terápia, mellékhatások

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások terápia, mellékhatások

Ennek a témakörnek tartalma 4 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  KE2017 2 éve, 8 hónapja telt el.

Hozzászólások5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15078 mn

  mn
  Felhasználó

  Tisztelt Szakértő!

  Sportolás témában kérdeztem decemberben, melyre meg is kaptam válaszát, melyet ezúton megköszönök.

  Akkor megérdeklődtem, hogy expanderes mellműtött vagyok és 3 hónap után előjött mellfeszülés, ödéma, pirosság, gyulladás. Nem lehetett tudni mitől a sportolásra gyanakodtam. Nem kaptam sem kemo, sem sugárkezelést. Sajnos vastaghegesedés miatt újra meg kellett műteni ezt a területet, sem antibiotikum, sem hűtés, fekvés nem segített.  A sebem tolta kifelé az expandert, olyan szinten, hogy már szinte kilyukasztotta a bőrömet. A műtét során a sebész a hegeket eltávolitotta, a sebet kitakaritotta,öblitő draint tett be,  újra elhelyezte az expandert kb. 3 cm-rel lentebb tette be. Kérdésem, ha 2 hónapig háton fekszem a továbbiakban elkerülhető a vastag hegesedés? Sajnos úgy tudom ez még a végleges implant behelyezés után is előjöhet. Kb. 1 évig semmilyen fizikai munkát nem végezhetek?

  Előre is köszönöm válaszát, köszönettel.

  B. Ágnes

  Kecskemét, 2017. január 9.

 • #15079 mn

  mn
  Felhasználó

  Bocsánat, most látom, hogy nem jó helyre irtam.

 • #15081 andrea

  andrea
  Adminisztrátor

  Kedves Ági!

  Ez a kérdés elég speciális, szerintem a legpontosabb választ a sebészed tudja megadni.

  Ebből a szempontból laikusként én biztos, hogy nem erőltetném ezt a területet, mert minél több vongálódásnak teszed ki, sztem annál nehezebben gyógyul szépen. és mint minden műtétnél, ahol nagy területen dolgoznak, ott időigényes, míg a végleges viszonyok kialakulnak. nem tudom, lehet, hogy a fokozott hegesedés alkati dolog is lehet…

  de ettől függetlenül továbbítom a kérdésedet így is 🙂 kitartás és szépen gyógyult sebet kívánok!

  andi

  • #15091 mn

   mn
   Felhasználó

   Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel Ágnes

 • #15260 KE2017

  KE2017
  Felhasználó

  Én 4 éve kapom a hormonterápiát (Lucrin + Zita), és most váratlanul leállította az orvos. Módosítottak a szabályzaton,  5 év helyett már csak 27 hónapig jár. Ez részben bosszant, részben aggódom. Az injekciót feltétlenül folytatnám, akár az 5 éven túl is, hogy védve legyek az újabb tumorok ellen. Nekem semmi problémát nem okozott, kivéve a hőhullámokat (4 éve, 24 órán keresztül!). A tablettát csak egy évig szedtem, mert féltem a lehetséges mellékhatásoktól. Mindenkinek javaslom, hogy olvassa el a gyógyszerhez adott tájékoztatót! Nekem az orvos nem mondott semmit, így a tájékoztatóból tudtam meg, hogy a tabletta mellet az alkohol fogyasztása tilos (túlterheli a májat)!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások