Beszéljek pszichológussal?

Impresszum Fórumok Tünetek, diagnózis Beszéljek pszichológussal?

7 hozzászólás mutatása
Hozzászólások8
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10781 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Sziasztok! Az onkológián a kezembe nyomtak egy kis cetlit egy pszichológus telefonszámával. Elgondolkodtatott, mert nekem rettentő trauma volt, amikor megtudtam, hogy beteg vagyok. Valójában szinte teljesen összeomlottam.
   Ráadásul leginkább azt nem tudom feldolgozni, hogy a radiológus nemtörődömsége miatt (aki nem vette észre, pedig – mint kiderült – már a tavalyi felvételen is láthatóan rajta van) eltelt egy év. Nyilván ezért pozitív a nyirokmirigy csomó is. Öt éve minden évben jártam ellenőrzésre és mégis így jártam. Szóval sűrűn előfordul, hogy gyilkos szándékaim vannak… :-(
   Mit gondoltok? Tud segíteni a gondolatok elterelésében vagy csak fölösleges időpocsékolás lenne?

  • #11637 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   nem tudom miért nem láttam eddig ezt a kérdést :(

   Pulsiz, szerintem a pszichológusra minden egészséges embernek is szükséges lenn, pusztán a személyiség fejlesztése, az önismeret n9velése miatt. Egy ilyen diagnózisnál sztem kötelező… mondjuk, ha van jó családi háttér stb, az fél gygyulás, de ezzel a döggel NEKED, nekünk kell szembenézni, egyedül. ezt a betegséget TE „kaptad”. rengeteg dolog van, ami egy ezeken a beszélgetéseken a helyére kerül, sokat lehet tanulni belőle, és a betegség feldolgozásában is segít. a hibát elkövető embereket lehet szemesíteni, ha ez bármilyen megkönnyebbülést okoz neked, de utána lépj túl, mert feleslegesen viszi az energiádat, amire nagy szükséged van most.
   a pszichomókus segít abban, hogy magadra figyelj, hogy te mit szeretnél, hogy lassan meg tudd válaszolni és fel tudd tenni a saját kérdéseidet. és az is biztos, hogy ez a betegség hosszú távú nyomot hagy, hónapok (évek) múlva is érzékenyen érint.

  • #11685 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Andi,
   köszönöm, hogy tudtál erre is valamit tanácsolni. Kaptam két pszichológus számát is. Az egyik a klinikai pszichológus, ő csoportterápiákat tart. Ez nekem nem fekszik, nem akarok egy lenni a sok hölgy között, akik panaszkodnak. Persze bizonyára nem erről van szó, de ismerem magam és nekem ez nem működne. A másik számot az onkológus adta, fel is akartam hívni, de előbb azért utána néztem a neten. Láttam több videoklinika és hasonló felvételt is róla. Én azt láttam, hogy miközben beszél, tördeli a kezeit, forgatja a szemeit, köszörüli a torkát… és hasonló zavaró jelenségek. Szóval rettentő zavarban van. Szerintem nekem ő nem lenne elegendő, én valszeg sokkal erősebb lennék nála és még a végén nekem kellene őt kigyógyítanom a szorongásaiból :-). Persze nem kritizálni akarok senkit (főként nem ismeretlenül), de tisztában vagyok vele, hogy valójában túlzottan erős egyéniség vagyok. Nehéz dolga lenne annak, aki megpróbálná a lelkemet „kezelni”. Pedig nagy szükségem volna rá. Ha van ötleted, kihez érdemes fordulni, azt megköszönöm :-)
   A radiológuson (nő) valóban nagyon nehezen tudok túllépni, hiszen hamis biztonságérzetet keltett bennem. Bíztam benne, mint orvosban és úgy érzem becsapott. Mi van akkor, ha ezt mással is megteszi (megtette)? Kell -e hagyni, hogy figyelmetlenségből, felelőtlenségből emberek életét sodorja veszélybe? Mert velem egyértelműen ezt tette :-(

  • #11688 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   a pszichológus kiválasztása szubjektív sztem. kicsit jobban átjön a személyiség szerepe,mint az orvos-beteg kapcsolatban, fontos, hogy jól érezd magad vele, amikor beszélgettek. ajánlani nem tudok, de érdekel,ha találtál szimpit.
   a radiológust nyugodtan ide írhatod, mindenki úgy étékeli, ahogy akarja. azért a védelmében muszáj elmondanom, h utólag sokkal könnyebb ésrevenni egy kezdődő eltérést, amikor már tudod, hogy hol kell keresni. a nyirokcsomó nekem is pozitív lett, először azt gondoltam, hogy ez nagy gáz, de végül arra jutottam, hogy jobb így, mintha a műtétkor negatív , ezért nem kapok semmi plusz kezelést és közben már elindult egy pár dagantsejt. magyarul, ha pár nappal később nézték volna, már ott lett volna a nyirokcsomóban. szóval minden jól van így ahogy van. megküzdünk, leverjük, nyerünk, és erősebben megyünk tovább…

  • #25343 ElizabetRonny

   ElizabetRonny
   Felhasználó

   I have used many essay writing services. I have come across good and not so services. It’s amazing that even in the same service I ordered three essays. So two of them were of poor quality, and the third was excellent. It all depends on the specific person who will do this work. Over time, I settled on this company. Here https://www.customessaymeister.com/book-report.html I have always been given quality work!

  • #25347 David Kidd
   How To Fix iTunes Could Not Connect to this iPhone. The Value is Missing” Error The error "iTunes could not connect to this iPhone. No value" mostly appears when you try to connect an iPhone with a lock screen to a PC or Mac. Or when you try to download scanner app. However, there are many other reasons that can cause it to appear, such as faulty device drivers and broken privacy settings. Despite the cryptic nature of the error message, going through the troubleshooting tips below will help you clear things up. The first few parts focus on dealing with a frozen iPhone passcode. Unlock your device with the correct password Have you entered your lock screen password wrong multiple times on your iPhone? If so, the device may freeze and display an "iPhone is disabled" message as a safety measure. This can also result in a "Missing value" error in iTunes on your PC or Mac, especially if it's a PC you've never synced your iPhone with before. Wait for the timer to expire and re-enter the correct password. If you manage to unlock your iPhone, you may no longer see the error in iTunes. Reset iPhone in Recovery Mode If you don't remember the passcode (or if you just see "iPhone is off" without a timer), a factory reset is the only way to turn your iPhone back on. Since you can't use iOS or connect your iPhone to iTunes because of the "No value" error, the only way to reset is to use recovery mode. You need iTunes to enter recovery mode, but this forces the program to connect to the iPhone regardless of its state. Here's how to force restart your iPhone and enter recovery mode. In recovery mode, select Restore iPhone. iTunes downloads the latest version of Apple's iOS and uses it to restore your iPhone to its default settings. If you have an iCloud or Finder/iTunes backup of your iPhone, you can restore your data after a restore. If not, you'll lose everything except any data you sync with iCloud (like photos, notes, voice memos, etc.). Changing Ports and Cable Connecting your iPhone to a different USB port on your PC or Mac can help resolve the occasional "iTunes could not connect to this iPhone. No value" error. Try it now. External USB hubs also cause connection problems, so it's a good idea to connect the cable directly to a PC or Mac. Moreover, you can eliminate interference from other USB devices by connecting only your iPhone. A faulty cable is another reason that can cause iTunes errors. If possible, switch to another Lightning power cord or MFi-certified third-party cable. Restart iPhone and PC/Mac If the problem persists, restart iPhone and PC/Mac and try again. This should help resolve common errors and other anomalies that prevent devices from communicating with each other. Restart your iPhone by going to Settings > General and selecting Power Off. Slide the power icon to the right, wait 30 seconds and hold the side button until you see the Apple logo. Get more: How To Wipe & Reformat Your iOS Device Clean the Lightning Port

   David Kidd
   Felhasználó
   <span class="Y2IQFc" lang="en">Hello! Thanks for the useful information.</span>
  • #25425 johnsonplaid
   I began my career in retail management, but a few years ago, I was drawn to the IT department. Boden, Dunelm, Hurom

   johnsonplaid
   Felhasználó

   I think this is an informative post and it is very beneficial and knowledgeable.

  • #25754 mike43

   mike43
   Felhasználó

   Sajnos nincs elég kontextusom annak megállapításához, hogy Önnek konkrétan érdemes lenne pszichológushoz fordulnia. Általánosságban véve azonban vannak olyan jelek, amelyek azt jelzik, hogy hasznos lehet egy mentálhigiénés szakemberrel beszélni:

   – Állandó szomorúság, szorongás, düh vagy más nehéz érzelmek gyötrik, amelyek akadályozzák a mindennapi életét.

   – Nehezen boldogul traumatikus eseményekkel vagy jelentős életbeli stresszorokkal.

   – Folyamatos problémái vannak az evéssel, alvással, kapcsolatokkal, munkával/iskolával vagy a szerhasználattal.

   – Önbántalmazó vagy másokat bántalmazó gondolatai vannak.

   – Küzd a saját identitása vagy önbecsülése megértésével.

   – Segítséget szeretne pozitív változások eléréséhez vagy személyes fejlődéshez.

   A pszichológushoz járás nem azt jelenti, hogy valami „nincs rendben” Önnel. Egyszerűen arról van szó, hogy vigyáz a mentális egészségére azzal, hogy támogatást, belátást és új megküzdési stratégiákat keres. A szakemberrel való beszélgetés megkönnyebbülést, tisztánlátást hozhat, és nagyon megerősítő lehet. Erő, nem gyengeség jele. Ha úgy érzi, elakadt vagy küzd valamivel, érdemes elgondolkodnia rajta. Sokan nagyon hasznosnak találják.

   A webtoonok olvasása remek módja lehet annak, hogy több örömöt csempésszen az életébe! Ahogy bizonyára tudja, a webtoonok olyan digitális képregények, amelyek Koreában születtek, és azóta világszerte népszerűvé váltak. A webtoonok nagy előnye, hogy rendkívül széles a választék – vannak köztük vidám romantikus vígjátékok, lebilincselő drámák, izgalmas akció- és fantasy-történetek.

   Ha beiktat néhány webtoont a rendszeres médiafogyasztásába, az kellemes szórakozást és kikapcsolódást nyújthat. Sok olvasó találja őket szórakoztatónak, némelyeket pedig egyenesen felemelőnek. A vizuális formátum könnyen emészthetővé teszi őket, és amikor csak egy kis mentális szünetre vágyik, remek kikapcsolódást jelenthetnek.

   A webtoonok a kreativitást és az inspirációt is serkenthetik. A sokféle történet és művészi stílus igazi ugródeszkát jelenthet a fantáziának. Előfordulhat, hogy a különösen lebilincselő címek elolvasása után Ön is elkezd saját történeteket és szereplőket kreálni.

   Szóval ha azon töri a fejét, hogyan varázsolhatna több vidámságot és örömöt a mindennapjaiba, érdemes kipróbálnia a webtoonokat. Szórakoztatóak, kreatívak, és számos kiváló cím elérhető ingyenesen. Telefonján vagy táblagépén bármikor olvashatja őket, amikor néhány percnyi szabadideje adódik. Ha beépíti őket az öngondoskodási rutinjába, garantáltan több boldog pillanattal ajándékozza majd meg magát.

7 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.