az első sugár

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások az első sugár

11 hozzászólás mutatása
Hozzászólások12
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10790 judit50

   judit50
   Felhasználó

   :( :( Sziasztok ! Tavaly találtam egy csomót a jobb mellemben. Kiderült, hogy rosszindulatú daganatom van.Novemberben megműtöttek és ma kellett mennem az első sugárkezelésre,ahol négy és fél órai várakozás után behívtak.Elkezdték berajzolni a bal mellemet és elkezdődött a sugár kezelés.Nem értettem miért a balt, de úgy gondoltam, hogy ő a “szakember” és tudja mit csinál. Ezután visszajött a hölgy és közölte, mára kész vagyunk.Kérdeztem tőle hogy,melyik mellemet sugarazták meg?Közölte hogy a balt, de nekem a jobb a műtött mellem Próbáltak úgy tenni mintha nem hibáztak volna,de én végighallgattam a beszélgetésüket,hogy rossz kezelési tervet készitettek,azaz a jobb mell helyett a balra.Ti tudtok ilyen esetről? Félek,hogy valami lesz a sugár miatt a másik mellemben is.vagy talán 1 kezelés még nem nagy gáz?

  • #11802 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Judit,
   sajnos hozzászólni nem tudok, de eléggé megdöbbentem ezen. Megmondanád ez melyik kórházban történt? Nem kérdezted meg, hogy mi van ilyenkor? Értem, hogy ők megpróbáltak úgy tenni és még a beszélgetést is hallhattad. Én javaslom, hogy az orvost kérdezd meg mindenképpen, hogy egyáltalán hogy történhet ilyesmi és mi lehet a következménye…..

   Banyeeeeek, Nekem is már kiírták a sugárkezeléseket, bár még arrébb van, mert május 20 lesz az első nap. De ezek után éberen figyelni fogok, hogy mit művelnek :(

  • #11803 Zsuzsi

   Zsuzsi
   Felhasználó

   Kedves Judit !
   Ez hihetetlen ! Én a helyedbe eljönnék onnan. Már azt sem értem miért ilyen soká kezdték el. Vagy kemót kaptál közben?
   Nekem milliméterre pontosan behatárolták a helyét . Még a műtét alatt megjelölték, majd hova kell , nem értem, hogyan lehet ekkorát tévedni hiszen mérnökök tervezik meg precízen, legalábbis nekem azt mondták.
   Úgy gondolom, hogy egytől még nem lesz semmi gond….de akkor is, szerintem ez felháborító. Az a baj, hogy annyira kiszolgáltatottak vagyunk, nem merünk szólni mert hamar a fejünkre koppintanak, pedig ez a mi egészségünk a mi testünk a mi életünk.
   Nem térek magamhoz, ha nem szólsz észre sem veszik és lazán besugarazzák az egészséges cickódat?

  • #11804 judit50

   judit50
   Felhasználó

   Szia! ez az Uzsoki utcai kórház.De megkérdeztem,hogy ilyenkor mi van? azt a válszt kaptam,hogy ez az egyszeri eset olyan mintha egy mellkas röngent csináltak volna,dózisban meg 8 fogászati röngennek felel meg.ezek után én már nemtudom ,hogy hihetek e nekik.

  • #11806 judit50

   judit50
   Felhasználó

   Szia! Nem kaptam kemót,én sem igazán értem hogy miért ilyen sokára kezdték el a kezelést.Sajnos kapok gyógyszert is és a mellékhatása a végtagfájdalom.nemtudom mit lehetne tenni a fájdalom csillapitására .az onkológus nem mondd semmit.Szerinted neki is kell adni pénzt?

