Impresszum › Fórumok › SOS kérdésem van! › Onkológus
- This topic has 6 hozzászólás, 4 résztvevő, and was last updated 9 years, 1 months telt el by andrea.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
bosziwell_FelhasználóKedves Fórumozók!
Egyszer már jártam erre, akkor sok biztatást kaptam Tőletek. Sajnos nem sikerült újra bejelentkeznem azzal a névvel, úgyhogy újból regisztráltam.
Próbálom dióhéjban leírni az esetemet és a kérdéseimet: 39 éves vagyok, május végén a mammográfia talált nálam egy 3 mm-es porszerű meszesedést, amiből mintát vettek, ennek C4 lett az eredménye. Július végén megműtöttek, de a szövettan (gondolom, a nyári szabadságolások miatt) csak szeptember elejére lett meg. Én sem nagyon kapkodtam utána, mivel még műtét előtt azt mondta a pathológus, hogy ha rosszindulatú is, amit kivesznek belőlem, akkor sem lesz szükség a műtéten kívül más kezelésre, annyira pici a daganat. (Legalábbis én így értelmeztem a szavait.)
Most hétfőn sikerült átvennem a leletemet, és a sebész azt mondta, sürgősen jelentkezzek az onkológián, mert sugárterápiát kell kapnom és lehet, hogy gyógyszert is, de kemót biztosan nem. A gondom az, hogy ez a bizonyos kórház elég távol esik a lakhelyemtől, ezért ha valóban kezelésre van szükségem, szívem szerint váltanék, már csak logisztikai szempontból is. Az egyik kérdésem az lenne, hogy mi ennek a módja, ki tud ebben segíteni. Elég esetleg egy háziorvosi beutaló, vagy jelentkezzek az adott helyen onkológián, és onnan kérjem át magam beutalóval? És megválaszthatom, hova szeretnék menni?
Ezzel függ össze a másik kérdésem: Tudom, hogy ez kissé szubjektív, de tudnátok-e ajánlani olyan onkológusokat Budapesten, akik nyitottabb szemléletűek (pl. komplexebben nézik az embert, nyomon követik a tudományos híreket, ismerik az alternatív/kiegészítő gyógyászatot, számba veszik a lelki tényezőket, az életmódot stb.) Akár e-mailben is szívesen veszek bármiféle infót a bosziwell kukac citromail.hu-ra.
És még egy kérdés: Mennyire baj az, ha a műtét után majdnem 3 hónapig nem történt semmiféle kezelés?
Rólam még annyit, hogy amit kiszedtek belőlem, az 3,5 mm volt, és egy nagyon ritka és jó prognózisú daganattípus. Viszont ahogy kivettem a leletből, ösztrogén- és progeszteron érzékeny, úgyhogy számítok a gyógyszeres kezelésre, és siratom már most kissé a nőiességemet… 🙁
Köszönöm előre is a segítségeteket és a támogatást is! 🙂
-
EdittaFelhasználóSzia Bosziwell!
Én csak arra kérdésedre tudok válaszolni, hogy nem kell abba kórházba menni onkológiára ahol műtöttek. Én is így voltam. Szegeden műtöttek, de a lakóhelyemhez közeli Kecskeméti onkológiára járok. csak simán elmentem az onkológiára és bejelentkeztem, nem kell sehonnan semmiféle „engedély”
-
andreaAdminisztrátorKedves Bosziwell!
bárhova mehetsz onkológushoz, annyi a dolgod, hogy időpontotkérsz vagy bekopogsz az ajtón. ha különleges kérésü van, majd megmondják. egy a fontos, ne késlekedj, ha kell kezelés induljon el mielőbb. a szövettanodról kevés derül ki, de a 3,5 mm nagyon apró valóban.
ajánlani nem szívesen, mert ez szubjektív (de pl Borbényi Főorvosnő a SOTE-n neked tuti tetszene 😉 )
egyelőre ne sirass semmit, várd meg, h mi a teendő, ráérsz akkor 😉
ez az újrabejelentkezős dolog ez valamiért nehezen megy, elnézést érte!
-
bosziwell_FelhasználóKedves Editta és Andrea!
Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek. 🙂 Jó hír, hogy nem kell a papírokkal köröket futni ahhoz, hogy az ember intézményt váltson. Néztem a SOTE honlapját, de nem találtam az onkológiához közvetlen elérhetőséget (van a mammográfiához, ct-hez…stb.), remélem, a központi számon keresztül is sikerül időpontot foglalnom.
A leletem most nincs előttem, de a daganat típusa „cribriform” (erről csak angol nyelvű oldalakon találtam infót, „in situ”, I-es kategória, ösztrogénre, progeszteronra 80-80%-ban reagált, Her2 negatív. Remélem, tényleg „csak” ennyiről van szó, eléggé félek, hogy ha ct-re vagy ilyesmire kerül sor, találnak bennem egy halom más rondaságot… 🙁 De próbálom nem idegesíteni magam előre. 🙂
Szép napot mindenkinek!
-
PuliszFelhasználóSzia Bosziwell, nem tudom azóta már sikerült -e elérned a Sote onkológiát. A recepció (vagy betegfelvétel inkább) telefonszáma az alábbi: 06-20/825-1749. Tudsz E-mailban is érdeklődni, az pedig a következő: oncoifose@gmail.com. Mindig még aznap válaszolnak a levelekre. A dokiválasztás valóban nagyon szubjektív. Az én orvosomat Dr. Torgyik Lászlónak hívják és ő is a Sote-n van. Én nagyon bírom őt 🙂
-
bosziwell_FelhasználóSziasztok! Köszönöm a tippeket és a tanácsokat! Tegnap végre jártam az onkológián, első körben elmentem oda, ahol műtöttek. Csak sugárterápiát javasoltak és „Zitát” írtak fel, a sugár ráadásul az Uzsokiban lenne, onnan negyed órányira lakom, szóval ebben a formában vállalhatónak tűnik a dolog (háromhavonta gyógyszert felíratni és kontrollra azért el tudok menni messzebbre is).
Azt mondta egyébként az orvos, hogy ha már mellrák, akkor én kifogtam a létező legjobb típust, ez nem szövi be a környező szöveteket és nem ad áttétet. (Nekem nyirokcsomót sem piszkáltak emiatt.) A sugáron viszont gondolkodom, hogy bevállaljam-e. Próbálok sportolni, sok vitamint szedek, jobban odafigyelek az étkezésemre, a műtéti területet bőven kimetszették…stb. Nem akarok felelőtlen lenni, ezért nehéz ez a döntés, de csütörtökre van időpontom, úgyhogy addig nem ártana kitalálnom, hogy mi is legyen. 🙂
Van köztetek olyan, aki csak Zitát szed? Ha igen, mire lehet számítani? A betegtájékoztató ugye, horrorisztikus, és tudom, hogy mindenki máshogy reagál, de a személyes tapasztalataitok nagyon is érdekelnek. 🙂 Olvastam a tájékoztatóban azt is, hogy a szedése alatt nem lehet alkoholt fogyasztani. Ezt úgy kell érteni, hogy az 5 éves kezelés alatt semmit? 🙂 Nem vagyok egy nagy piás, sőt, de van itthon finom rozé meg vörösbor, jó lenne tudni, hogy mi legyen a sorsuk. 🙂
Hasi ultrahangom majd 3 hónap múlva lesz a következő gyógyszerfelíratásnál, attól azért tartok, nehogy találjanak valamit…
Szép napot mindenkinek! 🙂
-
andreaAdminisztrátorKedves Bosziwell!
a sugárkezelés minden emlőmegtartó műtét után javasolt, mert a kiújulás esélyét csökkenti. ez egy helyi hatású kezelés.
a zita szisztémásan, az egész szervezetedre hat. nekem nem a kedvencem, de ez elég szubjektív 😉 mindenestre nagyon fontos szedni, és valóban az alkoholt mellőzni kell. én megengedek magamnak néha egy kicsi bort, szigorúan saját felelősségre 😉
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.