Impresszum › Fórumok › Terápia, mellékhatások › Tartos kopaszsag Taxotere / Docetaxel kezeles utan
- This topic has 3 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 9 years, 2 months telt el by annabald.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
annabaldFelhasználóLanyok!
Van-e kozotteket olyan, aki a fenti kemoterapias szert kapta es a haja nem nott vissza, tobb ev utan sem?
En sajnos ebbe a csoportba tartozom, tobb tarsammal egyutt. Ezert jelentkeztem ide, higy felhivjam erre a borzaszto mellekhatasra a figyelmet, amit meg sok orvos sem ismer, mert vagy nem volt ilyen betege, vagy mas szerrel dolgozik. Fontos felhivni a figyelmet, mert senkinek nem hianyzik, higy a mellrak utan kopaszon elje le hatralevo eletet. Beszelni kell rola az orvossal es konzultalni az alternativ szerrol! Vannak mas, hasonlo hatasfoku azerek, tartos allopecia mellekhatas nelkul! Vigyazzatok magatokra es beszeljetek az orvosotokkal errol!
Anna -
andreaAdminisztrátorKeves Annabald!
köszi, hogy megosztottad velünk! én is igyekeztem utánaolvasni, nyílván te már tájékozottabb vagy ebben, de azt találtam, hogy a docetaxel nagyon ritkán, de okozhat ilyet (úgy láttam, hogy más taxánokkal is előfordulhat, erről olvastál esetleg?). persze, amikor a kemó kezdődik, nagyon nehéz lenne nem-et mondani az életre a kopaszság miatt, de totál igazad van, hogy a teljes körű felvilágosítás nagyon fontos. tartok tőle, hogy ez sok helyen hiányzik. egy részletes írásos tájékoztatás nagyon jó lenne, de az is igaz, hogy sokkal többen utasítanák el a kezeléseket, ha valóban végigolvasnák -
annabaldFelhasználóKedves Andrea
köszi a választ, értelek.
Csupán a korrekt tájékoztatást hiányolom, ami azt is magában foglalja, hogy nem egy nagyon ritka mellékhatásról van szó, hanem egy gyakoriról, amennyiben a Taxoterét kombinációban adják. Legújabb vizsgálatok szerint 20 vagy akár 30 % is lehet a kockázat.
Annaitt sok hasznos információ olvasható
http://hajeskonnyek.blog.hu/
http://aheadofourtime.org/ -
annabaldFelhasználószia
remélem azóta rendeződött a hajadüdv.
Anna
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.