Anna

Hozzászólások

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólások1
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #11428 Anna

  Anna
  Felhasználó

  A zsírszövetünk is termel ösztrogént többek között. Én is gondolkodtam a petefészek kivételén, megkaptam az onkológusi hozzájárulást is, mégsem vállaltam. Pedig én már 57 éves vagyok.

  Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #10961 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Szia Eszter! Bocsánat, de csak most láttam a kérdésedet. Az elmúlt időszakom a rekonstrukciós műtét miatt, nem volt egyszerű, de most már újból készen állok a segítésre.
  Van a III. kerületben a G1 Intézet, ott rendel egy endokrinológus orvos, dr. Tűzkő Nándor a neve. Ő nekem annak idején azt mondta, hogy ha szeretném és az onkológus is jóváhagyja, akkor megcsinálja a műtétet. Azután elgondolkodtam, minek öregítsem a szervezetemet, ha más megoldás is van. Pszichológus vagyok, ezért utána jártam, miért ilyen magas a prolaktinom. Mivel ez az anyasági hormon, akkor milyen problémám van nekem az anyasággal??? 4 gyerekem van. 18 éves koromban a legeslegelső szexuális alkalommal ikerterhes lettem. Az ikreim már 37 évesek. Rá 5 évre spirál mellett megszületett a harmadik gyerekem. Ekkor, (24 éves voltam) lekötötték a petevezetőket. Azután sok év múlva, újból szerettem volna egy babát, ezért lombikprogramokra jártam. Itt aztán kaptam hormont bőven! 4. gyerekemet örökbe fogadtam, már 15 éve. Én olyan tyúkanyó voltam mindig. Csak a gyerekek számítottak. A rák ráébresztett arra, hogy nekem is csak 1 életem van, elkezdődött a hatalmas változás. Segítettem a leválást a gyerekeimnél. Most már én is fontos vagyok magamnak. Ezzel, hogy már nem csak az anyaságom vezérel, visszaállt a prolaktinom normál értékre!

  Hozzászólás: Az én esetem! #10872 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Köszönöm szépen! Nekem sokat segített és segít ez a csoport. Mivel egyedül élek a fiammal, bármi problémám, örömöm van, Veletek osztom meg. Én már könnyebb helyzetben vagyok, mert két nap múlva elégséges lesz a melleim száma. Hosszú még az út, de győzünk!!!!

  Hozzászólás: Az én esetem! #10871 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Köszönöm szépen Móni!

  Hozzászólás: Az én esetem! #10870 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Valami véget ér- valami elkezdődik. Másfél éve tudtam meg a mellrákot, egy éve élek egy mellel. Hétfőn kapok egy újat! Amikor eltávolították a jobb mellemet, születésnapom volt… Most, hogy kezdődik a műtétsorozat, újból a születésnapomra esik. Egy éves leszek… Az elmúlt év mintha báb állapotban telt volna, magamba fordultam. Még a külvilágból jövő ingereket se tudtam befogadni. Nem éreztem nőnek magam! Totál egyedül csináltam végig ezt az időszakot, a segítséget se fogadtam el. Kettesben az autista fiammal a nap 24 órájában. 3 havonta a rettegés, találnak-e valamit az ellenőrzésen. Közben megnősült az egyik fiam, megszületett az első unokám, én pedig fásultan, érzelmileg távol maradva csináltam végig ezt az időszakot. Gépiesen tettem a dolgom, 4 gyerek, azért nem hagy unatkozni, + a 76 éves anyám. Igyekeztem kitölteni minden napra az időt, hogy „előbb eljöjjön a szeptember”, visszakapjak egy számomra fontos dolgot, hogy újból nőnek érezhessem magam. Még van két napom a régi életemből. Most sírok. Siratok mindent. Egyedül vagyok rohadtul! A Zita is besegít, hogy áztassam az egereket. Még két nap és mire felébredek az altatásból, megtapinthatom a mellkezdeményt, amit a hátizomlebenyből csinálnak. Újból nő leszek! Pár nap és jön a születésnapom…

  Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #10884 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Én is gondolkodtam a petefészek eltávolításon. A nőgyógyász beszélt le róla. Pedig már 56 éves vagyok, nem szeretnék több gyereket.

  Hozzászólás: Mozgás,torna #10827 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Többször hallom Tőletek, hogy gyógytornára jártok. Ezt magánúton teszitek, vagy felírják? Ha felírják, akkor ki? Az onkológián?
  Mert nekem elég nehezen mozog a jobb karom. Lóg is a jobb vállam a műtét óta. Konditerembe járok, futás, combizom gyakorlatok, stb. Nem merem dolgoztatni a karizmaimat, félek, hogy jön a nyiroködéma. Már volt, hogy nyirokmasszőrhöz kellett mennem az István kórházba. Nagyon fáradékony is a jobb karom.

  Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #10844 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Hát, lányok a szex…. Amikor kiderült a mellrákom, elküldtem a pasimat. Ezt én „egyedül fogom végig csinálni!” Szóval, még a rák előtti időkben, Zitazonium nélkül, megvoltam szex nélkül. Csináltam, mert kötelességem volt, 32 éves házasság… Hát, most egyedül vagyok, nincs kivel elkövetnem a dolgot, pedig már lenne hozzá kedvem… Lehet, hogy ehhez a Zita segítsége kellett? Hozzátartozik az is, hogy a prolaktinom (anyasági hormon) az egekben volt, 900-at mutatott a lelet. Az ösztrogén úgyszintén magas volt. A tumor 90%-os ösztrogén érzékenységet hozott. Jelenleg normál a mennyiségük a szervezetemben. Az ösztrogén oké, de mitől lehetett ilyen magas az anyasági hormonom??? 56 éves vagyok, van 4 gyerekem, már az unokámat várjuk augusztusban.

  Hozzászólás: Az én esetem! #10878 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Azért vártak a műtéttel ennyi ideig, mert amikor áprilisban kiderült a rák, akkor megszúrtak és C5 lett az eredmény. Ez vékonytűs volt. Utána elküldtek Corbiopsziára, az már B3-at eredményezett. Hát ez totál távol van egymástól, ezért elküldtek egy harmadik biopsziára is, ami megint C5-ös lett. Ez hónapokig tartott. Én nem tudtam nyugodtan megülni a fenekemen közben, mert azért erősen zavart, hogy ott növekszik bennem a rák. Elkezdtem járni Onko- therm terápiára, hogy legalább kicsinyítsük a 6 cm-es tumort. 7 kezelésen voltam, 2 cm-esre csökkentették a daganatot. Valószínű, hogy ezért is volt egyben. A mellemnek csak a felső részéből kellett volna eltávolítani egy részt és a nyirokcsomókhoz se lett volna szabad nyúlnia a sebésznek, ez le is volt írva neki. Ő viszont levette a teljes jobb mellemet és az összes jobb oldali nyirokcsomót eltávolította. Mind egészséges volt, 13-at vizsgáltak meg. A jó, hogy nem kaptam se kemo-t, se sugarat, csak hormonkezelést kapok. Zitazoniumot. Még műtétkor se tudták kitapintani a tumort!

  Hozzászólás: Az én esetem! #10866 Anna

  Anna
  Felhasználó

  56 éves vagyok, 4 gyermekem van. Tavaly áprilisban mammográfián tudtam meg, hogy jobb oldalon tumor van a mellemben. Szeptemberben volt a melleltávolításom és a nyirokcsomók kivétele. In Situ Carcinoma. 13 nyirokcsomót vizsgáltak, mind egészséges volt. BRCA 1-2 szerint genetikailag nincs esélyem a mellrákra. 2 hónap múlva lesz a rekonstrukciós műtétem, hátizomból.

  Hozzászólás: meddig tartanak még a hőhullámok? #10820 Anna

  Anna
  Felhasználó

  Kb. 9 hónapja kellene szednem a Zitát. El is kezdtem ahogy kell, napi 2-t. Kb. 1 hónapig szedtem, most kezdem újra. Itt, a lányok győztek meg. Éjszakánként begörcsölnek a lábaim tőle, + a hangulatingadozások miatt Borderline személyiségzavarra gyanakodtam. Csak azt nem értettem, hogy miként jelentkezhet 56 éves koromban, ha azelőtt nem volt… Ugye, pszichológusként mindent túlkombinálok! Ilyen sírós soha nem voltam a Zita előtt!

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11