Impresszum › Fórumok › SOS kérdésem van! › Termál, masszázs
- This topic has 6 hozzászólás, 3 résztvevő, and was last updated 10 years, 3 months telt el by FB.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
emgabFelhasználóSzeretném tudni, a termál víz és a masszázs tilos, vagy nem javallott?
Nem egységesek a vélemények, amiket ebben a témában hallottam. Nekem más betegség miatt eddig fontos terápia volt mind a kettő, s most meg vagyok lőve nélkülük. -
FBFelhasználóÉn azt gondolom nem szabad könnyelműnek lenni. Én semmi pénzért nem kockáztatnám, hogy sikerült első körben nyernem. Ezt találtam, ami nekem meggyőző:
„Miközben a meleg gyógyvizek vagy a szaunázás népszerű és az egészségességet szolgáló kikapcsolódásnak számít, egy rákbetegség diagnózisa után az orvosok egy része nem tanácsolja betegeinek a wellness ezen formáit. Ennek oka, hogy a feltételezések szerint a mesterségesen előidézett vérbőséggel a szervezetnek olyan helyére is eljuthatnak, majd kitapadhatnak a ráksejtek, ahová egyébként talán nem kerülnének el.
Ugyan az onkológusok véleménye megoszlik a kérdésben, sokan a biztonság kedvéért inkább óvatosságra szólítanak fel. Lehet, hogy ezzel olyan betegeket is eltanácsolnak egy kellemes és felüdítő kúrától, akiknek az semmit sem ártana, ám őket ezzel a lemondással kisebb veszteség éri, mintha valakinek emiatt netán romlana az állapota.A fizioterapeuta nemcsak a feltételezett áttétképződés, hanem fiziológiai összefüggések miatt is azt mondja: a betegek ne üljenek hosszú időre meleg termálvízbe vagy szaunába. Kapitány Zsuzsanna ezt azzal magyarázza: a hőhatás – és a gyógyvízben oldott állapotban lévő különféle kémiai anyagok – miatt kitágulnak a hajszálerek (kapillárisok), s előfordulhat, hogy az addig a műtét vagy sugár- ellenére is egyensúlyban lévő, viszont mégiscsak sérültnek tekinthető nyirok- és vénás rendszer ezt a mesterségesen felfokozott megterhelést már nem viseli el, nem tudja visszaszívni a felgyülemlő folyadékot a szövetek közül, s kialakul a nyiroködéma.
Az intenzív gyógy- vagy sportmasszázs a szervezetben ugyancsak értágító anyagot, hisztamint szabadít fel, s erről sem jelenthető ki biztonsággal, hogy hosszabb távon nem okozhat károkat. Az erőteljes masszírozás ezen felül már egy kezdődő csontáttét esetén is könnyen töréshez vezethet.”
-
andreaAdminisztrátora szaunát nagyon sajnálom, a termálvízért nem vagyok oda.
nálam annyi a kompromisszum, hogy, 1-2 percet vagyok megyek nem túlfűtött szaunába, csak, amig már nem fázom, és az alsó szinten üldögélve. infraszauna tilos. termálvízbe max derékig sétálva egy kört, szintén azért, h ne fázzak. de ezt is egy évben max 1x… -
emgabFelhasználóKöszönöm! Sajnálattal, de tudomásul veszem. Akkor marad az úszás.
-
andreaAdminisztrátorAmíg még mindig van választési lehetőséged, addig jó
-
emgabFelhasználóMár nincs kétségem, hogy mi a jó döntés!
-
FBFelhasználóÉn úgy vagyok vele, hogy ez a helyzet nem engedi meg a bátorságot (mármint az iylen bátorságot). Eleget szenvedtem ahhoz, hogy kibírjam azok nélkül amik esetleg visszahozhatják a betegséget, akármilyen kicsi is az esélye. Sajna én mindig ezekbe a kis számokba esek bele úgyhogy…
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.