  • #11810 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   szia Judit!
   én is döbbentem olvasom soraidat. nyílván ennyi információból mi sem tudunk segíteni.
   biztos, hogy hibáztak. az orvosok és az asszisztensek is emberek, ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni, és az emberek tévedhetnek! viszont a hibát el kell ismerni és bocsánatot illik kérni!
   de ezen túl vagyunk, inkább koncentrálj a kezelésre, az az egy besugárzás nem fog bajt csinálni ez biztos, de még jó, hogy szóltál…
   úgy érzem nem sok infód van az egész betegségedről, a kezeléseidről, mi itt vagyunk és igyekszünk válaszolni, de kérlek írd össze a kérdéseidet és tedd fel az onkológusodnak!!! az onkológus azért van, hogy te tudd, hogy mi és miért történik, ő mondja meg, hogy mire van szükséged, fontos, hogy bízz benne! ne érezd magad rosszul, ha nem érted, kérdezd meg még egyszer! és ez nem pénz kérdés… ha mellékhatás jelentkezik, akkor is jelentkezz a kezelőorvosodnál, biztos tud rá megoldást!
   jelentkezz, hogy mit sikerült intézned, ha kérdésed van, próbálunk mi is segíteni

  • #11811 judit50

   judit50
   Felhasználó

   Szia Andi! Köszönöm szépen,előre is a segitségeteket! Majd irok hogyan haladok.Mindenkinek kivánok nagyon szép hétvégét! :)

  • #14973 Nandi

   Nandi
   Felhasználó

   Sziasztok,

    

   úgy látom, hogy mostanában nem nagyon működik a fórum, legalábbis én nem kapok sajnos válszt a kérdéseimre… Próbálok interneten is keresgélni, de nem találok korrekt választ. Hátha tud valaki segíteni!!!!

   Engem másjus 9-én műtöttek (bal mell eltávolítás, 16 nyirokcsomó kivét/ebből 1-ben volt áttét). Előtte volt 6 kemo. A hormonkezelést meg kellett kezdenem, és lesz sugár is (ma beszéltem az orvossal): 15 db. De csak augusztus 18-tól kezdik el. Azt mondják, a várakozási idő miatt.. De nem túl késő ez az időpont?

   Van ezzel kapcsolatban valaki ek infója?

    

   köszönöm!

    

   Andi

  • #14975 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   Szia, ezt esetleg az orvos válaszol rovatban tudod megkérdezni. Rengeteg a beteg sajnos. Megkérdezhetem, hogy melyik kórházban fogod kapni a sugarat?

  • #14976 Nandi

   Nandi
   Felhasználó

   szia, a kékgyolyó utcéban. Igen, kérdeztem az orvost is korábban, más témában, de nem kaptam választ: lehet, hogy nyári szünet van…

   Sajnos, tényleg rengeteg a beteg. De, ha egy független vélemény azt mondja, hogy ez bizony hosszú idő, akkor próbálkoznék más kórházakban.. Ezzel a betegséggel megtapasztaltam, hogy kopogtatni kell sok ajtón, menedzselni kell a betegségedet, mert nem teszi meg más helyetted… Elfogadom, h ez a helyzet, csak szeretném tudni, hogy kell-most kopgtatnom…

   Kezdek fáradni 🙁

   Köszi szépen a válaszodat :-D.

    

   Andi

  • #14978 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   Szia, nekem az Uzsokiban volt a sugár, ott talán valamivel rövidebb volt a várakozási idő, de kb 2 hónapot ott is várni kellett. A műtét szövettani eredményét megkaptad már? Teljesen érthető, hogy fáradt vagy, kemény menet van mögötted! A sugár már csak a cseresznye a habostortán! 🙂

   Pihenj sokat, hogy erőre kapj! És hajrá gyógyulás!

  • #15012 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   sziasztok!

   kedves Nandi! nyáron volt egy kis fennakadás az oldalon technikai dolog miatt, reméljük ez teljesen megoldódott, és csak jobb lesz. bár nem tudom pontosan a nyári szünetet ránk értetted-e vagy a sugárkezelő személyzetre 😉 de én is nyáron kaptam, és ment mindegyik gép az ooi-ban. kivéve egy hét karbantartási munkálatokat. és fullon volt 🙁

   ha minden igaz lassan befejezed a sugárkezelést, igaz?

   a fórum, az orvosválaszol is működik tovább! várunk a nem virtuális betegklubunkba is, ha van kedved csatlakozni 🙂 és mindenki mást is persze 🙂

   üdv,

   andi

11 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások