neutrofil (csontvelő) alacsony száma

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! neutrofil (csontvelő) alacsony száma

8 hozzászólás mutatása
Hozzászólások9
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #14167 Editta

   Editta
   Felhasználó

   Sziasztok!

   Az elmúlt másfél év alatt,- pár hónapot kivéve- szinte folyamatosan kaptam kemot infuzióban, illetve gyógyszerben az eredeti, majd a kiújult dögök miatt. Egy esetben lett alacsony a fehérvérsejtszámom, de ezen kivül a vérképem mindig jó volt.

   Most azonban a fehérvérsejtszámom meg a neutrofil számom nagyon alacsony lett tegnapra (2,1, illetve 28%), és mai kontrollon az fvs picit javult (2,33), de a neut tovább csökkent (18%-ra) Alig tudtam kikönyörögni a dokitól, hogy ne fektessen be a doki, hogy elkülönitsen meg szem előtt legyek a hétvége miatt. Mindent megigértem, hogy fekszem, nem engedek be senkit, vigyázok magamra. Hétfőn kell visszamennem megint kontrollra. Addig igyekszem szaporítani a csontvelőim.

   Van valami ötletetetek, tippetek mit tehetek ennek érdekében? Ja kapok antibigyót meg fvs növelő szurit. Egyébként nem érzem magam rosszul, csak álmosnak, fáradtnak.

   Illetve a szám belseje olyan, mintha leforráztam volna. kamilla teát iszogatok, mert ha kisebesedne, vagy belázasodnék azonnal be kell mennem a kórházba. ezt szeretném elkerülni, ha lehet.

   A dokinak is szót fogadok és pihenek, olvasok…

   Szerencsére egyenlőre úgy tűnik, hogy ez az utolsó kemóm volt, mert megkaptam az OEP egyedi engedélyét a kadcylára, így azzal fogjuk folytatni.

   köszi előre is a segítségeteket

  • #14170 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   szia,

   Együttérzek, nekem is voltak gondjaim a fehérvérsejtszámmal, képzeld, nekem volt olyan is, hogy 0,7 volt a fehérvérsejt, a neutophyl meg 6,7%. Napokig úgy mentem a vérvételekre, hogy vittem magammal a kórházas dolgaimat, hogy ha bent kell maradnom, nálam legyen minden. Én is a szurit kaptam rá, és hát, idővel rendeződött. Ötletem nincs azon felül amit írtál (szobafogság, pihenés) , a szervezetednek kell most keményen dolgoznia. Pihenj sokat!

  • #14171 Editta

   Editta
   Felhasználó

   Szia Olgi!

    

   Köszi a válaszod, kicsit megnyugtattál. Neked mennyi idő alatt rendeződött a helyzet?

  • #14172 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   szia,

   nekem kb egy-két hétttel a kemo beadása után visszaállt a normálisra.

   amikor a fenti nagyon gáz érték volt ráadásnak be is lázasodtam emellett az semennyi neutophil érték mellett. Éjjel bementem az onkológiára, hogy most mi legyen, szedjek-e valamit. Az onkológián nem volt ügyeletes orvos, átküldtek a sima kórházi ügyeletre, ott hozzám sem mertek nyúlni, mikor megtudták, hogy az onkológián kezelnek. Azt mondták hogy vagy üldögélek néhány órát a sötét váróban, és ott megvárom amíg kinyit az onkológia, vagy hazamegyek és visszajövök.Elég necces volt, de szerencsére lázcsillapító nélkül is helyrejött. Pihenj te is sokat, próbálj nem erre a vacak fehérvérsejtre koncentrálni, nézz meg valami jó filmet, az biztos segít. 🙂

  • #14189 Editta

   Editta
   Felhasználó

   Köszi Olgi! Igyekszem sokat pihenni, kiélvezem az olvasási szenvedélyem 😀 Hogy hogy nem volt ügyeletes doki? Nem kell mindenhol lenni?

   Nekem a fejem fáj folyamatosan, meg most a hátam, illetve a derekam kezd nyilalni. Olvastam a nivestim szuri mellékhatásai között a csontfájdalmat, remélem tényleg az, és elmúlik, mert néha nagyon durva.

  • #14192 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   szia Edita

   Amennyiben biológiai ismereteim nem csalnak meg, a fehérvérsejteket a csontvelő termeli, szóval biztos van összefüggés a csontfájdalom meg a fehérvérsejt emelő szuri között. Most tényleg csak a pihi a legfontosabb, biztos, hogy javulni fognak hétfőre az eredmények! illetve szerintem igyál jó sokat, az mindig jót szokott tenni. 🙂 jobbulást!

    

    

  • #14194 Editta

   Editta
   Felhasználó

   Köszi Olgi!

   Eddig is iszogattam, de akkor most sokkal többet fogok, és bizakodom, hogy holnapra jobb lesz a helyzet.

  • #14197 Editta

   Editta
   Felhasználó

   Helyreállt a vérképem!!!!! 🙂 🙂

   A csontfájdalmaim is enyhültek, csak a fejfájásom nem akar még szünni. De ma vettem be az utolsó antibiotikumot meg ma kellet utoljára a fehérvérsejtszám növelôt beszúrnom, úgyhogy bízom benne ez is elmúlik pár nap alatt.

    

   Köszi Olgi a megnyugtatásokat.

  • #14198 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   Szuper!!! Örülök! 🙂

8 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások