Jubileumi Mellrákfórum klub

Egy évvel ezelőtt, 2015-ben indult útjára a Mellrákfórum betegklub.

Azóta is minden hónapban egyszer találkozunk és hatalmas örömünkre szolgál, hogy csapatunk egyre bővül. Nem csak budapesti hanem vidéki ( Kecskemét, Tata, Csobánka) tagjaink is vannak.  Mindig igyekszünk olyan témákat hozMAKÓ1ni, ami a lehető legtöbbeket érdekel, orvosi előadások, speciális fehérneműkről szóló előadás, dietetikus és gyógytornász is volt már nálunk.

Ma azonban ünnepi alkalom volt, így meglepetéssel készültünk klubtagjainknak.  Kézzel készül ajándékunkból mindenkinek jutott egy vidám kavicsarc. A kavicsok hátán a Mellrákfórum- Nem vagy egyedül szlogenünk betűjei lettek felfestve. Mindenkinek jutott egy – egy kavics, így az azokon lévő betűk jelképesen is megmutatják, hogy a közösség ereje nagyon nagy. Mindenki egy kis része az egésznek, és ez visz előre mindannyiunkat. Szerettük volna, hogy ha mindenki azt a pár órát, amit arra szánt, hogy eljöjjön közösségünkbe igazán magáénak érezhette volna. Judit segítségével egy igazi művészetterápiás foglalkozáson vehettünk részt, és elmerülhettünk az agyagozás rejtelmeiben.  A kellemes zene mellett, halk duruzsolás közben sorra kerültek ki a különféle kisebb-nagyobb remekművek a szorgos kezek alól. Volt, aki az ödéma miatt fájós kezére hivatkozva neki sem akart állni a munkának, de a délután végére elszállt a kétely – az alkotás öröme elfeledtette a fájós kezeket. Az elkészült művek kiégetésre kerülnek majd, így ez a pár óra igazán nagy ajándék, hisz a saját magunk által készített tárgyak örök emlékké válhatnak. A foglalkozás végén záró, beszélgetős körünk során mindenki örömmel mosolyogva és teljesen feltöltődve vallott a meglepetésről. Arról, hogy a legtöbben elsőre megijedtek, mikor meglátták a hatalmas agyagtömböt és az eszközöket, de végül kivétel nélkül mindenki élvezte a kézműves foglalkozást.

A legnagyobb meglepetés az volt, mikor a halk duruzsolás is abba maradt, és csendben, mindenki elmélyülve, a saját gondolataiba merülve alkotott. Igazán felemelő érzés volt ez a délután mindannyiunk számára.

Reméljük, hogy a következő évünk is ilyen jól fog telni ezekkel a fantasztikus nőkkel.

A klubunk továbbra is ingyenesen működik és mindenkit szeretettel várunk.