Menstruáció

Kedves DOKTORNŐ !

20 éves lány vagyok , sajnos 2016 októberében mastitis carcinomatosa radiológia jeleit találták nálam máj meg csontáttéttel a csigolyáimon . A kezelésre jól reagálok . A máj áttétem a kezelés hatására majdhogynem eltűnt is az mondta az onkológusom hogy ez most egy komplett regresszió . Menstruációm viszont 2 hónapja nincs . Ez a kezelésnek tudható be , ne agódjak ez természetes ?

Válasz:

Kedves Kérdező!
Köszönöm leveledet. Nem írtad le, milyen kezelés alatt állsz most, de a mastitis carcinomatosa alapján feltételezem, hogy kemoterápiát kapsz. Teljesen természetes hogy nincs menstruációd. Az emlőrák egy hormon érzékeny daganat, így az ösztrogén és progeszteron szintet minél alacsonyabban kell tartani. Nem tudom hogy kapsz-e havonta hormon injekciót, sok kérdésem lenne. De kérdésedre válaszolva: igen, természetes. 
Üdvözlettel, dr Lengyel Erzsébet
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre