Marianna

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 23
Hozzászólások1
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11562 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szió!

  Igen, augusztus legvégén volt a műtét. Reggel 9:30 – kor toltak be, állítólag délben ki – de erre nem emlékszem. Aznap fájt, de nem volt vészes, fájdalomcsillapító nélkül kibírtam. Estére azért kértem egyet, hogy nyugodtan bírjak aludni, viszont mire kihozták a gyógyszert, már abszolúte nem fájt, így be sem vettem.
  Engem másnap este hazaengedtek már csövek nélkül. Este még nem tudtam egyedül fürdeni, de a műtét utáni 2. napon már egyedül elsétáltam a háziorvoshoz (kb. 700 m) és haza is egyedül jöttem. Nyilván akkor lassan battyogtam csak és úgy tartottam a kezem, mintha fel lenne kötve :)
  Két hét után már szinte mindent bírtam csinálni, amit eddig, bár én táncolok és ott a feszes karnyújtások azért még nem mentek. Az agyam viszont a mai napig blokkolja a mozdulatokat. Simán fel tudom nyújtani a karom a fülem mellé pl. de először az agyamat is utasítani kell erre :D
  Én aránylag sokat feküdtem, pihentem.
  Azt találtam ki, hogy oldalra is tudjak feküdni, hogy a fiam egyik plüss állatát beraktam a műtött cicim alá, így kényelmesen oldalra is tudtam fordulni. Nincs nagy mellem, most meg még kisebb lett, de azért a műtét miatt nem volt jó érzés, hogy nem volt alátámasztva.

  Szóval én simán vettem az akadályokat, fájdalom nélkül, igaz, sok pihenéssel. Te érzed, hogy neked mennyi pihi, fekvés kell, és nyilván a fájdalmat is. Én megfogadtam, hogy nem szenvedek, ha fáj, kérek fájdalomcsillapítót, de aztán nem volt szükségem rá :)

  Gyors felépülést neked is!
  Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok! :)

  Puszi: Marianna

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11558 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szia Szmályli!

  Igen, én most csak hormont kapok: 28 naponta a Zoladex szurit (inkább ágyú :D ) és napi 2 Zita.
  Igazán még nincs onkológusom Kecsón, de Vízhányó Ritánál voltam. Ő küldött el vérvételre és majd kér egy PET – CT – t februárban.

  Igen, megvolt a műtétem, csak furcsálottam, hogy semmi vizsgálat, semmi vérvétel, plusz ugye megoszlottak a vélemények a kemó ügyében.
  Júliusban voltam emlődiagnosztikán, majd mammográfia, mintavétel, augusztusban MRI a hónap elején, a végén pedig emlőmegtartó műtét. Utána jött a „kemó – nem kemó” mizéria, végül 25+5 sugarat kaptam és kapom a hormont. Ezalatt az idő alatt (műtéttől a mai napig) semmilyen vizsgálatot nem csináltak, nem vettek vért, nem néztek semmit. Pedig elvileg van még egy 4 mm – es kontraszthalmozó gócom ugyanabban a negyedben, ahol a dagi volt. De ez nem érdekelt senkit. Ezért mentem el Kecskemétre a főorvosnőhöz.

  Kitartást neked és sok erőt!!!!!

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11556 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szió!

  Nekem mindkét hormonra 100% – osan érzékeny a drága.
  Szerintem, ha most ezt mondják, akkor marad a műtét és sugár + hormonkezelés. Akkor Te is megúszod ennyivel. Szuper lenne!!! :D Drukkolok, hogy így legyen!!!!!

  Én megvagyok, köszönöm. Fáradékony vagyok és „néha” jönnek a hőhullámok, de ezen kívül semmi :) Ez meg simán kibírható. A hullámokkal igyekszem nem foglalkozni, a fáradékonyság ellen meg tudok tenni ;)
  Hétfőn megyek vérvételre, annak az eredményével vissza a kecskeméti onkológushoz.

  Vigyázz magadra és írj, hogy mi van!!

  Puszi

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11553 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szia Pulisz!

  Örülök neki, hogy „áttétmentes” vagy :) Szuper! Még az is lehet, hogy sugárral megúszod az egészet. Szurkolok, hogy így legyen!!!
  Egyébként miért nem reagálna a dagid a kemóra? Hormonérzékeny vagy miért?

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11544 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szia Pulisz!

  Ma voltam másodvéleményért. Egy végtelenül aranyos doktornőnél voltam. Kapásból azt mondta, hogy kemóval kellett volna kezdeni… és egyetért az onkológusommal. De már nem javasolt a kemó.
  Viszont ő legalább elküldött egy teljes vérképre tumormarkerekkel együtt, illetve javasolt februárban egy PET – CT vizsgálatot is.
  Neked mikor lesz eredményed?

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11542 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szió!

  Nekem az elején úgy volt, hogy kemóval kezdünk, de az utolsó pillanatban lefújták. Akkor vacilált az onkomókus, hogy beadja – e a szurit vagy sem, végül beadta.
  Amikor meg kezdtem a sugarat, rákérdeztem, hogy akkor most tuti nem lesz kemó vagy mi lesz vele? Akkor azt a választ kaptam, hogy kemó alatt nem adnak hormont.
  Nekem először műtét volt (23 mm – es volt a drága), aztán sugár és most hormon (szuri + gyógyszer).
  Onkotype tesztet végül nem csináltattam meg egyrészt az ára miatt, másrészt pedig, mert igazándiból azzal dőlt volna el, hogy a profnak vagy a onkológusomnak van igaza. A párom szerint meg ne a mi pénzünkön döntsék már el a hatalmi harcot közöttük. :)

  Kitartás neked!!!

  Hozzászólás: PET-CT eredmények. Kell aggódni? #11529 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szia Nati!

  Nagyon érdekel, milyen kezelést fogsz kapni, ugyanis hasonló az én esetem is. Nálam nyirokérinvázió volt, viszont az őrszem nyirokcsomók negatívak szerencsére.
  Első nekifutásra kemót ajánlottak, hormonkezelést és sugarat. Végén 25+5 sugarat kaptam és hormonszurit meg gyógyszert.
  Még futok egy kört azért, mert a kemó mellett 5 érvet soroltak fel, ellene egyet sem és azért izgat a dolog. Pluszban nekem még volt (remélhetőleg csak volt) egy 4 mm – es kontraszthalmozó gócom ugyanabban a negyedben, de nem lehet tudni, mi van vele.
  A sugár letelte után semmiféle vizsgálatra nem küldtek, ami számomra érthetetlen.
  6 hónap múlva kell mennem mammográfiára és komplex vizsgálatra, ami gondolom az MRI – t takarja. Szóval én a biztonság kedvéért utánajárok a dolgoknak ;)

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11506 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szia Nati!

  Sok – sok erőt és kitartást kívánok!!!
  Szurkolok az eredményekért!!!

  Marianna

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11497 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Húúúú, de csini valaki ;)
  Szerintem tuti ez a paróka, jól áll nagyon.

  És le a kalappal előtted, hogy ezt ÍGY csinálod végig! Kitartást neked!!! :)

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11462 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Hajrá Szmályli!!! Drukkolok nagyon!!!! Majd írd meg, hogy nálad milyen mellékhatásokkal jár(t) az első.
  Parókát beszerezni még van 10 – 14 napod.
  Szurkolok!!!!

  Hozzászólás: Mit szabad és mit nem? #11458 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Na, valami ilyesmire gondoltam :)
  Köszönöm.

  Az én „drágaságom” naggyon érzékeny a hormonokra: ER, PR: 100% poz. Nem egészen idetartozik, de ez normális? (Már amennyire a rák normális tud lenni…) Mert eddig csak olyanokat láttam, hogy egyik hormonérték 70%, a másik mondjuk 90%.

  Hozzászólás: Mit szabad és mit nem? #11451 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Persze, lehetetlenség felsorolni mindent. Én arra gondoltam, hogy akinek ami eszébe jut, hogy tanácsolták neki, hogy nem szabad, azt leírhatja. (Hú, de értelmes mondat lett :D) És ezekből tudunk meríteni.
  Én pl. a masszázst tanultam, hogy nem lehet, aztán olvastam a gyógyfürdőzés tilalmáról is.

