Egészségnap a Szent Margit Gimnáziumban

Alapítványunk meghívást kapott a Szent Margit Gimnáziumban megrendezett egészségnapra, ahol több civil szervezettel együtt álltunk a diákok és tanáraik rendelkezésére.
Sárosdy Zsuzsi és Bércesi Andi több órán át várta az érdeklődőket. Picasa1
Az aulában külön asztaloknál logikai játékok, vércukor mérés, tüdőkapacitás mérés, dietetikus is segített az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdések megválaszolásában. A mi asztalunknál a kérdőívünk kitöltésén kívül lehetőség nyílt a  helyes önvizsgálat megismerésére is. A mulázsok segítségével érzékletesen elmagyarázható, milyen is,mikor valami nem odavalót tapintunk a mellünkben. A diákok közül volt, aki még csak 13 éves , de nagyon nyitott és érdeklődő csapat gyűlt össze.
Példamutató , hogy tanáraik is részt vettek az egészségnapon.
Fontos, hogy az egészségtudatos életmódról nem elég beszélni. A fiataloknak  a szavak helyett tettekkel lehet irányt mutatni.

 

10576969_758260557550206_4319709304264363676_n

 

Március a vastagbélrák elleni  küzdelem hónapja. Március 4.-én részt vettünk a Van Holnap Zsákos Alapítvány Legyen egy kék napod figyelem felhívó rendezvényén.

Nagyon fontos számunkra, hogy más civil szervezetekkel, hatékony együttműködéssel tudjunk minél több embert elérni, informálni és segíteni. A vastagbélrák is egy olyan betegség, ami idejében diagnosztizálva gyógyítható.

A rák betegségek szempontjából a szűrések fontosságára való figyelem felhívás központi szerepet játszik.