Az én történetem

Andi

„Járj szűrésre!”

Sziasztok!

11222955_930736770281162_8499135967302496310_n

Az én történetem….úgy érzem hogy tipikusan a szűrés fontosságának kihangsúlyozása lehetne! Járj szűrésre, és lehet hogy így könnyebben megúszod……

Két gyönyörű lányom van és egy szerető férjem.

Első gyerekem születése óta volt gond a jobb mellemmel, fájdogált, néha csordogált. Elmentem orvoshoz, akkor azt mondták hogy biztosan hormonális, és majd a következő szülés és szoptatás rendbe teszi. Hát nem tette, így keveredtem fiatal korom ellenére először UH-ra, majd onnan átküldtek mammográfiára. Mivel az ottani helyen nem volt elég jó felbontású a gép, így jutottam el az Uzsokiba. Ide jártam évente, mert az amit éreztem és gondot okozott, azok a mikromeszesedések voltak. Bevallom nekem ez semmit sem jelentett, mindig nézegették a képeket hogy mi változott évről évre, és semmi. Voltam a 6 év alatt MR-en, voltam sztereotax vizsgálaton is (ez maga a pokol, szerintem durvább mint egy műtét) és mind mind negatív volt.

2015. januárban szokásos kontroll, ahova unott arccal mentem hogy haladjunk már, dolgom van és akkor közölték hogy ez bizony nem úgy néz ki mint eddig, változott…..

Az a pár hónap ami a bizonytalanság jegyében telt, nem kívánom még ellenségemnek sem. Mikor nem tudod, hogy mekkora a baj, nem tudod mi vár rád,….őrjítő!!!!!!!!!! Akkor találtam meg a fórumot, amiért azóta is hálás vagyok! Lelket öntöttek belém a csajok mindig, biztattak és nem a „minden rendben lesz!” mondattal, amitől hányok.

Szóval márciusban műtöttek, én egy szuper sebészt találtam, aki azonnali helyreállítást javasolt. A mikromeszesedés kiterjedése miatt közösen a teljes mirigy eltávolítás mellett döntöttünk, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy a cicim bőre megmaradt, a bimbó udvar is megmaradt, a bimbó és ami a bőr alatt volt, az kuka. Cserébe viszont hátlebeny átfordítással azonnal csinált a helyére egy valamit. Sose fogom cicimnek érezni, de nekem nagyon jó érzés hogy ott van valami, nem látszik semmi gáz.

Műtét után szuper gyorsan javultam, ez nagyban köszönhető a drága családomnak, szüleimnek mindenki nagyon sokat segített és mindenki nagyon szurkolt.

Közben végre megjött a szövettan eredménye is, hormon érzékeny, de HER2 ++ tehát további vizsgálat kellett…….további várakozás. Megőszültem közben. És egyszer csak közölte a doki, felhívott!!! Hogy NEM HER2-es, tehát NEM LESZ KEMO! NEM LESZ SUGÁR!

Csak a hormonkezelés!!!!

Megvannak ennek is az árnyoldalai, hőhullámok, hangulatingadozások, de mit mondjak, ez van…nem érdekel.

Úgy érzem nagyon „olcsón” megúsztam! És nagyon hülyén hangzik, de nagyon sokat kaptam is a betegségtől! Egy kis leltár kapcsán elég sok ember kihullott az ismerősök közül…….viszont a fórum által szuper igazi hős csajokat, mondhatom barátokat ismertem meg!!!

Bocs, ha hosszúra nyúlt.

Sziasztok! Járjatok szűrésre 🙂

Meséld el Te is!

Megosztanád te is a történeted?

Mondd ki, írd le, gyógyulj és gyógyíts!

Meséld el min mentél keresztül! Mit éreztél, hogyan gondolkodtál a betegséggel való küzdelem közben! Meríts erőt más történetéből, érezni fogod, hogy nem vagy egyedül!

Kapcsolódó bejegyzések és fórum témák