  Folyamatosan térek át a vegyszermentes tisztálkodásra és a mosódió is tervbe van véve. Viszont most iszonyatosan kívánom az édességet :( De megmagyaráztam magamnak, hogy a szervezetemnek most szüksége van egy kis Ferrero Rocher – ra, ezért szeretné annyira :P Remélem, nem teszek rosszat, merthogy ilyenről is lehet olvasni, hogy kevesebb édesség…. Hát az én szervezetem most mást mond… ;)

  Hozzászólás: Octotype DX teszt #11455 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Andikám!

  Az onkológusommal igazán nincs gondom. A profasszony döntését nem tudom elfogadni, mivel az onkológus felsorakoztatott 5 érvet a kemó mellett, a profasszony egyet sem, hogy miért nem javasolja. Rákérdeztem a dokimra, de csak annyit mondott, hogy ő még mindig javasolja a kemót, de nem tud mit csinálni, ha a felsőbb hatalom mást mond. De azt nem mondta el, mivel érvelt a prof.
  Nekem egyébként 2×4 kemót ígért a doki, tehát így pláne nem értem, hogy miért is nem kapom? Merthogy ez nem az alap úgy tudom. Helyette elvileg kapok brutális hormonkezelést, ami nem brutális, ugyanis az alap: szuri 4 hetente és Zita a sugarazás után.

  Arra gondoltam egyébként, hogy beszélek az onkológusommal, hogy mi a véleménye, ha másodvéleményt kérek máshonnan, de közben a háziorvosom asszisztense elkezdett intézkedni, hogy menjek a profasszonyhoz és beszéljek vele. Pontos részleteket nem tudok, mert még nem beszéltem az asszisztenssel, csak üzent. Úgyhogy most az a terv, hogy beszélek az orvosommal, kikérem a véleményét, hogy mit szólna, ha meglátogatnám a professzor asszonyt és megkérdezném – természetesen normál hangnemben – hogy miért is nem javasolja a kemót, mi áll a döntésének hátterében? Lehet, hogy tök elfogadható indokokat hoz fel és akkor megnyugszom – talán. De legalább tisztázódik pár dolog.
  Hogy erre mikor kerül sor, azt nem tudom, az onkológusomhoz is elég nehéz bejutni, de ha más nem lesz, meglátogatom magánban. Szeretnék végre tisztán látni ezzel a dologgal kapcsolatban.

  Köszönöm az eddigi segítségedet és az erőt is, ami velem lesz végig ;)

  Neked is kitartást!!!! Jelentkeztem, amint tudok valamit :)

  Hozzászólás: Octotype DX teszt #11452 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Köszi Andi, hogy hívtál és tudtunk beszélni :)
  Sajnos a konferencián nem tudok részt venni, mert egyrészt kezelésem van aznap is (sugár), másrészt meg messze van :( De azért köszönöm :)

  Közben beszéltem az onkológussal. Kibökte, hogy ő még mindig javasolja a kemót, de nem tud mit tenni, mivel a profasszony a létra felsőbb fokán áll… Rendes dolog azért, hogy betegek sorsáról döntenek a hatalmi harcok közepette…. :(
  Nekem az a gondom, hogy más intézet nincs abban a városban, máshova járni (mondjuk Pestre), meg elég macera lenne. Oda még betegszállítót sem kérhetek :S Szóval megy még az agyalás ezerrel.

  Hozzászólás: Octotype DX teszt #11404 Marianna

  Marianna
  Felhasználó

  Szia Andi!

  Teljes bizonytalanság újra :(
  Szépen elterveztem, hogy ma körbejárom a témát és hétfőn hivatalosan is rábólintunk a teszt indítására. Beszéltem is az onkológussal, és rákérdeztem, hogy ha a teszt azt mutatja, hogy kell a kemó, akkor minden további macera nélkül elvégzik – e? Az volt a válasz, hogy igen, a prof is fejet hajt a teszt eredménye előtt…
  A doki nekem 500 eurót emlegetett, ma azonban felhívtam a céget, aki közbenjár az egésszel kapcsolatban. Na, itt kezdődtek a gondok. Az ára 4175$. Sajnos ezt nem engedhetjük meg :(
  Úgyhogy most nem tudom, mit csináljak, merre menjek tovább :( Ismét teljes a bizonytalanság.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 23