Editta

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25
Hozzászólások1
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: neutrofil (csontvelő) alacsony száma #14197 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Helyreállt a vérképem!!!!! 🙂 🙂

  A csontfájdalmaim is enyhültek, csak a fejfájásom nem akar még szünni. De ma vettem be az utolsó antibiotikumot meg ma kellet utoljára a fehérvérsejtszám növelôt beszúrnom, úgyhogy bízom benne ez is elmúlik pár nap alatt.

   

  Köszi Olgi a megnyugtatásokat.

  Hozzászólás: Onkológus #14195 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Szia Bosziwell!

   

  Én csak arra kérdésedre tudok válaszolni, hogy nem kell abba kórházba menni onkológiára ahol műtöttek. Én is így voltam. Szegeden műtöttek, de a lakóhelyemhez közeli Kecskeméti onkológiára járok. csak simán elmentem az onkológiára és bejelentkeztem, nem kell sehonnan semmiféle „engedély”

  Hozzászólás: neutrofil (csontvelő) alacsony száma #14194 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Köszi Olgi!

  Eddig is iszogattam, de akkor most sokkal többet fogok, és bizakodom, hogy holnapra jobb lesz a helyzet.

  Hozzászólás: neutrofil (csontvelő) alacsony száma #14189 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Köszi Olgi! Igyekszem sokat pihenni, kiélvezem az olvasási szenvedélyem 😀 Hogy hogy nem volt ügyeletes doki? Nem kell mindenhol lenni?

  Nekem a fejem fáj folyamatosan, meg most a hátam, illetve a derekam kezd nyilalni. Olvastam a nivestim szuri mellékhatásai között a csontfájdalmat, remélem tényleg az, és elmúlik, mert néha nagyon durva.

  Hozzászólás: neutrofil (csontvelő) alacsony száma #14171 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Szia Olgi!

   

  Köszi a válaszod, kicsit megnyugtattál. Neked mennyi idő alatt rendeződött a helyzet?

  Hozzászólás: vitamin #14168 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Erre a gránátalmára én is kíváncsi lennék, mert her2 3+ rákom van, és eddig én is ettem, ittam, mert eddig mindenhol azt olvastam, hogy ez nekünk jó.

  most akkor lehet vagy nem?

  köszi

  Hozzászólás: Mi az a Her2? Mi az a herceptin? #14166 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Szia Gyöngyi!

   

  A herceptin feltatlálásáról szóló film címe: Élő Bizonyíték.

  nekem is her2 3+ rákom van és az onkológiai osztály vezetője ajánlotta, hogy nézzem meg. Tetszett

   

  üdv

   

  Edit

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11395 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Szmályi, Judit!

  Hasonló mellékhatásokról tudok én is beszámolni, bár én nem teljesen ezt a kezelést kaptam a HER2 + miatt. Eleinte én is ódzkodtam a parókától, de én soha nem szerettem a sapkákat, így kendőztem. nem speckós kendőket, hanem a korábban nyakamba tekert sapkáimat tettem a nyakamba. szerencsére van belőle jó sok :)
  Miután azonban elkezdtem dolgozni, a parókát hordtam,. télen sapka helyett tényleg jó volt- nyáron vizont vettem anyagot, kb 90×90 cm, és azt kötöttem a fejemre, nagyon meleg volt a paróka.
  javaslom, ha parókázni fogsz, akkor vegyél kis bambuszsapit, az védi a fejed, nem fog szurni a paróka, illetve felszívja az izzadságot. parókás boltban tudsz venni azt is.
  nekem szuper parókát nagyon olcsón (4600,- Ft-ért) sikerült vennem Szegeden, a férjem fodrásza nem is vette észre, csak megdícsérte,.hogy mindig milyen jól áll a hajam 😆 megpróbálok majd képt feltölteni róla (ez az eskövői képem, tavaly augusztusban volt :) )

  hányni én sem hánytam, de émelyegte. én csak ekor vettem be hányinger elleni gyógyszert, amit rögtön az első kemó alkalmávakl az orvos fel fog írni. ja a parókát is felírja receptre, úgy sokkal olcsóbb.

  a sok folyadék tényleg enyhít. én is mindig ettem kemó közben is, mert általéban nekem 3-4 óra időtartam volt, és legtöbbször az ebédidő beleesett.

  nekem a szám nem sebesedett ki, de az egyik ismerősömnek a narancs, amit egy nővérke tanására kezdett enni, helyrehozta.

  nekem még ahogy a második után elmúlt a menzim, nagyon erős hőhullámaim lettek, ami kb 1 év után csillapodott.

  érdekes: én is a húslevest bírtam megenni az első napokban, illetve a krumplipürét magában.
  Én a szervezetem, immunrendszerem szintentartása miatt még a búzafülevet, illetve homoktövist iszom, bár a kemók után 4-5 napot kihagyok, hogy dolgozhasson rendesen a cucc. a céklalétől az első kemo után megundorodtam, még az illatát se bírom.

  a hajam nekem az első kemó után két héttel kezdett hullani, és hüléyn hangzik, de mér azt vártam mikor fog végre kihullani, mert nagyon fájt a fejbőröm. mots is kezdem már érezni, (múlt héten csütörtökön kezdődtek ismét a kemóim.)
  nekem az utolsó kemó után kb 4-5 hónappal volt akkora és olyan állagú, sűrűségű a hajam, hogy levettem a parókámat.

  tényleg pihenni kell az első pár napban amennyit csak bírsz, igaz én nem is tudtam fent lenni. ülve még csak csak, de ácsorogva úgy éreztem összeesem. mint a kemotoxos légy olyan az ember.
  sajnos a mostani kemótól gondolom a sok előző cucctól is, de nagyon leesett a fehérvérsejtszámom, illetve a vörösvérsejtszámom is. már annyitól, hogy pl beágyaztam úgy éreztem kiugrik a szívenm, mintha maratonit futottam volna

  bár olvastam erről az influenza szerű melllékhatásról, mégis amikor megjelent, először magamat szidtam, hogy megfáztam, nem bírok magamra vigyázni.

  nekem még ami folyamatosan jelen volt, az az orrfolyás. télen-nyáron.

  no de mindez csak átmeneti állapot, 4-5 nap, utána két hétig semmi bajom nincs, akkor már megyek is vissza dolgozni.

  kitartás Judit, utána minden jó lesz.

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11393 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Judit!
  Ne hülyéskedj! a rák ma már nem egyenlő a halálos ítélettel. és én sem gondolom így, holott nálam sem egy fáklyás menet. a bemutatkozás topikban leírtam már, de most a kedvedért (nem elriasztásképpen, hanem biztatásként) elmondom, jelenleg úgy állok, hogy egy év után kiújult a dög az eredeti helyén, és röpke 4 hónap alatt a tüdőmben csinált 12-13 kis dögöt, amik 3 hónap alatt mára majdnem megduplázódtak méretileg 10-20 mm közöttike), illetve a májamban is mostanra egy k 5 cm-s dög van. (decemberben teljesen negtaív volt a ct-m)
  de!! áprilistól eddig gyógyszeres kemot kapotam, most, hogy kiderült nem ért semmit, ismét másfajta, infúziós kemót kapok, illetve lett az oep-től egy gyógyszer megigényelve.
  nekem soha nem jutott eszembe, hogy ne fogadjam el ezeket a kezeléseket, sőt aminek utánaolvasok, vagy mások kezelésében hallom, rákérdezek.
  Élni akarok, és ennek ez az út az ára. nem könnyű, de muszáj. mondjuk ezt az fajta kemot egyenlőre úgy tűnik, hogy egész könnyen viselem, azon kívül, hogy fáradt vagyok, nincs semmi rosszul létem. igaz nem is 100 % adagot kaptam kezdetnek, mert a dokim szerint a sok kemo miatt óvatosnak kell lennie. (eddig 12 infúziós kemó, 4 hónap gyógyszeres kemó, kétszeri hajkihullás, (most lesz a harmadik :( ) van mögöttem, de csinálom.

  és tudom, hogy a végén ÉN GYŐZŐK!!!

  Hozzászólás: Bemutatkozás #12328 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Nyirokcsomó a műtét helyén maradhat, én is így jártam. Februárban a mellműtéti sebhelyem végén nőtt egy csomóm ( kiujukt a dög) és azt mondták valószínűleg egy beleszakadt nyirokcsomó volt. Simán kimetszették,mert közvetlenül a bőr alatt volt, de kiderült, hogy áttétek lettek a tüdőmben és a májamban is.
  Erre gyógyszeres kemot kaptam 4 hónapig. Aug 8- ai ct szerint viszont az összes daganatom nőtt. A májamban kb 5 cm- is, a tüdőmben meg van 12-13 db 10-20 mm-is. Most egy kicsit ( na jo nagyon) megborultam, bár még mindig élni akarok, de egy kicsit megijedtem….
  A dokimnál megint nekem kellett ” okoskodnom”, mert amikor vittem a ct-t akkor mondta kapásból, hogy megigénylünk a tb- től egy gyógyszert. No amikor az onkológusos konzultácio után beszéltünk, akkor már csak újabb kemoról beszélt. Rákérdeztem mi van a gyógyszerrel, meg mondtam neki, hogy beszéltem egy másik onkológussal is, aki a Kadcyla nevű gyógyszert ajánlották ( ez egy ujabb,tb által nem támogatott gyógyszer, ami Her2 3+ Rák, herceptin melletti kiujult betegnek ajánlott,szóval nekem is) mi erről a véleménye. Azt mondta, ő is gondolkodott ezen, de ezt vagy megadják vagy nem, de végülis nem veszítünk rajta ha beadjuk. Ugyhogy hétfőn beadjuk ezt, plussz elindítja addig is a kemót.
  Kiakadtam nagyon, mert ő is emlegette, meg amikor korábban a Perjetta nevű gyógyszert kérvényezte meg a dokim, azt arra hivatkozva utasították el, mert nem „költséghatékony”. Tudom, hogy sokba kerül minden, de az egészséget ehhez mérni, kiborító.

  Hozzászólás: Bemutatkozás #12327 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Sziasztok! Nekem szerencsére soha nem dagadt még be a műtött karom,ahonnan 14 nyirokcsomót vettek ki,de olyan érzésem már volt,mintha rövidek lennének az ereim, és nagyon fájtak. Anyukám egészségügyben dolgozó barátnője, aki 15 éve ment át ezen az egész mellrákos tortúrán, mondta, hogy ez sajna időnként előjön. Ekkor a tanult tornagyamorlatokat csinálgatom,és elmúlik a feszülés.

  Hozzászólás: bemutatkozás #12287 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Szerintem nem, mert nem jelölt be senki :) korábban Szegeden laktam. A profil képemen egy kis virágos ruhában vagyok virágcsokorral a kezemben a férjemmel és a fiával ( ez volt az esküvőnk és én még parókában voltam :) /

  Hozzászólás: bemutatkozás #12282 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Szia Gabi! A facebookon vagyok, írj rám és találkozzunk. Nekem is nagy segítség volt anno, amikor olyannal beszélhettem meg a problémáim, aki átélte ezt.

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #12281 Editta

  Editta
  Felhasználó

  De édes :)

  Hozzászólás: bemutatkozás #12277 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Egyetértek, én is mindig szeretem tudni mi zajlik bennem,velem, illetve, hogy mire számítsak :)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25