána mind a mai napig nem tudok mit kezdeni magammal az állandó fáradságérzet miatt.Szinte minden reggel gyomorfájdalommal ébredek ami napközben enyhül kissé de sok étel után újra kezdődik.Erőtlenné vált az operált karom,a házi munkák végzése is nehézséget okoz,és a lábaimat is estére alig bírom vonszolni.A kemoterápiás karom csukló környékén és az ujjperceknél érzéketlen olyan mint a tuskó és vért is alig bírnak venni.Tortura az egész .És érdekes módon a nap végére a beszédem is lelassul,nem találom a szavakat mintha idegen nyelven beszélnék.
   Az az elszomorító,hogy az operálás előtt ezek nem okoztak gondot.Vajon ilyen életet kell megszoknom és a családom ilyen személynek kell elfogadjon-ha igen nem lesz egyszerű.

  • #12143 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   szia,
   Nehéz lehet neked.
   Próbáld meg egyesével elkezdeni kezelni a tüneteket. kérdezd meg a kezelőorvosodat, vagy szakorvosokat, hogy mit tudnak tanácsolni. (bőrgyógyász, belgyógyász, háziorvos, stb). Nem lesz könnyű menet, ezt senki sem ígéri, de talán a segítségükkel elviselhetővé lehet tenni mindennapokat. Amit te tudsz tenni, hogy erősíted az immunrendszeredet, általában egészségesen, vitamindúsan eszel, rendszeresen mozogsz.
   Mások véleménye, elfogadása most másodlagos. Először fogadd el Te a helyzetet, hogy most nagyon nehéz neked, próbáld meg a lehető legjobbat kihozni belőle, és keményen leküzdeni a nehézségeket. Úgy, ahogy mi, nők szoktuk. :) És fogadj el minden segítséget, amit csak felajánlanak, megérdemled.

  • #12144 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Kedves Bizakodó,

   Andrea korábban feltett egy linket az Alice programról. Nem derült ki írásodból, hogy budapesti vagy -e. Ha igen, akkor az Uzsoki Kórházban kezdődik egy gyógytorna program. Tuti biztos, hogy nagyon sokat segíthetne neked is a karod helyrehozatalában. Illetve ezen felül tudnál találkozni hasonló sorsú hölgyekkel, kibeszélheted a bánatodat és ami a legfontosabb, hogy megértenek.
   Andibandi járt már ehhez a hölgyhöz tornázni és azt mondja, egy igazi Tündér. Én már jelentkeztem, de nekem csak a kezelések után lehet majd. Megtaláltam a linket.
   http://www.emlorakalapitvany.eoldal.hu/cikkek/testmozgas/alice-program.html

  • #12162 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   kedves Bizakodó!
   nagyon megterhelő menetet kaptál…igazuk van a lányoknak. próbáld először te elfogadni, persze piszok nehéz, de vegyél vissza, most nem csinálhatod ugyanazt, mint korábban. annyit csinálsz, amennyi még épp belefér, pihenj sokkal többet, ez az immunrendszerednek is jót tesz. sétálj naponta fél órát, ha megteheted a levegőn, ami pszichésen is, fizikálisan is energiát fog adni. ha ez nem elég, pszichoterápia is szóba jön, de én a helyedben gyógytornára mennék, amit Pulisz javasolt pl. arra.
   mindenesetre ez ilyen. a kezelések után egyáltalán nem vagyunk túl rajta :((( tarts ki, biztos, hogy lesz ez jobb!

3 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások