Impresszum › Fórumok › TEMP › Mit szabad és mit nem?
- This topic has 7 hozzászólás, 5 résztvevő, and was last updated 9 years, 11 months telt el by Andi.kj.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
MariannaFelhasználóSziasztok!
Mint „kezdő” ebben az állapotban egy csomó mindennel nem vagyok tisztában, hogy mit tehetek meg és mit nem ajánlatos megtenni.
Ebben a topikban összegyűjthetjük a tapasztalatokat, tiltásokat …stb…
Például hajat lehet – e festetni? Ha igen, mivel? Milyen időközönként? Masszíroztatni lehet – e mindenkinek? …stb…stb…stb…A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek mindenki nevében
-
emgabFelhasználóEz engem is érdekel!
-
andreaAdminisztrátoraz valóban jó lenne, egy felsorolás, amiben minden benne van, de sztem ez nem reális… egyrészt mindenre kitérni lehetetlen, másrészt nem egyértelmű, hogy mit szabad és mit nem..
szóval én a paraszti eszemet (egyre kevesebb van…) és a netet használom.
konkrétum van? pl. hajfestés: a hajfesték is vegyszer, ergo nem tanácsos sztem. engem most beszélt rá a barátnőm, így 3,5 év után, mert már nagyon zavart egy vastag ősz tincs, de eddig semmi, most is ammóniamentes festékkel és 2 havonta. egyelőre ennyi…
masszírozás: nagyon óvatosnak kell lenni, függ attól is, hogy hol tartasz, és mit akarnak masszírozni. általánosságban nem ajánlják, de én személy szerint nem tudom elképzelni, h mi baj lehet egy relax, simogató-kényeztető masszírozástól, főleg, ha a műtött részt nem érintik… -
ZsuzsiFelhasználóSziasztok Lányok !
Nekem úgy mondták azért nem szabad a masszírozás, mert az ugyanúgy vérbőséget okozhat mint pl. a szauna. A vérbőség pedig az amúgy is pangó nyirokfolyadékot növelheti, vagy nehezíti az eltávozását. Ezért dagad nyáron a melegben jobban.
Szedegetem össze az információkat mindenhonnan ( amik persze időnként ellentmondásosak) ilyenkor én is az Andrea ” józan paraszti ész” módszerét használom. Azt olvastam, hogy a bőrünkön keresztül sokkal inkább hatnak a káros anyagok mint szájon át. Ezért nagyon meg kell nézni milyen tusfürdőt ( már a lányom házi szappanja van helyette) dezodort ( semmiképpen ne legyen benne alumínium) testápolót, hajsampont stb. használunk. Én mosódióval mosok, természetes szerekkel takarítok, igyekszem bio élelmiszereket fogyasztani. Most találtam a natura boltban egy zöld érzés nevű mosogatószert. Nincs benne csak természetes anyag nem káros, igaz, hogy illata sincs de nagyon jó vele mosogatni, nem utolsósorban pedig nem drágább mint általában a többi, ja és Magyar gyártó készíti, szerintem ez sem utolsó szempont. -
MariannaFelhasználóPersze, lehetetlenség felsorolni mindent. Én arra gondoltam, hogy akinek ami eszébe jut, hogy tanácsolták neki, hogy nem szabad, azt leírhatja. (Hú, de értelmes mondat lett ) És ezekből tudunk meríteni.
Én pl. a masszázst tanultam, hogy nem lehet, aztán olvastam a gyógyfürdőzés tilalmáról is.Folyamatosan térek át a vegyszermentes tisztálkodásra és a mosódió is tervbe van véve. Viszont most iszonyatosan kívánom az édességet De megmagyaráztam magamnak, hogy a szervezetemnek most szüksége van egy kis Ferrero Rocher – ra, ezért szeretné annyira Remélem, nem teszek rosszat, merthogy ilyenről is lehet olvasni, hogy kevesebb édesség…. Hát az én szervezetem most mást mond…
-
andreaAdminisztrátora bőrön keresztül felszívódó anyagok kapásból a vérkeringésbe jutnak, és bárhova eljuthatnak. a táplálékkal bekerülő anyagok először a májon kell, hogy keresztülhaladjanak, utána kerülnek a szisztémás keringésbe. így a bőrön keresztül felszívódó anyagok (toxikusak és ártalmatlanok is) kikerülik a májat. ezt ki lehet használni a gyógyászatban is, nemrégen láttam, hogy már a tamoxifen is van bőrtapasz formájában (még ne keressétek…)
dezodor: én sem használtam sokáig. aluminium-só tartalmút most sem. de jelenleg nincs arra adat, hogy az aluminium tartalmú dezodorok elősegítenék a mellrák kialakulását (én csak egér sejt-tenyészetre gyakorolt hatásról olvastam régen)az ösztrogénszerű anyagokra kell még nagyon odafigyelni: kőolajszármazékok, BPA, és én ezért iszom bio tejet is, mert elhiszem azt, hogy abban talán nincs hormonmaradék, a csapvízzel is emiatt vagyok óvatosabb.
-
MariannaFelhasználóNa, valami ilyesmire gondoltam
Köszönöm.Az én „drágaságom” naggyon érzékeny a hormonokra: ER, PR: 100% poz. Nem egészen idetartozik, de ez normális? (Már amennyire a rák normális tud lenni…) Mert eddig csak olyanokat láttam, hogy egyik hormonérték 70%, a másik mondjuk 90%.
-
Andi.kjFelhasználóAz enyém ER 100%, PR 30%. Azt hiszem, hogy van közöttünk olyan akinek mindkettő 100%.
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.