Mit szabad és mit nem?

Impresszum Fórumok TEMP Mit szabad és mit nem?

7 hozzászólás mutatása
Hozzászólások8
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10773 Marianna

   Marianna
   Felhasználó

   Sziasztok!

   Mint „kezdő” ebben az állapotban egy csomó mindennel nem vagyok tisztában, hogy mit tehetek meg és mit nem ajánlatos megtenni.
   Ebben a topikban összegyűjthetjük a tapasztalatokat, tiltásokat …stb…
   Például hajat lehet – e festetni? Ha igen, mivel? Milyen időközönként? Masszíroztatni lehet – e mindenkinek? …stb…stb…stb…

   A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek mindenki nevében :D

  • #11413 emgab

   emgab
   Felhasználó

   Ez engem is érdekel!

  • #11414 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   az valóban jó lenne, egy felsorolás, amiben minden benne van, de sztem ez nem reális… egyrészt mindenre kitérni lehetetlen, másrészt nem egyértelmű, hogy mit szabad és mit nem..
   szóval én a paraszti eszemet (egyre kevesebb van…) és a netet használom.
   konkrétum van? pl. hajfestés: a hajfesték is vegyszer, ergo nem tanácsos sztem. engem most beszélt rá a barátnőm, így 3,5 év után, mert már nagyon zavart egy vastag ősz tincs, de eddig semmi, most is ammóniamentes festékkel és 2 havonta. egyelőre ennyi…
   masszírozás: nagyon óvatosnak kell lenni, függ attól is, hogy hol tartasz, és mit akarnak masszírozni. általánosságban nem ajánlják, de én személy szerint nem tudom elképzelni, h mi baj lehet egy relax, simogató-kényeztető masszírozástól, főleg, ha a műtött részt nem érintik…

  • #11415 Zsuzsi

   Zsuzsi
   Felhasználó

   Sziasztok Lányok ! :)

   Nekem úgy mondták azért nem szabad a masszírozás, mert az ugyanúgy vérbőséget okozhat mint pl. a szauna. A vérbőség pedig az amúgy is pangó nyirokfolyadékot növelheti, vagy nehezíti az eltávozását. Ezért dagad nyáron a melegben jobban.
   Szedegetem össze az információkat mindenhonnan ( amik persze időnként ellentmondásosak) ilyenkor én is az Andrea ” józan paraszti ész” módszerét használom. Azt olvastam, hogy a bőrünkön keresztül sokkal inkább hatnak a káros anyagok mint szájon át. Ezért nagyon meg kell nézni milyen tusfürdőt ( már a lányom házi szappanja van helyette) dezodort ( semmiképpen ne legyen benne alumínium) testápolót, hajsampont stb. használunk. Én mosódióval mosok, természetes szerekkel takarítok, igyekszem bio élelmiszereket fogyasztani. Most találtam a natura boltban egy zöld érzés nevű mosogatószert. Nincs benne csak természetes anyag nem káros, igaz, hogy illata sincs de nagyon jó vele mosogatni, nem utolsósorban pedig nem drágább mint általában a többi, ja és Magyar gyártó készíti, szerintem ez sem utolsó szempont.

  • #11451 Marianna

   Marianna
   Felhasználó

   Persze, lehetetlenség felsorolni mindent. Én arra gondoltam, hogy akinek ami eszébe jut, hogy tanácsolták neki, hogy nem szabad, azt leírhatja. (Hú, de értelmes mondat lett :D) És ezekből tudunk meríteni.
   Én pl. a masszázst tanultam, hogy nem lehet, aztán olvastam a gyógyfürdőzés tilalmáról is.

   Folyamatosan térek át a vegyszermentes tisztálkodásra és a mosódió is tervbe van véve. Viszont most iszonyatosan kívánom az édességet :( De megmagyaráztam magamnak, hogy a szervezetemnek most szüksége van egy kis Ferrero Rocher – ra, ezért szeretné annyira :P Remélem, nem teszek rosszat, merthogy ilyenről is lehet olvasni, hogy kevesebb édesség…. Hát az én szervezetem most mást mond… ;)

  • #11416 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   a bőrön keresztül felszívódó anyagok kapásból a vérkeringésbe jutnak, és bárhova eljuthatnak. a táplálékkal bekerülő anyagok először a májon kell, hogy keresztülhaladjanak, utána kerülnek a szisztémás keringésbe. így a bőrön keresztül felszívódó anyagok (toxikusak és ártalmatlanok is) kikerülik a májat. ezt ki lehet használni a gyógyászatban is, nemrégen láttam, hogy már a tamoxifen is van bőrtapasz formájában (még ne keressétek…)
   dezodor: én sem használtam sokáig. aluminium-só tartalmút most sem. de jelenleg nincs arra adat, hogy az aluminium tartalmú dezodorok elősegítenék a mellrák kialakulását (én csak egér sejt-tenyészetre gyakorolt hatásról olvastam régen)

   az ösztrogénszerű anyagokra kell még nagyon odafigyelni: kőolajszármazékok, BPA, és én ezért iszom bio tejet is, mert elhiszem azt, hogy abban talán nincs hormonmaradék, a csapvízzel is emiatt vagyok óvatosabb.

  • #11458 Marianna

   Marianna
   Felhasználó

   Na, valami ilyesmire gondoltam :)
   Köszönöm.

   Az én „drágaságom” naggyon érzékeny a hormonokra: ER, PR: 100% poz. Nem egészen idetartozik, de ez normális? (Már amennyire a rák normális tud lenni…) Mert eddig csak olyanokat láttam, hogy egyik hormonérték 70%, a másik mondjuk 90%.

  • #11459 Andi.kj

   Andi.kj
   Felhasználó

   Az enyém ER 100%, PR 30%. :-) Azt hiszem, hogy van közöttünk olyan akinek mindkettő 100%.

7 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások