Szoptatás alatt mellrák?

Tisztelt Doktornő! 28 éves vagyok, 3 hónapja született meg a kislányom, akit szerencsére tudok szoptatni. Ezidő alatt kétszer volt a bal mellemben mellgyulladás, a jobb mellemben sikerült elejét venni. Két napja felfedeztem egy fájdalmatlan, kemény, kb. 2 mm-es mozgatható csomót a jobb mellem alsó részén. Ha tele a mellem tejjel nekinyomodik a bőrnek, könnyen kitapintható, szoptatás után keresni kell, de mindig megtalálom. Ma megyek ultrahangra, de nagyon félek. Senkinek sem volt emlodaganata a családban. Rettegek, hogy rossz híreket kapok, hogy műteni kell és hogy nem fogom tudni tovább szoptatni a lányom. A diagnózis felállításához elegendő az ultrahang vizsgálat vajon? Az aggaszt a legjobban, hogy nem faj, úgy tudom ez általában rosszat jelent. Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Kérdező,
Sajnálom, mire válaszolok, Te már túl vagy az emlő ultrahang vizsgálaton. Valószínüleg elzáródott tejcsatornáról van szó, de nagyon helyesen elmentél ultrahang vizsgálatra. Fiatal vagy még , elég az ultrahang vizsgálat, ha bármi kóros látszik rajta szövettani vizsgálat céljából meg kell szúrni.
Kérném visszajelzésedet pozitív és negativ esetben is, akár a közösségi oldalon, akár a saját email címemre.
Üdvözlettel, dr. Lengyel Erzsébet
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre