Beszéljek pszichológussal?

Impresszum Fórumok Tünetek, diagnózis Beszéljek pszichológussal?

3 hozzászólás mutatása
Hozzászólások4
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10781 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Sziasztok! Az onkológián a kezembe nyomtak egy kis cetlit egy pszichológus telefonszámával. Elgondolkodtatott, mert nekem rettentő trauma volt, amikor megtudtam, hogy beteg vagyok. Valójában szinte teljesen összeomlottam.
   Ráadásul leginkább azt nem tudom feldolgozni, hogy a radiológus nemtörődömsége miatt (aki nem vette észre, pedig – mint kiderült – már a tavalyi felvételen is láthatóan rajta van) eltelt egy év. Nyilván ezért pozitív a nyirokmirigy csomó is. Öt éve minden évben jártam ellenőrzésre és mégis így jártam. Szóval sűrűn előfordul, hogy gyilkos szándékaim vannak… :-(
   Mit gondoltok? Tud segíteni a gondolatok elterelésében vagy csak fölösleges időpocsékolás lenne?

  • #11637 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   nem tudom miért nem láttam eddig ezt a kérdést :(

   Pulsiz, szerintem a pszichológusra minden egészséges embernek is szükséges lenn, pusztán a személyiség fejlesztése, az önismeret n9velése miatt. Egy ilyen diagnózisnál sztem kötelező… mondjuk, ha van jó családi háttér stb, az fél gygyulás, de ezzel a döggel NEKED, nekünk kell szembenézni, egyedül. ezt a betegséget TE “kaptad”. rengeteg dolog van, ami egy ezeken a beszélgetéseken a helyére kerül, sokat lehet tanulni belőle, és a betegség feldolgozásában is segít. a hibát elkövető embereket lehet szemesíteni, ha ez bármilyen megkönnyebbülést okoz neked, de utána lépj túl, mert feleslegesen viszi az energiádat, amire nagy szükséged van most.
   a pszichomókus segít abban, hogy magadra figyelj, hogy te mit szeretnél, hogy lassan meg tudd válaszolni és fel tudd tenni a saját kérdéseidet. és az is biztos, hogy ez a betegség hosszú távú nyomot hagy, hónapok (évek) múlva is érzékenyen érint.

  • #11685 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Andi,
   köszönöm, hogy tudtál erre is valamit tanácsolni. Kaptam két pszichológus számát is. Az egyik a klinikai pszichológus, ő csoportterápiákat tart. Ez nekem nem fekszik, nem akarok egy lenni a sok hölgy között, akik panaszkodnak. Persze bizonyára nem erről van szó, de ismerem magam és nekem ez nem működne. A másik számot az onkológus adta, fel is akartam hívni, de előbb azért utána néztem a neten. Láttam több videoklinika és hasonló felvételt is róla. Én azt láttam, hogy miközben beszél, tördeli a kezeit, forgatja a szemeit, köszörüli a torkát… és hasonló zavaró jelenségek. Szóval rettentő zavarban van. Szerintem nekem ő nem lenne elegendő, én valszeg sokkal erősebb lennék nála és még a végén nekem kellene őt kigyógyítanom a szorongásaiból :-). Persze nem kritizálni akarok senkit (főként nem ismeretlenül), de tisztában vagyok vele, hogy valójában túlzottan erős egyéniség vagyok. Nehéz dolga lenne annak, aki megpróbálná a lelkemet “kezelni”. Pedig nagy szükségem volna rá. Ha van ötleted, kihez érdemes fordulni, azt megköszönöm :-)
   A radiológuson (nő) valóban nagyon nehezen tudok túllépni, hiszen hamis biztonságérzetet keltett bennem. Bíztam benne, mint orvosban és úgy érzem becsapott. Mi van akkor, ha ezt mással is megteszi (megtette)? Kell -e hagyni, hogy figyelmetlenségből, felelőtlenségből emberek életét sodorja veszélybe? Mert velem egyértelműen ezt tette :-(

  • #11688 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   a pszichológus kiválasztása szubjektív sztem. kicsit jobban átjön a személyiség szerepe,mint az orvos-beteg kapcsolatban, fontos, hogy jól érezd magad vele, amikor beszélgettek. ajánlani nem tudok, de érdekel,ha találtál szimpit.
   a radiológust nyugodtan ide írhatod, mindenki úgy étékeli, ahogy akarja. azért a védelmében muszáj elmondanom, h utólag sokkal könnyebb ésrevenni egy kezdődő eltérést, amikor már tudod, hogy hol kell keresni. a nyirokcsomó nekem is pozitív lett, először azt gondoltam, hogy ez nagy gáz, de végül arra jutottam, hogy jobb így, mintha a műtétkor negatív , ezért nem kapok semmi plusz kezelést és közben már elindult egy pár dagantsejt. magyarul, ha pár nappal később nézték volna, már ott lett volna a nyirokcsomóban. szóval minden jól van így ahogy van. megküzdünk, leverjük, nyerünk, és erősebben megyünk tovább…

3 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások