Sebészt keresek, műtét mielőbb

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! Sebészt keresek, műtét mielőbb

6 hozzászólás mutatása
Hozzászólások12
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #14205 Rozi

   Rozi
   Felhasználó

   Sziasztok!
   Teljes pánikban vagyok, két napja kaptam meg a biopszia eredményét, bal oldalon rosszindulatú daganatom van. Év elején is voltam mammográfián, teljesen negatív volt. Most a csomót én tapintottam ki teljesen véletlenül, mert rendszeresen nem ellenőriztem soha. Amikor elrohantam a radiológushoz, akkor is csak az ultrahang mutatta ki, a mammográfia nem! A radiológus javasolta, hogy sürgősséggel keressek sebészt (izotópos eljárás, őrszem nyirokcsomót ellenőrzik műtét közben). Tudnátok segíteni? Kit javasoltok, és hogy lehetne a lehető leggyorsabban kivetetni a daganatot? Nagyon köszönöm a segítséget előre is!

  • #14209 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   szia,

   Teljesen érthető, hogy most pánikolsz, ez a normális reakció, amikor egy ennyire rossz hírt kapsz. A fontos az, hogy miután átléptél az első sokkon, szedd magad össze, hogy a gyógyulásra bírj gondolni, és erre fókuszálni minden erődet. Egy nagy hegymászás van most előtted, kemény lesz, de meg lehet csinálni, sokan másszuk mi is ugyanezt a hegyet éppen.

   A konkrét tanácsok: nem biztos, hogy amit itt most leírok veled is pont így fognak történni, de legalábbis valami hasonlóra számíts.

   Ha jól értem, van egy biopszia és egy uh eredményed. Ezekkel fel kellene keresni egy onkológust. (ha nincs jobb ötleted, hívd fel a háziorvosod, ő biztos meg tudja mondani, hogy hol van a legközelebbi onkológiai kezelő.) Ott lehet, hogy továbbküldenek még valami képalkotó vizsgálatra, hogy pontosan lássák, hogy hol van, mekkora a daganat, van-e áttét. stb. Ezek alapján elkészítik a kezelési tervet, lehet, hogy onkoteam bevonásával. (ez egy sok-sok orvost, tudományterületet magában foglaló csoport, ahol van radiológus, onkológus, onkosebész, és még sokan mások, hogy az  elérhető legszakszerűbb kezelést kaphasd). Lehet hogy egyből műtenek, de az is lehet, hogy úgy ítélik meg, hogy előtte mást kezelést kell kapnod, pl kemoterápia. Ezek az előzetes szövettani, mr/ct stb. eredményektől függenek. Ezeket majd az onkológus szépen elmondja, kérdezd majd bátran, akár írd fel előtte a kérdéseidet is, amikre választ szeretnél kapni.

   Az első sokkon már túl vagy, innentől irány a gyógyulás, hajrá!

    

  • #14218 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Rozi,

   sajnálom, hogy ilyen eredményt kaptál, de kérlek ne pánikolj, igyekezz mindennek utánajárni, végiggondolni, mert erre most nagy szükség van. Szóval, ha még nem volt biopszia, akkor a sebész nem áll szóba veled, mert szüksége van annak az eredményére. Amikor ennek az eredménye megvan, akkor kellene a helyi onkológiát felkeresni. Nem tudom hol élsz, általában ahol a mammográfiát végezték, meg is mondják, merre tovább. Jó lenne, ha a biopszia eredményével már rögtön egy onkoteam elé kerülnél (onkológián időpontot adnak), ők fognak javaslatot tenni a továbbiakra. Lehet, hogy először a műtétet javasolják, de az is lehet, hogy gyógyszeres kezelést. Ez mind a biopszia szövettanától függ. Ha budapesti vagy, tudok neked remek sebészt is és onkológust is javasolni. Remélem sikerült kicsit már azóta megnyugodni és végiggondolni a teendőket. Irj bátran, ha tudunk bármiben segíteni.

   • #14220 Rozi

    Rozi
    Felhasználó

    Szia!
    Nagyon köszönöm a választ! Budapesti vagyok. A radiológus végezte a biopsziát, és ő is mondta el, hogy mi lett a szövettan eredménye. Ő sebészt javasolt, azt mondta, minél előbb szükséges a daganatot eltávolítani…
    Tudnál javasolni onkológust, akihez forduljak? Vagy a sebész is egy ilyen onkoteam tagja, és ő majd megmondja, hogy mi a következő lépés?
    Köszönöm!

  • #14221 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Rozi, jó szívvel merem ajánlani a saját onkológusomat. Dr. Torgyík László Sote onkológia. Tömő u. Minden csütörtökön van onkoteam. Legalább egy héttel előtte időpontot kell kérni. Nekem a sebész is a Sote-n volt. Dr. Molnár Béla onkoplasztikai sebész az I. sebészeten. Fantasztikus doki, de rettentő elfoglalt, nagyon sok betege van. Ennek ellenére egészen biztosan meg tudod vele beszélni, ha neked is szimpatikus.

  • #14222 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Bocsi és a lényeg a teló számok:

   Dr. Torgyík: 06-20/825-8800 onk

   Dr. Molnár: 06-20/825-8915 seb

   • #14259 Rozi

    Rozi
    Felhasználó

    Kedves Pulisz!

    NAGYON szépen köszönöm az információkat!

  • #14231 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kedves Rozi!

   sikerült már valahova bejelentkezned? hol voltál a radiológián?

   azt, hogy milyen kezelést kell kapnod valóban az onkoteam dönti el, de ehhez további vizsgálatok szükségesek, minimum mellkas rtg hasi UH, de van aki CT-t „kap”. csütörtökön gyere el a klubülésünkre, ha van kedved (nov 5, 17:00, bajcsy-zsilinszky kórház, most a kiegészítő kezelésekről lesz szó, nagyon hasznosnak ígérkezik), és legalább látod, hogy mi is egyben vagyunk 🙂

    

   • #14258 Rozi

    Rozi
    Felhasználó

    Kedves Andrea!

    Nagyon köszönöm a választ! Sajnos csütörtökön nem tudtam menni, mert túl későn olvastam, hogy 17:00-kor van. A kiegészítő kezelések nagyon érdekeltek volna 🙁 Különösen a sugárterápia hosszútávú mellékhatásai… Ezen a héten is lesz klub? Szeretnék elmenni, a kórházon belül hol vagytok pontosan?
    Minden vizsgálatom megvan, MRI most szombaton lesz, onkoteam 17-én. Az Onkológiai Intézetben fognak műteni. Sajnos a kiegészítő kezelésekről nagyon kevés infóm van…

   • #14260 Rozi

    Rozi
    Felhasználó

    Nálam eldöntendő (csak a bal  mell érintett), hogy mellmegtartó műtét plusz sugárkezelés, vagy dönthetek az emlőállomány eltávolítása mellett (és akkor valszeg nem kapok sugarat, 1 centis a daganat, ereket, nyirokcsomókat még nem érte el). Ez utóbbi esetben a műtét (bőr, mellbimbó megmaradna) után azonnal expandert tennének be, majd később mellrekonstrukció. Most annak nézek utána, hogy szilikon helyett saját szövettel lehetséges-e a rekonstrukció. A szilikon később akadályozná, hogy esetleges kiújulás esetén könnyen felfedezhető legyen egy daganat… NEM TUDOK DÖNTENI… 🙁

    • A hozzászólás módosításra került: 8 years, 8 months telt el-Rozi.
   • #14408 andibandi76
    2015. januárjában szembesültem vele, hogy gáz van. Mikromeszesedések miatt 6 éve figyeltek, évente kontroll. 2014.januárban még nem volt baj, 2015. januárra már lett. Hogy mitől? Sose tudom meg. Az biztos viszont, hogy nagyon nagyon időben lett elcsípve a dög! Hála'! Így márciusban műtét, utána rengeteg várakozás a szövettani eredményre! És a végkifejelt: megúsztam a kemot, a sugarat! Nyirokcsomóban nem volt semmi, így csupán a szuper hormonkezelést kapom!

    andibandi76
    Felhasználó

    Szia Rozi!

     

    Sajnos csak most olvasom hogy döntési mizériában vagy, és gondolom már rég döntöttél, sőt talán már a műtéten is túl vagy.

    Így már nem okoskodok. Mit választottál?

  • #14262 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kedves Rozi!

   nagyon nehéz döntések ezek, orvosnak, betegnek egyaránt. mindenkinél máshogy működik, nekem mndig a kockázat legradikálisabb csökkentéáse volt a cél, mint általában vsz túl óvatos is vagyok, voltam, de nekem ez az út, van, akinek más. a döntést érezd magadénak, próbáld úgy, hogy majd 5-10 év múlva visszagondolva hogyan értékelnéd, hátha segít 🙂

   az előadásról egy összefoglalót szeretnénk írni, és felkerül a honlapra. nem a sugárkezelésről volt szó, hanem olyan terápiákról, aminek nem bizonyított a hatása. mindenki használja, de senki sem tudja mire jó, kb így lehetne összefoglalni… szóval ebből a szempontból nem maradtál le semmiről 😉 következő ülés december 3 csütörtök, 17:00. (minden hónap első csütörtökén jövünk össze)

6 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások