Porszerű meszesedés

Impresszum Fórumok TEMP Porszerű meszesedés

2 hozzászólás mutatása
Hozzászólások3
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10803 bosziwell

   bosziwell
   Felhasználó

   Sziasztok!

   Nem tudom, jól kezelem-e a fórumot, úgyhogy ha valami nem, vagy nem ott jelenik meg, ahol kellene, akkor elnézést. :)
   39 éves vagyok. Már kb. két éve vannak mindenféle göbök a melleimben, fájnak is, tavaly januárban voltam mammográfián, ott a legnagyobb göbből (a jobb mellemben) vettek is mintát, és megállapították, hogy egyszerű zsírcsomó. Mellette rengeteg cisztám van. A cisztákkal nem foglalkozik a nőgyógyász (sztk-s), szerinte nem lehet velük csinálni semmit. Én viszont tovább pánikoltam, újabb göböket, meglévők növekedését észleltem, és mivel az előző vizsgálatkor azt mondták, évente kontrollt javasolnak, kihisztiztem a nőgyógyásztól egy beutalót (nem volt könnyű). A cisztákat és a zsírcsomót a vizsgálatokkal megerősítették, viszont a bal mellemben felfedeztek egy 3 mm-es porszerű meszesedést, amiből mintát is vettek. A citológia 4-es besorolású lett, ha jól vettem ki a leírtakból, akkor tumorsejtet nem találtak, de mindenféle megnagyobbodott meg pirosas elszíneződésű sejtmag volt, meg sejttorlódások is. A doki nagy vonalakban annyit mondott, hogy elég csúnya dolgok ezek, és hogy vagy rák, vagy a rák előszobája. Műtétet javasolt, és mivel elég kis területet érint, szerinte nem lesz szükség sem kemóra, sem sugárra.
   Pénteken lesz a műtétem a tervek szerint, és nem igazán tudom, mire számítsak. Mit vigyek a kórházba, ami esetleg megkönnyíti a helyzetemet? Pl. használjak melltartót, hogy stabilan tartsa a mellemet? Miután hazajövök, egy hétig itthon leszek kettesben a kisfiammal, mert épp leáll a bölcsi. Nem tudom, mennyire fogom tudni ellátni, mivel öltözni még nem tud, pelusos, és sokszor cipelteti is magát.
   Az ekg-vizsgálatomon megállapították, hogy szívritmuszavarom és tachycardiám (szapora szívverésem) van. Szerintetek ez befolyásolhat valamit?
   Volt már valakinek hozzám hasonlóan cisztásodás a mellében? Ha igen, lehet és érdemes ezt valahogyan kezelni?
   A nagynénémnek her2-es mellrákja volt (kb. 30 éve műtötték, 20 évvel később jöttek ki a nyirok-áttétjei, de a herceptinnel jól van, már 80 éves. A nagymamám viszont kismedencei rákban halt meg, így azt hiszem, joggal félek, mi vár rám. Jó lenne tudni, hogy ezzel a mostani műtéttel elejét vehetem ennek a rémálomnak, és nem pedig egy hosszas tortúra kezdete lesz.
   Elképesztő és egyben felemelő is olvasni a történeteiteket, hihetetlen, mennyi erő és életszeretet van bennetek. Ez a fórum pedig nagyszerű dolog, a kezdeti kétségbeesett, „elveszett” és tanácstalan időkben igazi életmentő. :-)

  • #12305 gyorgyi46

   gyorgyi46
   Felhasználó

   Szia…csak most lèptem be èn is..lehet nem is illik mèg vàlaszolni ….de megteszem mert segiteni szeretnèk…ne fèlj nem lesz baj…nagyon időben vagy…minden rendben lesz! Melledre vigyàzz műtèt utàn..de nem olyan nagy fàjdalommal jàr…nyugi van..csak bàtran

  • #12306 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   szia Bosziwell :)
   maga a mellműtét nem jelent nagy megterhelést, mivel egy kis részt távolítanak csak el, testüreget nem bántanak. kellemetlen lesz, azt az oldali kezedet nem fogod tudni ugyanúgy használni, nyílván fájdalmas is lesz, de mondjuk ezerszer könnyebb,mint egy császár, ha az esetleg mond valamit. segítséged, ha van, mindenképp vedd igénybe! minél előbb kezded el a gyógytornát, annál hamarabb regenerálódsz. tudod majd használni, de terhet emelni ill. a karodat rögtön magasra emelni nem nagyon, erre számíts.

   nem tudsz mást tenni sztem, mint rendszeresen jársz szűrésre, vizsgálod a melled, ahogyan eddig is megtetted ezeket, és minél egészségesebben élsz. kaja, sport, alvás. persze tudom nagyon jüól, egy pici mellett ezt milyen egyszerű mondani, és milyen nehéz megcsinálni….

   a mostani döggel kapcsolatban: a C4 valóban a rosszindulatúság jegyeit mutatja, de nem egyértelmű, ezt majd a végleges szövettan fogja megmondani, és ez dönti el, hogy van-e bármire szükség, az is lehet, hogy csak egy elcsúnyult gyulladás. egyelőre koncentrálj a műtétre, hogy azt minél könnyebben abszolváld, utána elég figyelned a szövettanra és, hogy kell-e mást tenni.

   ijesztő, ha a családban volt rákos megbetegedés, de ez szerencsére nem jelenti azt, hogy neked is lesz, csak a rizikót növeli egy kicsit, de ezen nem tudunk változtatni. figyelj oda arra, amin tudsz változtatni! ;)
   http://mellrakforum.hu/index.php/rizikocsokkentes/valtoztathato-rizikofaktorok

   kérdezz nyugodtan ill.értesíts, hogy mi a helyzet!

2 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások