műtét után

Kedves Doktornő!

3 hónappal ezelőtt műtöttek emlő daganattal az egész mellet eltávolították. A drén csövet elég hamar kivették. 3 hónapja járok leszívásra elég sok folyadék gyülemlik benne ami bekeményedik. Nem kaptam semmilyen gyógyszert rá. Normális jelenség ez, hogy 3 hónapja nem tisztult ki? Mennyi ideig fog ez még tartani? (A mell eltávolítása után 4 kemoterápiát kaptam) A kemoterápia is okozhatja? Mit tanácsol? Köszönöm válaszat: Mónika.

Válasz:

Kedves Vivien!  
Hát szerintem nem normális, hogy túl van a műtéten és a kemoterápián, és még mindig bekeményedik. A kemoterápia biztosan nem okozza.  Mint mond a sebész orvos?
És az onkologusának mi a véleménye? Ha maga nem elégedett,  kérjen második véleményt.
Üdvözlettel, dr Lengyel Erzsébet
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre