Andi.kj

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 39
Hozzászólások1
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11512 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Szia Szmályli!
  Nekem „csak” negyedelték a cicimet (meg persze kivették az összes nyirokcsomómat áttét miatt), mert elég nagy volt és a rosszaságom meg egygócú, így a cicinélküliséghez nem tudok hozzászólni. De! Nekem műtét közben a drága doktorom olyan korrektül felvarrta bimbóudvar korrekcióval kiegészítve, hogy olyan lett mint 20 éves koromban volt. Ha minden jól megy, már pedig miért ne menne, akkor 11.26-án hozzáigazítja a másik cicimet is ugyan azzal a technikával. A cicik közti különbséget úgy tudnám jellemezni, hogy új cici 1ceruzát tart meg, régi cici a teljes 12-es készletet. :woohoo:

  Hozzászólás: Mikor múlik el az ödémám? #11471 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Kop kop kop szerencsére ehhez a témához nem tudok hozzátenni. Bár kivették az összes nyirokcsomómat, de még eddig nem okozott gondot. Remélem így is marad. :-)

  Hozzászólás: KEMOBRAIN #11473 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Gabi! Sajnos csak bólogatni tudok az általad leírtakra… Nekem idén január 31-én volt az utolsó kemóm és ugyanezekkel küzdök. Persze próbálom elbagatelizálni a dolgot, de azért nagyon kellemetlen. Igazából koncentrációs problémáim is vannak….egyszerűen minden másra gondolok, csak az adott dologra nem megy. Persze nem állandóan, de időnként előfordul. Most már ott tartok, hogy akinek nincsen esze annak legyen notesze…. :-) Nos néha azt is keresnem kell. :D :blink:

  Hozzászólás: Mit szabad és mit nem? #11459 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Az enyém ER 100%, PR 30%. :-) Azt hiszem, hogy van közöttünk olyan akinek mindkettő 100%.

  Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #11427 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Ezért is szedjük a zitazoniumot…..és kapjuk a lucrint (én legalábbis ezt). Ha kivennék akkor másik gyógyszert kellene szedni, ezt mondta a doki is, akkor csak a szuri maradna el. Úgyhogy petefészek marad ott ahol van. :-)

  Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #11423 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Igyekszem… :-) Az a jó ebben a fórumozásban, hogy sokféle választ kapsz egy adott témában, és összetudod gyűjteni a számodra hasznos információkat. Én is ezt tettem és teszem még mindig.

  Hozzászólás: Hogyan tudok készülni, testileg-lelkileg a kemóra? #11425 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Nem igazán. Nem szedtem és nem is szedek semmit. Nem hiszek a „csoda” szerekben, így feleslegesnek tartom szedni. De ez csak a magán véleményem. Persze C-vitamint, D-vitamint, E-vitamint én is szedek időnként kúra szerűen. Megpróbálok egészségesen élni. Cukor és fehér liszt mentesen, sportolva. Én ebben hiszek.
  Nagyon szuper munkahelyem van, így bejárni nekem gyógyterápia. :-)
  Ha ezek alternatívának számítanak akkor viszont igen. :D

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11421 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Minden szavadat értem!! :-) Azt vallom, hogy tegyél meg mindent amit jónak látsz, szedd be azokat a készítményeket, amit hatásosnak gondolsz. Ne sajnálj magadtól semmit. Amiben hiszel az segíteni fog. Csak az számít, hogy Te mit gondolsz jónak.
  A gyerekeinkért a családunkért, de legfőképpen MAGUNKÉRT csináljuk. És GYŐZNI FOGSZ, ez nem kétséges, mert győzni akarsz. A mának élést, arra értettem, hogy azzal ne foglalkozz most, hogy az ereiddel mi lesz, csak azzal, hogy meggyógyulj. Rendbejön, hidd el.

  Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #11418 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  :silly: „A menopauza -hormonpótló kezelés nélkül- a nők gyors öregedését, testi és lelki tönkremenetelét okozza, mert szervezetükből eltűnnek az addig őket védő petefészekhormonok.” Nekünk ezt most mesterségesen idézik elő, és 5 év után pihen a szervezet és megújjúlhat, kvázi visszafiatalodhat. Ha kiveszik a petefészket, akkor erre esély sincs. Az, hogy mi lesz öt év után, ha leáll a kezelés azt nem tudom, csak remélni merem, hogy semmi extra.:-)

  Hozzászólás: Hogyan tudok készülni, testileg-lelkileg a kemóra? #11417 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Igazából a kemo utáni 3.napon már jól voltam, persze nem tökéketesen, de engem megerősített, hogy számítanak rám a munkahelyemen. Munka-gyógyterápián voltam és vagyok. :-) De a kemo estéje és az azt követő két nap borzalmas volt….mások meg nem voltak ennyire rosszul utána, de két kezelés között gyengébbek voltak. :-)
  Az íz és szaglás érzés hiánya végig meg volt a kemó alatt. Az utolsó után talán 1 hónappal jött vissza. De ez is egyén függő.
  Neked is menni fog. Erős vagy és bátor. :-)

  Hozzászólás: Hogyan tudok készülni, testileg-lelkileg a kemóra? #11409 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Szia!
  Ami biztos, hogy a kemó alatt nem szabad semmi immunerősítőt és táplálékkiegészítőt szedni (Avemar). Utána, ha úgy gondolod szedheted őket.
  Én pl egy dekát sem fogytam, sőt talán még híztam is. A kezelést követően széthánytam magam, úgy másnap reggelig félórás közökkel. Utána félájult 2 napos alvás, majd felkeltem és mentem dolgozni, végig dolgoztam a kezelések alatt, a sugárra is munka után jártam. 3 napig nem ettem, csak csapvizet ittam. Elment az ízérzékelésem, és a szaglásom is. Mindettől függetlenül amikor már jól voltam szó szerint mindent megettem ami ehető volt…talán a szervezetem így védekezett, hogy ne gyengüljön le nagyon. Nem is volt a vérképemmel soha egy pillanatra sem gond. :)
  Egyébként én semmit nem szedtem. Megpróbálok teljesen életmódot váltani, egészségesen étkezni, nem könnyű de muszáj.
  A fejemet sem kentem semmivel sem, kinőtt így is a hajam szépen. (azt hiszem, hogy szépen)

  Hozzászólás: Üdvözöllek benneteket. #11032 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Tímea!
  Először is szia. És húúúúúú! Hát nem egyszerű a helyzet, de talán nem reménytelen.
  Próbálok első körben a kérdéseidre válaszolni. Nem vagyok orvos, csak érintett….
  Ki67 5% (ez azt jelenti, hogy mennyi a kiújulás esélye, persze több szempontot figyelembe véve) szerintem ez nem rossz.
  Nekem azt mondta a dokim, hogy hála istennek nem HER2 pozitív a daganatom. Bár azt is mondják, hogy a HER2 pozitívnak meg van „gyógyszere”.
  A kemó egyik mellékhatása a hányás és hányinger, ízlelés, szaglás elvesztése, rossz közérzet, de mindenkinél más. Nincs két egyforma eset. Van aki jobban bírja, van aki nem. Én nagyon rosszul viseltem….
  A lényeg, hogy amit kiírnak kezelést azt fel kell vennie édesanyádnak….és általában azt mondják, hogy a kemó mellett nem szabad semmi táplálékkiegészítőt és immunerősítőt szedni, mert ütheti a kemó hatását.
  Ha nem is sokat, de remélem azért egy kicsit tudtam segíteni. Tudom, hogy nem könnyű, de hidd el rendben lesz minden.

  Hozzászólás: Az új kihívás az életemben!!!! #11405 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Azt gondolom, hogy nem szabad most azon gondolkodni, hogy milyen hatással lesz majdan a szervezetedre. A lényeg, hogy most kipusztítson minden rohadt rákos sejtet. Mindig csak a mát nézd…és élj meg minden napot tökéletesnek. Persze lesznek hosszútávú mellékhatások is, de jelen helyzetben kit érdekel. Meg kell gyógyulni, ez a legfontosabb.
  A mesterséges klimax meg nem annyira szörnyű mint amilyennek hangzik. Nekem pl. nem nagyon vannak mellékhatásai. Eddig is idegbajos voltam :blink: , nagy változás ebben sincs. Hőhullámok nálam „gyufafej” formában jelennek meg. Elkezd égni fejem :blush: …aztán vége lesz. Néha kiizzadok se perc alatt, úgy hogy nem is csináltam semmit, de ez sem kibírhatatlan.
  Számomra egy nagyon pozitív mellékhatása van a hormonterápiának….nincs menstruáció….én ettől boldog vagyok. Nekem ez mindig egy nyűg volt. Most ez sincs. :silly:

  Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #11406 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Szia Szmályli! :)
  Én is ezt terveztem, mármint hogy kivetetem a petefészkemet. Az onkomókusom, sikeresen lebeszélt róla. Azt mondta, hogy az már visszafordíthatatlan és a női szervezet elveszti a védekezőképességét az öregedés ellen. Megöregszik a test kívül és belül. Persze ha szeretném akkor megcsinálják, de nem javasolja. Azt is mondta, hogy 5 év után kell a szervezetnek egy kis pihenő…. Így hát úgy döntöttem, hogy nem vetetem ki.

  Hozzászólás: Ne legyen tabu a szexről beszélni! #11000 Andi.kj

  Andi.kj
  Felhasználó

  Ma megkérdeztem az onkomókust, hogy mit szólna a petefészek kivételéhez….azt mondta, hogy ő nem javasolja, de ha azt mondom, hogy félek a petefészekrák kialakulásától, akkor természetesen megcsinálják. De gyakorlatilag a lucrin hatása olyan , mintha kivették volna….megöregítene nagyon. Elveszteném az ellenállóképességemeg. 5 évmúlva lehet pihentetni a szervezetet, de ha kivetetem nincs visszaút. Szóval egyenlőre jegelem a műtétet. :-)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 39