Vélemény kérése

Tisztelt Doktornő!

Április 12.-én volt a műtétem, mastectomia+ax.bl.diss.l.d.
Az alábbi szövettani eredmény ismeretében szeretném megkérdezni, hogy van-e esélyem a kemoterápia nélkül is meggyógyulni?
Histológia: invaziv ca. NST, peritumorális 8nyirok)érinvázióe elsősorban az első mediális góc környékén és ott kiterjedten látható.
Legkisebb sebészi szél inferior-anterior 1 mm, anterior 3mm , DCIS tekintetében posterior 1.5 mm.
pT1c (2mm-17mm9 pN3a (12624)
ER100%, PgR90%, HER2 neg., Ki67:5-8%

Válaszát előre is köszönöm.

Rátkai Rozália

Válasz:

Kedves Rozália!
Sok pozitiv nyirokcsomó miatt mindenképpen szükséges a kemoterápia. Kemoterápia nélkül nagy a veszély, hogy a daganat szétszóródik és távoli áttétet ad a csontokba, májba,  tüdőbe.
Üdvözlettel, dr Lengyel Erzsébet Ph.D
Dr. Lengyel Erzsébet
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre