Segítség Nyirokcsomó eltávolító műtét vagy sem?

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! Segítség Nyirokcsomó eltávolító műtét vagy sem?

6 hozzászólás mutatása
Hozzászólások7
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10811 Dezdi

   Dezdi
   Felhasználó

   Sziasztok A segítségeteket szeretném. Engem egy hónapja diagnosztizáltak mellrákkal. A tumort eltávolították és 3 nyirokcsomót vettek ki tesztelésre egyikben találtak rákos sejteket és azt mondák a következő lépésben el kell távolítani az összes nyirokcsomómat ezután fogok kapni kemót sugarat és hormonterápiát is. Olvastam sok tanulmányt hogy már nincs szükség a nyirokcsomó műtétre. Én tartok a sok komplikációtól és hogy egész életemben nagyon kell vigyáznom a karomra. Ki tud ebben tanácsot adni? A sugárkezelés nem öli meg a rákos sejteket hogyha csak azt kérek oda? Annak is vannak következményei de nem olyan nagyok.
   Mennyire visel meg titeket a mindennapi életben a műtét utáni mellékhatások? Én még nagyon fiatal vagyok és eléggé tartok a műtéttől.
   Válaszokat előre is köszönöm.

  • #12380 Zsuzsi

   Zsuzsi
   Felhasználó

   Szia Dezdi !

   Hol olvastál olyanról, hogy ma már nem kell a nyirokcsomó műtét ? Én úgy tudom mindenkinek kiveszik ha találnak benne rosszindulatú valamit.
   Sajnos ez van. :angry:
   Azért hidd el nem annyira vészes, teljes életet lehet élni így is. Igaz, hogy kímélni kell és lesznek szabályok amire oda kell figyelni de inkább ez mint, hogy később nagyobb baj legyen!
   Azt kívánom könnyen vedd az akadályokat és legyél minél hamarabb túl ezen a (nem tudok rá jobb szót ) tortúrán.

  • #12381 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kedves Dezdi!
   az ajánlás még mindig az, hogy kell a teljes blokk-disszekció, a teljes nyirokcsomüó eltávolítás.
   én hasonló cipőben jártam, mint te, 4 éve jöttek ki az első olyan vizsgálatok, amerikában végzett nagy betegszámú centrumban készültek (ill konkrétan per pill egyre emlékszem), ami azt mondta, hogy ugyanolyan az eredmény teljes műtét nélkül. jelenleg sztem ez még nem ment át, lehet, hogy pár év múlva ez lesz a szakmai ajánlás, de egyelőre én nem tudok róla, h elég adat lenne rá. én a végén mentem aműtétre, gogy tutira menjünk, és nem volt a többiben áttét szerencsére.

  • #12391 Dezdi

   Dezdi
   Felhasználó

   Köszönöm szépen a hozzászólásokat, én végül a műtét ellen szavaztam, Most még azt kell eldöntenem hogy akarok-e sugarat a nyirokcsomókra vagy sem. Az onkológus véleményére vagyok kíváncsi. Elvileg Amerikába már elvégezték ezt a kísérletet és ott a végeredmények között nem volt jelentősebb különbség. Igaz ezt a tanulmányt én még nem találtam meg csak arról a kísérletről hallottam ahol a Sugár kezelést hasonlították össze a műtéttel. Ott is egyforma volt az eredmény csak kisebb komplikációval.

  • #12393 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Hali Lányok! Erről a cikkről beszéltek? Ez nem egy mai cikk, de nem alkalmazzák Magyarországon…..
   http://sugarterapia.blog.hu/2011/02/16/az_emlorak_kezelese_gyokeres_valtozas_elott

  • #12394 Dezdi

   Dezdi
   Felhasználó

   Kedves Pulisz!

   Én nem ezt a tanulmányt olvastam amit én találtam abban kb 1400-an vettek részt fele csak sugarat kapott a nyirokcsomókra a másik részének műtéttel eltávolították az eredmény kb ugyanolyan lett 2013 adatok voltak. Viszont én most hallottam hogy sugárkezelés sem biztos hogy szükséges a nyirokcsomókra erre próbáltam rákeresni de sajnos még nem sok sikerrel. Én ma közöltem az orvossal hogy nem akarok műtétet és teljesen megértő volt mert azt mondja ők se tudják hogy tényleg szüksége e vagy sem, csak mivel ez a bevett szokás és rutin eljárás évek óta ezért ajánlják.

  • #12396 Zsuzsi

   Zsuzsi
   Felhasználó

   Sziasztok !
   Már kezdtem felhúzni magam, hogy tök feleslegesen kaszaboltak szét. :angry: Aztán elolvastam amit Pulisz itt megosztott nekünk. Abban az van , hogy csak akkor nem szedik ki ha nem tapintható. Na az enyém rendesen nagy volt, simán lehetett érezni. Az viszont igaz, hogy az első 3 kemó után már alig maradt ott valami és mire kiszedték a centikből milliméterek lettek. ( de azért ott voltak a kis „drágák” 13/5 )
   Akkor is ezen agyaltam, ha a kemó el tudja tüntetni, akkor minek műtenek meg? Azóta sincs válaszom. Már mindegy is ne visszafelé nézzünk igaz ?
   Azért piszkál ez a dolog…
   Puszi mindenkinek, csütörtökön TALI :) :) :)

6 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások