Sziasztok!
Két hete műtöttek, itthon lábadozom. Eltávolítottak egy részt a bal mellemből, mellbimbót is, és az összes hónalji nyirokcsomót.
Aggódom, mert nem tudom, normálisak-e ezek a gyógyulási folyamatok, fájdalmak, amiket átélek, ezért kérdeznék ezt-azt:
– Bal oldalon nem tudom felemelni a karomat, a könyökömet (hajlított karral) csak max vállmagasságig. Mintha le lenne ragasztva…. És fáj a csontom is csuktól vállig. .. Meg a bőrömet alig érzem a felkaromon. Ahol érzem, ott meg fáj, ha hozzáérek. Pl megpróbáltam bekenni testápolóval, de hagytam a fenébe, mert fáj 🙁 Ezek normális tünetek?
– Nem volt varratszedésem, mert állítólag felszívódó varrattal varrt a sebész. De az egyik végén kilóg valami madzag, ha picit meghúzom (gondoltam kijön magától, de nem) sárga folyadék szivárog. Gondolom genny. Csak február 10-én kell visszamennem. De nagyon nem tetszik ez nekem.
– A mellem akkora, mintha kétszer akkora lenne, pedig alapból (elvileg) kivettek belőle némi részt. És olyan kemény,, mint a kő. Ez is normális? Nagyon meg van dagadva szerintem.
Nagyon köszönöm, ha valaki válaszol…