Szívpárna & Mellrákfórum

A töténet ott kezdődik, hogy szerettünk volna egy különleges ajándékcsomagot összeállítani frissen műtött mellrákbetegeknek. Tudjuk, milyen érzés a műtétre várni, és milyen felébredni a műtét után, mekkora jelentősége van minden kis szakmai segítségnek, és minden pici pozitív gesztusnak ilyenkor. A csomag összeállítását tervezve találtunk egymásra Dr. Mészárosné Dr. Seres Leilával, aki pedig épp utat keresett az elkészült szívpárnák odaajándékozására.

Mi is az a szívpárna? Részletesen a szivparna.hu oldalon tudtok informálódni. Tömören ez egy hasznos szeretet ajándék mellműtöttek számára 🙂 Ez egy speciális szív alakú párna, kényelmesen a hónalj alá helyezhető, segíti a kar támasztását, ezáltal csökkenti a terhelését. Nyiroködéma megelőzésére ill. nyiroködéma esetén is nagyon jól használható. Önkéntesek készítik mellrákbetegek számára, rengeteg szeretettel, odaadással, figyelemmel és együttérzéssel. szivparna2

Az ország első szívpárna átadó ünnepsége 2015. július 4-én volt, melyre Urbán Enikő és a Galgamenti Ajándékozó Műhely meghívásának köszönhetően vettünk részt. 30 db gyönyörű párnát vehettünk át a rendezvényen, ami önmagában nagyon megható, mert láttuk az ajándékozók szemében azt az örömöt, amivel készítették, és amivel átadták a párnákat.

Az egyik legmeghatóbb pillanata az ünnepségnek az volt, amikor egy érintett hölgy elmesélte, hogyan kapta meg az ő szívpárnáját. A barátnője várta otthon tojásos nokedlivel és egy kis meglepetéssel. A meglepetést – a szívpárnát – saját kezűleg varrta számára. A hölgy teljes meghatódottsággal mesélte – és ekkor már többen könnybe lábadt szemmel hallgattuk -, hogy mit jelentett neki a szívpárna. Ahogy megkapta, két kézzel szorította, ölelete magához, még alvás közben sem a hóna alá tette… A mai napig kitüntetett helyen van a lakásában. A történetet a hölgy barátnője is végighallgatta, és nekik is köszönhetően leírhatatlanul megható pillanatokat éltünk át együtt.

Ígéretet tettünk, hogy azt a sok szeretetet, odaadást és munkát, amit a szívpárna varrására áldoznak, mi minimum ugyanolyan mértékben adjuk tovább az érintetteknek!

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója engedélyével a kórházban operált betegek mindegyike kaphat ingyenes ajándékcsomagot, melyekben a szívpárnán kívül más hasznos és lélekmelengető tárgyak is szerepelnek. Speciális, a szívpárnát is felhasználó szívpárna-tornát állítottunk össze mellműtöttek rehabilitációjában jártas mozgásterapeuta segítségével. A stresszlabda használata is nagy segítséget jelent a nyiroködéma elkerüléséhez szükséges gyógytornában. A rendezvényeinken összeszedett pozitív üzenetes falakon szereplő üzenetek egy része is így ér el az érintettekhez. Nem utolsó sorban egy gyönyörű rózsaszín kézműves karkötő került még bele, ami bár apróság, de már a kórházban felvéve is hozzájárul a jobb, nőiesebb közérzethez.

Fontos, hogy cégek raklámanyagait, termékmintákat nem áll módunkban beletenni a kórházi csomagokba.

A csomagokat bármelyik elérhetőségünkön keresztül lehet kérni, eddig a személyes átadást preferáltuk, tehát akihez csak tudtunk elmentünk személyesen. E-mailen, telefonon, a facebookon kerezstül, vagy akár itt a fórumban is jelezhetitek kéréseteket.

A szívpárnák és a Mellrákfórum kapcsolata reméljük tovább gyümölcsözik, és minél több beteghez tudjuk eljuttatni a szeretet-csomagjainkat!