Impresszum › Fórumok › Terápia, mellékhatások › Ne legyen tabu a szexről beszélni!
- This topic has 45 hozzászólás, 15 résztvevő, and was last updated 9 years, 2 months telt el by Zsuzsi.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
RessmoniFelhasználóNálam ez óriási probléma! Amióta a hormonokat szedem elmondhatom, teljesen leállt minden testi funkcióm! Nincs bizsergés, nincs kívánlak érzés. Szeretkezés közben „jó”, de nem az a megborzulok érted érzés. Az én férjem igen aktív, így ez nálunk elég nagy problémát jelent. Oké, hogy a hormonok… de nem lehetne tenni valamit, hogy újra „működjünk”?
-
KormicaFelhasználóHelló Mónika!
Jó ötlet ez a topik! A Remifemin vajon segíthetne? -
RessmoniFelhasználóÉn nem hallottam még arról! Az mire jó? Én az ösztrogén hiányára fogom… Nincs szükség „szaporodásra”, nem kell az inger, ami arra késztet. Állatias fogalmazás, de ha logikusan összerakod.. Viszont jó lenne tudni, van e valami „ellenszer”. 40 éves vagyok, a férjem is… hosszú távon ez így nem fog működni. :dry:
-
KormicaFelhasználóHát, nehezen találtam meg, de ha lapozz június 10.-ére. Ott kérdeztem, hogy meddig tart a hőhullámos időszak a hormonterápia alatt.
Erre jött a válasz Fodor Andreától:„Andrea Fodor
Sziasztok Lányok! Olvasgatom az antihormon-terápiás tapasztalataitokat,és mivel 5 éve én is „ösztrogén mentesítésre” vagyok ítélve, néhény tapasztalatomat megosztom veletek. Én 4 évig kaptam a Lucrint, és egy éve kell szednem a Zitazoniumot. A Lucrin az első hetekben okozott durva éjszakai hőhullámokat, és bizony néha nem tudtam kontrollálni az érzelmeimet. Aztán elkezdtem szedni (az Onkológusom javaslatára) a Remifemin plusz-t, és minden mellékhatás elmúlt. Egy éve lett vége a Lucrin terápiának, azóta kell szednem a Zitazoniumot. Hát jó,vagy nem, én észre sem veszem a negatív hatásait. A szurik elhagyása után nem kezdtem újra menstruálni, valószínű, hogy a kemó és a hosszú ideig tartó injekció kúra végleg leállította a petefészkeim működését. Én is rettegtem attól, hogy hízni fogok a hormonoktól, de én 1-2 kg-ot fogytam tőlük. Sajnos ezek a terápiás készítmények öregítenek kívül-belül kb. 5-10 évet. Én ez ellen úgy harcolok, hogy napi 1 liter zöld teát iszok, illetve a bőrszárazság ellen ligetszépe olaj kapszulát szedek. Igyekszem napi fél órát tornázni itthon, ez is segít abban, hogy az ilyenkor gyakori csontritkulást megelőzzem. Összességében nekem nincsenek nagyon negatív tapasztalataim, de tudom, mindannyian másképp reagálunk egy-egy készítményre. Ja, és libidó kérdése…….. Hát ez is egyéni szerintem, épp úgy mint a természetesen bekövetkező menopauzánál. Ebben az esetben a mottóm: ” amit nem használsz, az előbb-utóbb elsorvad” .Ezt pedig el kell kerülni ugye??!! ………
június 13., 8:56″Arra gondolok, hogy mivel a libidó csökkenése is az ösztrogénhiányra fogható, talán segítene a Remifemin. De orvossal beszélni kell, mert azért szedjük, hogy blokkolja az ösztrogént. A Remifemin pedig tartalmaz ösztrogént, igaz, hogy növényit. Szóval, ez még kérdés…
Ressmoni wrote:Én nem hallottam még arról! Az mire jó? Én az ösztrogén hiányára fogom… Nincs szükség „szaporodásra”, nem kell az inger, ami arra késztet. Állatias fogalmazás, de ha logikusan összerakod.. Viszont jó lenne tudni, van e valami „ellenszer”. 40 éves vagyok, a férjem is… hosszú távon ez így nem fog működni. :dry: -
adminAdminisztrátorÉn napi 2 zitazóniumot szedek,a pasim egyet sem. Ez az állapot így tarthatatlan.Ő egész nap bizsereg,na én meg nem.Minden este elmesélem neki,hogy figyelj,nekem 1 mellem van,most épülök fel a rákból,muszáj szednem a hormon tablettát,aminek sajnos ez és ez a mellékhatása,ezt értsd meg.Rendben.Két perc múlva kezdi újra: biztos hogy ma is hat a tabletta,hátha ma nem……Én ezt már nem bírom ……… 👿
-
KormicaFelhasználóSzegénykéim! Nem is tudom, mit mondjak.
A lányomnak a fogamzásgátlója csinált ilyet (Rezia), totál fóbiás lett a szextől 20 éves létére. Úgyhogy abba is hagyta. -
KormicaFelhasználóMiért kettőt?? Hasbaszurit kapsz mellé?
doraniva wrote:Én napi 2 zitazóniumot szedek,a pasim egyet sem. Ez az állapot így tarthatatlan.Ő egész nap bizsereg,na én meg nem.Minden este elmesélem neki,hogy figyelj,nekem 1 mellem van,most épülök fel a rákból,muszáj szednem a hormon tablettát,aminek sajnos ez és ez a mellékhatása,ezt értsd meg.Rendben.Két perc múlva kezdi újra: biztos hogy ma is hat a tabletta,hátha ma nem……Én ezt már nem bírom ……… 👿 -
adminAdminisztrátorNekem 19 éves a nagyobbik lányom. Szerelmes,van barátja. Elmentünk együtt nőgyógyászhoz,írjon fel fogamzásgátló tablettát,elmondtam hogy velem mi a helyzet. Felírta a gyógyszert,persze hogy a mellékhatásai között szerepel: mellrák kialakulásának kockázata fennáll.Na akkor ezt nem szedi.Visszamentünk az orvoshoz,ő azt mondta,ne foglalkozzunk egyenlőre vele.Ha azt olvasom hogy a tablettát szedő nők körében gyakoribb az mellrák,igenis foglalkozom vele. :dry:
-
EszterFelhasználóSziasztok!
Most léptem csak be a fórumba,mivel a hormonkezelés még előttem áll nagyon érdekel a véleményetek.
Tavaly októberben találták meg mammográfián a jobb mellemben a dögöt.
Levették a jobb mellem, CMF kemót kapok februártól,de a negyedik után erős csontfájdalmaim, mellkasi nyomás jött elő ezért leállították.
Most hétfőn kell mennem újra. Visszatérve a hormonkezelésre nekem felajánlották a nőgyógyász onkológusok is hogy vetessem ki a petefészkeim az kevesebb mellékhatással jár és hosszútávú megoldás.Ti mit tudtok erről, Milyen mellékhatásokat okozhat és mennyivel különbözik a hormongátlás mellékhatásaitól? -
OsziMoniFelhasználóSzia Eszter!A petefészkek eltávolítása helyett ma már a 2-5 évig alkalmazott gyógyszeres (injekciós) kezelés a legelterjedtebb. A kezelés mellékhatásai megegyeznek a menopauza tüneteivel: a hőhullámok, a csontritkulás, a hüvely és egyéb nyálkahártyák szárazságával.Attól is függ hány éves vagy,vannak e már gyermekeid stb… Én 40 éves vagyok,van 3 csodálatos gyermekem,már nem vállalok többet. Oestrogen 100 %,Progesteron 100 %,tehát az én esetemben teljesen hormonfüggő volt a kis tengeri herkentyűm,a”dög”. :whistle: Én nem tartom valószínűnek,hogy belemennék a petefészek eltávolításba,több szövődménnyel jár,mint a fent leírt tünetek,újra műtét,felépülés..De bízz az onkológusodban,ha Ő javasolja,mérlegelj.Minden Jót Neked!
-
AnnaFelhasználóHát, lányok a szex…. Amikor kiderült a mellrákom, elküldtem a pasimat. Ezt én „egyedül fogom végig csinálni!” Szóval, még a rák előtti időkben, Zitazonium nélkül, megvoltam szex nélkül. Csináltam, mert kötelességem volt, 32 éves házasság… Hát, most egyedül vagyok, nincs kivel elkövetnem a dolgot, pedig már lenne hozzá kedvem… Lehet, hogy ehhez a Zita segítsége kellett? Hozzátartozik az is, hogy a prolaktinom (anyasági hormon) az egekben volt, 900-at mutatott a lelet. Az ösztrogén úgyszintén magas volt. A tumor 90%-os ösztrogén érzékenységet hozott. Jelenleg normál a mennyiségük a szervezetemben. Az ösztrogén oké, de mitől lehetett ilyen magas az anyasági hormonom??? 56 éves vagyok, van 4 gyerekem, már az unokámat várjuk augusztusban.
-
AnnaFelhasználóÉn is gondolkodtam a petefészek eltávolításon. A nőgyógyász beszélt le róla. Pedig már 56 éves vagyok, nem szeretnék több gyereket.
-
RessmoniFelhasználóEszter, nem felejtettelek el, csak elkutyultam a számod! Dr Németh Zsuzsanna a Margitban dolgozik! Nekem Ő az Élet! Ha rámírsz, akkor megírom a számát!
Puszi és köszönjük, hogy regisztráltál! Reméljük tudunk segíteni! -
RessmoniFelhasználóNekem azt mondták, hogy egészséges szervet nem vesznek ki… Nem is értem miért! Ha azzal meg lehetne szüntetni az ösztrogéntermelést, akkor miért nem? Akkor nem kellene hormon… akkor …. nem tudom mi lenne!
-
Andi.kjFelhasználóHa lehetne én is inkább kivetetném a petefészkemet….. Igaz még nem kérdeztem az onkomókusomat, de rá fogok kérdezni… gyereket már nem szeretnék, így sem működik a petefészkem, mert mesterségesen leállították…. úgyhogy sok érv nem szól a megtartás mellett. :sick:
-
andreaAdminisztrátorén is megkérdeztem, mert úgy voltam vele, minek szórakozzunk gyógyszermellékhatásokkal. de az onkológus engem is lebeszélt. nincs értelme, a kezelés után még menstruálhatok (mondjuk ez a része nem vonz, csak az összes többi!)
akkor lenne sztem értelme, ha BRCA poz. lennék, mert akkor a petefészekrák kockázata is magasabb -
Andi.kjFelhasználóMivel nálunk anyai ágon mindenki mellrákban halt meg, így 2003-ban megcsinálták a génvizsgálatot nálam, de az negatív lett a BRCA1 is és a BRCA2 is…….mondhatom, hogy szerencsére….de ott a nagy kérdés: ha nem a BRCA génmutáció, akkor mi okozza a rákot nálunk??????? Anyukám 34 évesen halt meg. Anykám nővére, és a nagymamám, és dédmamám sem érte meg az 50 évet….
Szóval még így is erősen gondolkodom a kivetetésen, hogy negatív a génvizsgálat.
-
andreaAdminisztrátoraz onkológiai intézetben csinálták, Oláh Professzor Asszony? neki biztos van erről véleménye. a legygyakoribb mutációkat vizsgálták, vagy néztek ritkábbakat is? a brca géneken belül is van többféle eltérési lehetőség, én úgy tudom.
én is elgondolkodnék a helyedben, ez valóban rosszul hangzik ( és neked hány évesen lett ez a dög? -
Andi.kjFelhasználóIgen! Az OOI-ben csinálták. Oláh Edit prof.asszonynál voltam. Akkor (11 éve) azt mondta, hogy lehet örülni, de a gén vizsgálat még gyerekcipőben jár, és más gén mutációja is okozhat mellrákot….valószínű nálunk is ez lehet…csak még nincs rá lehetőség, hogy kiderítsék melyik az. Azóta nem néztek mást….
Először 30 évesen műtöttek, az jóindulatú volt, de azt mondták, hogy jó hogy kivették, mert már kezdődött átfordulni. Aztán tavaly 40 évesen jött az igazi dög. Pont a szülinapomon találtam…. -
EszterFelhasználóSzia Anna!
Nekem egy hasonló nagyon magas 1400-as prolaktin után amit évekig nem kezeltek lett a 90%-os ósztrogén dög.
Találtam egy hormonorvost aki sem a hormonterápiát, sem a petefészek kivételt nem javasolja.
Csak a kemény glutén, cukor és laktózmentes diétát.
Fontos a nőiség megélése nekem nagyon, ettől is függ a lelki gyógyulásom.
Ha a hormon blokkolás megtörténik mi lesz a libidó hiánnyal,elhízással, trombózis és egyéb mellékhatásokkal?
Az onkológus nőgyógyászom felajánlotta a petefészek kivételt, az onkológus is melléállt.
Van olyan endokrinológus akit tudnál ajánlani és megerősítene hogy mi a legjobb,
Nagyon nem tudom még eldönteni és a kemót leállították július elején. -
andreaAdminisztrátorKedves Eszter!
a diétát nem kérdőjelezném meg, ez biztos nem árt.
azt viszont igen, hogy egy endokrinológus mondjon váleményt onkológiai kérdésben. ez egy tök más szakterület, és, ha még körültekintő is, valószínúleg nem kezelt sok ilyen beteget, és valószínűleg nem olvassa napi szinten a mellrák szakirodalmát. anélkül, hogy ítélkezzem, csak azt szeretném mondani, hogy a hormonérzékeny daganatoknál az 5 éves homronkezelés úgy tudpm 50%kal csökkenti a halálozást. kérdés, hogy mi a fontosabb az élet vagy a libidó. ne haragudj, hogy kisarkítom, de azt hiszem a felelős döntéshez pontos információkra van szükség.
a legfontosabb különbség sztem, hogy a műtét végleges. a gyógyszereket, ha elkezded, és úgy döntesz, hogy inkább a másik utat választod, még mindig megteheted.
de egyik sem lesz a kedvenced viszont muszáj. a jó benne, hogy a hormonmegvonással tovább tudod csökkenteni a betegséged kiújulását. -
OsziMoniFelhasználóVisszatérve a petefészek kivételre Csajok.Most voltam vizsgálaton,döbbenetes az eredmény.Idén februártól kereken 1,3 cm zsugorodott a 3 db Lucrin-tól a petefészkem. Zita-t nem kapok,de az onkológus most fogja felírni. (Kell ez nekem?)Várom a női hormon szintemet meghatározó vérvétel eredményt,ami holnap lesz meg.Szóba került nálam is a petefészek eltávolítás…Itt okoskodok én a hormonblokkakl. :sick: Ez tényleg egyénfüggő,nem tudom ,mit tegyek.Öregítik mesterséges úton a petefészkeimet :angry: -hangzott el a mondat. Húh. Van esetleg köztetek olyan ,akinek már eltávolították?Tapasztalat?
-
andreaAdminisztrátorbennem felmerült a petefészek eltávolítás, de az onkológus beszélt le róla.
most 3 év zitánál járok, és alig várom, hogy vége legyen. és már ott tartok, hogy, ha meg is emelik akárhány évre, én megelégszem az öttel. de ki tudja, 2 év még sok idő….
mindenesetre, ha a tudomány mai állása szerint lehetek még nem klimaxos nő, akkor állok elébe.
a zitát én fontosnak tartom, de nem vagyok szakember ugye, ezt az egész hormonszint meghatározásos dolgot nem értem, az ajánlásban erről nem olvastam, de utánakérdezek. -
Andi.kjFelhasználóMa megkérdeztem az onkomókust, hogy mit szólna a petefészek kivételéhez….azt mondta, hogy ő nem javasolja, de ha azt mondom, hogy félek a petefészekrák kialakulásától, akkor természetesen megcsinálják. De gyakorlatilag a lucrin hatása olyan , mintha kivették volna….megöregítene nagyon. Elveszteném az ellenállóképességemeg. 5 évmúlva lehet pihentetni a szervezetet, de ha kivetetem nincs visszaút. Szóval egyenlőre jegelem a műtétet.
-
AnnaFelhasználóSzia Eszter! Bocsánat, de csak most láttam a kérdésedet. Az elmúlt időszakom a rekonstrukciós műtét miatt, nem volt egyszerű, de most már újból készen állok a segítésre.
Van a III. kerületben a G1 Intézet, ott rendel egy endokrinológus orvos, dr. Tűzkő Nándor a neve. Ő nekem annak idején azt mondta, hogy ha szeretném és az onkológus is jóváhagyja, akkor megcsinálja a műtétet. Azután elgondolkodtam, minek öregítsem a szervezetemet, ha más megoldás is van. Pszichológus vagyok, ezért utána jártam, miért ilyen magas a prolaktinom. Mivel ez az anyasági hormon, akkor milyen problémám van nekem az anyasággal??? 4 gyerekem van. 18 éves koromban a legeslegelső szexuális alkalommal ikerterhes lettem. Az ikreim már 37 évesek. Rá 5 évre spirál mellett megszületett a harmadik gyerekem. Ekkor, (24 éves voltam) lekötötték a petevezetőket. Azután sok év múlva, újból szerettem volna egy babát, ezért lombikprogramokra jártam. Itt aztán kaptam hormont bőven! 4. gyerekemet örökbe fogadtam, már 15 éve. Én olyan tyúkanyó voltam mindig. Csak a gyerekek számítottak. A rák ráébresztett arra, hogy nekem is csak 1 életem van, elkezdődött a hatalmas változás. Segítettem a leválást a gyerekeimnél. Most már én is fontos vagyok magamnak. Ezzel, hogy már nem csak az anyaságom vezérel, visszaállt a prolaktinom normál értékre! -
SzmalyliFelhasználóSziasztok.
Én még igen friss cipőben járok a témában, még csak holnap derül ki hogy merre tovább. A mellrák tuti, és egyenlőre nincs áttét holnap hasi UH!
De olvasgatok már is „nem keveset” és ez a téma engem is nagyon érdekel.
Látom többen is írtak a petefészek eltávolításról.
Kérdésem hogy ha kiveszik elvileg nem termelődik több ösztorgén, és az hogy mesterségesen öregítenek az mit takar, a hormongyógyszer öregít, már mint szó szerint, az ember teste kívül-belül?
Mert hát megvallom én a műtétektől egyáltalán nem parázok és én is vállalnám be inkább a műtétet mint az 5 évig tartó hormon bogyót, a szintén nem kevés mellélkhatással!
Az én dögöm is hormon eredetű, hála fogamzásgátlónak amit a 2 . terhességem után kezdtem el szedni, csak h kényelmesebb legyen a sex, na bumm ezt rendesen bebuktam :S -
Andi.kjFelhasználóSzia Szmályli!
Én is ezt terveztem, mármint hogy kivetetem a petefészkemet. Az onkomókusom, sikeresen lebeszélt róla. Azt mondta, hogy az már visszafordíthatatlan és a női szervezet elveszti a védekezőképességét az öregedés ellen. Megöregszik a test kívül és belül. Persze ha szeretném akkor megcsinálják, de nem javasolja. Azt is mondta, hogy 5 év után kell a szervezetnek egy kis pihenő…. Így hát úgy döntöttem, hogy nem vetetem ki. -
SzmalyliFelhasználóNa látszik analfabéta vagyok még ez ügyben, miért öregszik a szervezet ha nincs petefészek? Ha 5 évig szedni kell a bogyót az is ugyan az vagy nem? Mármint h le van állítva mesterségesen. Egyébként azt miért mondják hogy ha 5 évig nemjön ki a dög a kezelés után akkor örüljön az ember, ha hormont szed akkor elvileg nincs is esélye vagy van? És ha eltelt az 5 év és abba hagyja és ujból termelődik az ösztrogén annak nincs jelentősége a gyógyulás-kiújulás szempontjából?
Na ezt jól leírtam :cheer: -
Andi.kjFelhasználó:silly: „A menopauza -hormonpótló kezelés nélkül- a nők gyors öregedését, testi és lelki tönkremenetelét okozza, mert szervezetükből eltűnnek az addig őket védő petefészekhormonok.” Nekünk ezt most mesterségesen idézik elő, és 5 év után pihen a szervezet és megújjúlhat, kvázi visszafiatalodhat. Ha kiveszik a petefészket, akkor erre esély sincs. Az, hogy mi lesz öt év után, ha leáll a kezelés azt nem tudom, csak remélni merem, hogy semmi extra.
-
SzmalyliFelhasználóNa tudtam jó helyen járok a kérdéseimmel :cheer:
Köszi, és köszi h vagy te is látom elég aktív fórumozó vagy -
Andi.kjFelhasználóIgyekszem… Az a jó ebben a fórumozásban, hogy sokféle választ kapsz egy adott témában, és összetudod gyűjteni a számodra hasznos információkat. Én is ezt tettem és teszem még mindig.
-
FBFelhasználóA petefészek kivétel az a baj, hogy attól meg termelődik hormon máshol a szervezetben, csak kevesebb. Ezért szedünk mi akik még olyan korban vagyunk gyógyszert és kapunk egyszerre szurit. Az egyik a petefészket blokkolja a másik a többit. Tehát ha kiveszik akkor is kéne kezelés.
-
Andi.kjFelhasználóEzért is szedjük a zitazoniumot…..és kapjuk a lucrint (én legalábbis ezt). Ha kivennék akkor másik gyógyszert kellene szedni, ezt mondta a doki is, akkor csak a szuri maradna el. Úgyhogy petefészek marad ott ahol van.
-
AnnaFelhasználóA zsírszövetünk is termel ösztrogént többek között. Én is gondolkodtam a petefészek kivételén, megkaptam az onkológusi hozzájárulást is, mégsem vállaltam. Pedig én már 57 éves vagyok.
-
SzmalyliFelhasználóAha így már értem, azt hittem csak a petefészek termeli a hormonokat, de ha nem akkor valóban felesleges még egy műtét !
-
EszterFelhasználóNos Lányok!
Október óta a 3.Zoladex injekción vagyok túl és szedem mellé a Zitát napi 1 szer.
Elkezdett hullani a hajam és elvékonyodott, viszket a fejbőröm.
Volt vagy van hajhullás a hormonmegvonástól?
Mit lehet tenni ellene? Ugye nem ritkul meg nagyon?
Mivel lehet megállítani?
Várom a tapasztalataitokat
-
Nagy LaszloneFelhasználóSzia Eszti!
Én tíz hónapja,hogy kapom a Zoladexet és a Zitát. Nekem nem hullik a hajam tőle,de a betegtájékoztatója írja mellékhatásként. . A dokit nem kérdezted ,hogy mit lehetne tenni ? Halom Bori említette a Facebook-on,hogy tud hozni egy nagyon jó sampont, igaz nagyon drága de jó. Kérdezd meg tőle. Egy próbát megérne szerintem. -
andreaAdminisztrátorén 3,5 éve szedem és nem vettem észre semmit, eddig nem hallottam ilyet. mindenképp kérdezd meg a dokidat, hogy kell-e esetleg váltani, vagy más miatt van.
majd írd meg mi lett! -
KormicaFelhasználóSzia!
Az ösztrogén hiánya okozhat hajhullást. A Zita pedig blokkolja az ösztrogént. Sajnos nálad ez jelentkezett is.
Nekem nem hullik ugyan, de olyan semmilyen lett a hajam, úgyhogy elkezdtem növeszteni, mert semmit nem lehet vele kezdeni. Összefogom gumival, oszt’ jól van.Eszter wrote:Nos Lányok!Október óta a 3.Zoladex injekción vagyok túl és szedem mellé a Zitát napi 1 szer.
Elkezdett hullani a hajam és elvékonyodott, viszket a fejbőröm.
Volt vagy van hajhullás a hormonmegvonástól?
Mit lehet tenni ellene? Ugye nem ritkul meg nagyon?
Mivel lehet megállítani?
Várom a tapasztalataitokat
-
KormicaFelhasználóDe jó neked, Andrea! Már csak másfél éved van a kezelésből!
andrea wrote:én 3,5 éve szedem és nem vettem észre semmit, eddig nem hallottam ilyet. mindenképp kérdezd meg a dokidat, hogy kell-e esetleg váltani, vagy más miatt van.
majd írd meg mi lett! -
andreaAdminisztrátorigen, legszívsebben vágnék egy centit… de az új ajánlásban láttam,hogy már 7 meg 10 évről van szó szerencsére az onkológusom nagyon határozottan állítja, hogy nem kell ez, és én hiszek neki…
-
KormicaFelhasználó7 év??? Na, neee! :woohoo: :S
Én a Te onkológusodra szavazok!andrea wrote:igen, legszívsebben vágnék egy centit… de az új ajánlásban láttam,hogy már 7 meg 10 évről van szó szerencsére az onkológusom nagyon határozottan állítja, hogy nem kell ez, és én hiszek neki… -
magdianyusFelhasználósziasztok! Én 54 évesen tapintottam ki a csomót a bal mellemben.Műtét, sugár/25/ és 2 hónapja Aromatázgátló /letrovena/.már nem voltak komoly menopauzás tüneteim, de most rendszeres migrén, erős hőhullám hangulatingadozás és fáradtság gyötör. A szex semmiféle örömet nem okoz sajnos, pedig a férjem még nagyon igényli. lesz javulás, vagy ez „végleges”?
-
olgicsqFelhasználóSzia, a migrénhez adnék egy tanácsot, mert azzal én is sokat kínlódtam: nekem a napi magnéziumtabletta sokat segített, pedig elég kemény fejfájásaim voltak, majdnem napi szinten.
-
FAlizFelhasználóSziasztok!
Én még új vagyok itt. Már túl kemón (3 után abbahagytam saját felelősségre), és műtéten. Most kezdeném szedni a Letrozolt (már nem menstruáltam a kemó előtt), ezért szuri nincs. tök jól vagyok, tele élettel. csak kicsit bizonytalan, mert rengeteg mellékhatása van a gyógyszernek a papír szerint. Csak 41 éves vagyok, jó lenne még aktív szexuális életet élni. Tanakodom, hogy egyáltalán elkezdjem e szedni. Van valakinek véleménye erről, tapasztalat, stb? Bár nincs párom, de még lesz, és hát a szex is fontos mint tudjuk… )))
Tud valaki segíteni, akár néhány jó ötlettel? … és esetleg szedi valaki a remifenint?Szép napot!!!!
-
ZsuzsiFelhasználóAz én dokim nem javasolta a Remifenint, meg semmit. Pont ellene hat a Letrozolnak. Vagyis akkor feleslegesen szedjük. Marad a minden a fejben dől el dogma ( brrrr) ) Ezt inkább az orvosoddal beszéld meg. Ne gondold esetleg hogy ciki , nem először fog ezzel a problémával szembekerülni.
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.