Tripla negatív lobuláris carcinoma

Tisztelt Doktornő!

Februárban 9 hetes terhesen nagyon gyorsan növő csomót tapintottam ki a mellemben. Core biopsiával mintát vettek belőle. A diagnózis invazív lobuláris carcinoma. ER/PR -; HER2 -. KI 67: 85. Nyirokcsomókban, csontban, … nem találtak áttétet. A terhességet a 12 héten megszakították. A műtét előtt neoadjuváns kezelést kezdtek márciusban. 2 kezelés után, az ultrahang, és a mammográfia alapján is a daganat eltűnt. Hogy lehetséges ez, illetve jelenthet e ez bármi pozitívat a jövőre nézve? 33 éves vagyok, és van egy 5 éves kislányom. Szeretném tudni a kilátásaimat.

Válasz:

Kedves Kérdező!
Nem tudom melyik onkológiai centrumba jársz kezelésre,  de kezelőorvosoddal ezt szóban részletesen át kellene beszélned.  Tripla negatív emlőrákok rosszabb prognozisúak, mint a hormon pozitiv emlőrakok. Ki 67 magas százaléka arra utal, hogy a daganat gyorsan osztodik, ez sem jó jel.  Az viszont, hogy jól reagált a kezelésre  és eltűnt a daganat, jó jel. Műtét volt már?  A műtét után készült szövettani eredmény mondja meg, hogy valóban teljesen eltűnt-e a daganat.  Amennyiben szóban is szeretne beszélni, jelezze a Mellrákfórumon keresztül.
Üdvözlettel, dr Lengyel Erzsébet
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre