kiújulás

Gyógyszeresen állították le édesanyám menstruációját. Azt elfelejtettem megjegyezni, hogy 45 éves. és Két gyermeke van én(25) és egy öcsém (15) éves mindkettőnket huzamosabb ideig szoptatott. Akkor ha jól értelmezem valószínűleg az idő múlásával újra és újra kifog neki alakulni.

Válasz:

Kedves Kérdező!
Az emlődaganatnál nem igaz, hogy az első 2 év a legveszélyesebb, hogy kiújul. A daganat stádiumától és a különböző prognosztikai faktorok függvényében a hormon tablettát 5-10 évig ajanlott szedni. Sok esetben ajánlott  váltani az egyik hormontablettáról a másikra.
A Zitazonium tabletta mellékhatása lehet a vérzés,  mely a mehnyálkahártya megvastagodásanak, vagy ritkán méhtestráknak lehet a tünete, ezért rendszeres nőgyógyászati vizsgálat javasolt,  vérzés esetén nőgyógyászati küret javasolt.
Üdvözlettel, dr Lengyel Erzsébet Ph.D
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre