terápia, mellékhatások

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások terápia, mellékhatások

3 hozzászólás mutatása
Hozzászólások5
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #15078 mn

   mn
   Felhasználó

   Tisztelt Szakértő!

   Sportolás témában kérdeztem decemberben, melyre meg is kaptam válaszát, melyet ezúton megköszönök.

   Akkor megérdeklődtem, hogy expanderes mellműtött vagyok és 3 hónap után előjött mellfeszülés, ödéma, pirosság, gyulladás. Nem lehetett tudni mitől a sportolásra gyanakodtam. Nem kaptam sem kemo, sem sugárkezelést. Sajnos vastaghegesedés miatt újra meg kellett műteni ezt a területet, sem antibiotikum, sem hűtés, fekvés nem segített.  A sebem tolta kifelé az expandert, olyan szinten, hogy már szinte kilyukasztotta a bőrömet. A műtét során a sebész a hegeket eltávolitotta, a sebet kitakaritotta,öblitő draint tett be,  újra elhelyezte az expandert kb. 3 cm-rel lentebb tette be. Kérdésem, ha 2 hónapig háton fekszem a továbbiakban elkerülhető a vastag hegesedés? Sajnos úgy tudom ez még a végleges implant behelyezés után is előjöhet. Kb. 1 évig semmilyen fizikai munkát nem végezhetek?

   Előre is köszönöm válaszát, köszönettel.

   B. Ágnes

   Kecskemét, 2017. január 9.

  • #15079 mn

   mn
   Felhasználó

   Bocsánat, most látom, hogy nem jó helyre irtam.

  • #15081 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kedves Ági!

   Ez a kérdés elég speciális, szerintem a legpontosabb választ a sebészed tudja megadni.

   Ebből a szempontból laikusként én biztos, hogy nem erőltetném ezt a területet, mert minél több vongálódásnak teszed ki, sztem annál nehezebben gyógyul szépen. és mint minden műtétnél, ahol nagy területen dolgoznak, ott időigényes, míg a végleges viszonyok kialakulnak. nem tudom, lehet, hogy a fokozott hegesedés alkati dolog is lehet…

   de ettől függetlenül továbbítom a kérdésedet így is 🙂 kitartás és szépen gyógyult sebet kívánok!

   andi

   • #15091 mn

    mn
    Felhasználó

    Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel Ágnes

  • #25429 dianafox
   More than 300 Duke physicians were named by their colleagues around the state as among North Carolina 's very best -- the doctors whom they would select for their own medical care or that of their families. The Duke physicians who received this recognition practice at healthlinerx a broad variety of specialties -- from cancer care to cardiology, OB-GYN to ophthalmology. They work closely with their fellow Duke doctors within dedicated multidisciplinary teams to provide sophisticated, compassionate, patient-centered care. In fact, the Duke physicians honored in this list represent the extraordinary training, expertise, and dedication of all of our physicians. And of that, we're very proud indeed.

   dianafox
   Felhasználó

   A terápia során előfordulhatnak mellékhatások, amelyek változó mértékűek és típusúak lehetnek attól függően, hogy milyen típusú terápiát kap az egyén. Itt néhány gyakori mellékhatás, amelyek előfordulhatnak a terápiával kapcsolatban:

   1. Fizikai mellékhatások: A kezelések, például kemoterápia, sugárterápia vagy sebészeti beavatkozások, fizikai hatásokkal járhatnak. Például a kemoterápia gyakran okozhat hajhullást, fáradtságot, hányingert, hányást, étvágytalanságot vagy emésztési problémákat. A sugárterápia bőrpírral, fáradtsággal, égési érzéssel vagy helyi keléssel járhat.
   2. Emocionális és pszichológiai mellékhatások: A terápia során az egyén szembesülhet pszichológiai és emocionális kihívásokkal. Ez lehet szorongás, depresszió, stressz, alvászavar vagy hangulatváltozások. Az ilyen mellékhatások kezelése érdekében a pszichoszociális támogatás, például terápia vagy támogató csoportok, segíthet.
   3. Imunrendszeri változások: Bizonyos terápiák befolyásolhatják az immunrendszert, aminek következtében az egyén érzékenyebbé válhat fertőzésekre. Gyakori mellékhatás lehet például láz, fertőzések, megfázások vagy influenza.
   4. Szexuális és reproduktív problémák: Bizonyos rákterápiák hatással lehetnek a szexuális működésre és a reproduktív képességekre. Például hormonterápia mellékhatásai közé tartozhat a libidó csökkenése, szárazság vagy fájdalom a szexuális közösülés során, meddőség vagy menstruációs problémák.
   5. Csomóponti idegrendszeri hatások: Néhány terápia befolyásolhatja az idegrendszert és okozhat kognitív problémákat, memóriazavarokat, koncentrációs nehézségeket vagy idegrendszeri tüneteket.

   Fontos megjegyezni, hogy minden személy és minden terápia más módon reagálhat, és a mellékhatások mértéke és jellege eltérő lehet. A mellékhatások kezelésében a betegség kezelőorvosa és az egészségügyi csapat nagy segítséget nyújthat

   Dr. Paul Ryan

3 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.