seb a mellbimbón

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások seb a mellbimbón

4 hozzászólás mutatása
Hozzászólások5
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #14832 Nandi

Nandi
      Felhasználó

sziasztok,

tavaly december eleje óta kapok kemo-t (összesen 6-ot írtak elő, 3 FEC, 3 Taxotere: most kapom a 6-at). A 2. vagy 3. után vettem észre, h kisebesedett a mellbimbóm. Mind a kettő. Elkezdtem krémmel kenni, és csökkent mind a kettőn a seb mérete. Aztán abbahagytam a kenegetést, mert az onkológus azt mondta, h ne kenegessem. Viszont azóta is megvannak a sebek. Persze egyből a paget kórra gondoltam én is. De az orvos azt mosta, h valószínűbb, h kiszáradás okozza. Van valakinek hasonló tapasztalata? Köszönöm szépen! Andi

• #14837 andrea

andrea
      Adminisztrátor

szia Andi!

mivel kezdted el kenegetni?

azt valószínűtlennek tartom, hogy egy nem gyenge kemó közben fejlődjön ki egy szimultán Paget kór….

mikor jár le a 6.? utána sztem jobb lesz a sebgyógyulási hajlam is. kitartás!

• #14840 Nandi

Nandi
      Felhasználó

szia!

köszi a válaszodat! Aloe vajjal kentem: szűz kókuszolaj és 100% aloe van benne. A seb mind a két mellbimbómon megjelent: a bal oldalon (ebben van a csomó) gyosan javul, már egész kicsi, a jobb oldalon nehezen. Tegnap kaptam az utolsó (6.) kemot. Kérdezgettem az onkológusomat. Ő azt mondta, h szerinte nem paget kór (pl. nem váladékozik, inkább varratos seb). Szerinte a pigmentált rész száradt össze, és kopik le.. A mammográfia, és mell UH, ami kb. 2 hete volt, a már meglévő tumor mellett nem mutatott ki semmi mást. Persze, a félelem mostanra már belém fészkeltem magát alattomban. De most próbálok megnyugoodni: tényleg, ha nem is látványosan ó, de mintha javulna a jobb mellemen is… És én se nagyon hiszem, hogy kemo mellett fejlődne ki egy paget kór.. Remélem… Csak riasztó, hogy másoktól nem hallok hasonló mellékhatásról. Köszönöm szépen a bíztatást!

• #14865 andrea

andrea
      Adminisztrátor

Kedves Andi!

Sajnos hozzá kell szokni, hogy minidg van valami olyan, ami nem tankönyvi. semmi sem biztos, csak, amikor már megtörtént, úgyhogy én megtanultam, hogy nem tervezek és számítok előre… szóval ez is el fog majd múlni egyszer! és sugárterápiára is kell menned? gondolom még ott lehet esetleg rosszabb. az a krém viszont rendben lehet, ártani biztos nem ártott, mert akkor már rosszabb lenne

• #14870 Nandi

Nandi
      Felhasználó

Köszi ezt a válaszodat is. 🙂 Seb még megvan, már a körömvirággal is próbálkoztam. Most már túl vagyok a 6. kemon, és edzek a műtétre… Talán javul a seb is, van 5 hetem… Péyan sok minden más is van, ezt biztos mindenki, aki átesett ezen, tudja jól, hogy kb. elveszik ez a mellékhatások és próblémák között.. Kívánok mindenkinek gyógyulást! Andi

4 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások