Timea

Hozzászólások

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólások1
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: A hajam nem az agyam #10970 Timea

  Timea
  Felhasználó

  Gratulálok!!!Sok sok boldog egészségben teli évet kívánok!
  Én is szívesen elolvasnám..

  Hozzászólás: Bemutatkozás #11011 Timea

  Timea
  Felhasználó

  Szia!
  Ct eredménye mi lett?
  Kitartást és csak jóóóóót Neked!!!
  Majd remélem jelentkezel…anyummal egy idősek vagytok.
  Neki 18 éve volt vese daganata, bár ennek most semmi köze a mostani mellrákjához!
  Újra meg kell küzdeni, de minden rendben lesz!!!

  Hozzászólás: Üdvözöllek benneteket. #11022 Timea

  Timea
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Szeretnék csatlakozni a fórumhoz, néha kérdezni, mert sajnos nagyon nagy bajban vagyunk.
  Anyukámnak júliusban derült ki,hogy gyomorrákja van…anaplasticum carcinoma….szeptemberben lett volna a műtét, gyomor ki, vékonybélből új gyomor..stb. nem megyek bele nagyon..de a műtétnél kiderült,hogy sajnos ez a hám eredtű rák beszűrte az egész gyomorfalat kívülről, már áttörte a falat is és ráment egy részen a belekre is. Effektíve jelenleg nem műthető. Ekkor szintén vettek a szabad hasüregi folyadékból mintát…ez viszont nem egyezett az anaplasticával…Her2-! Innen jött a gyanú..ami beigazolódott két hete a hónaalj nyirokból vett mintából..
  Most ott tartunk,hogy a mellben nem találják a daganatot, de a lényeg,hogy a mellrák okozta áttét már a nyirokmirigy, a gyomor és bél egy részének behálózása.
  Az elmúlt hónapokat nem tudom szavakba foglalni min mentünk keresztül…anyukám 63 éves, körzeti nővér..rengeteg idő eltelt és még csak az első kemot kapta meg múlt szerdán, pedig nyáron derült ki,hogy rákos..
  Az első nyári szövettant is újra vizsgálják,hogy gyomron belül is Her2- van e, vagy ott egy külön rák fajta van…
  Nem is tudom miért írok, mit várok, talán azt,hogy valaki azt írja, még van ebből is vissza út…vannak csodák, issza az egyik rák ellenes szert egy hónapja por formájában, kapja a C vitamin infúziót szintén több,mint egy hónapja nagy dózisban….lesz vérvétel a héten, PET ct eredménye holnapra ígérve…2 hét múlva kemo….
  Rettenetes hasmenés és hányinger kíséri a kemo óta…ez normális?? Mármint mi félünk,hogy a gyomorra húzódás kezdte el a tüneteit produkálni, bár én nyugtatom,hogy ez „csak” az első kemo mellékhatása…
  Kinek tudnám feltenni a buta bugyuta kérdéseimet??? Her2- de vannak még adatok a szövettanon…mennyire agresszív..Ki67 5 % stb. de sok dolog van amit nem értek…kuszaságok hada a netről hónapok óta és ugye fel kellett eszmélnünk,hogy ne a gyomor rákból „doktoráljak, hanem „mellrákból”!
  Nagyon örülnék, ha lenne itt egy két őszinte nem kertelő hozzászólás, mire számítsunk..

  Amúgy a terv: 6 kemo után megnézik mennyit zsugorodott, hogyan reagált és első lenne a mell levétele…utána pedig a gyomor műtét..
  Egyébként az első hülye kérdésem az lenne,hogy a Her2- vagy a + a kezelhetőbb??
  Előre is köszönöm ha valaki válaszol!

  Üdv: egy aggódó „gyermek”

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3