Impresszum › Fórumok › Terápia, mellékhatások › Mi az a Her2? Mi az a herceptin?
- This topic has 8 hozzászólás, 5 résztvevő, and was last updated 8 years, 10 months telt el by andrea.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
emgabFelhasználóMegtörtént az első kezelés és még mindig nem kaptam magyarázatot arra, mi ez és minek kell? Biológiai terápia 1 évig- slussz.. Ennyi az összes információm.
A neten már nem merek keresgetni, mert mindig rettenetes dolgokat találok. Nem jó a kereséséi technikám egészen biztos, mert valahányszor elkezdek kutakodni, azt találom, hogy maximális túlélés, meg ilyesmi. Ettől megrémülök, de szeretnék egy kicsit képben lenni! -
emgabFelhasználóBenn van a második. Eltelt két nap és úgy érzem magam, mint akit csörgőre húztak.
-
adminAdminisztrátorSzia Gabikám! Kaptál a kérdésedre választ?? Én ugyanis nem kaptam ilyet így sajnos nem tudok segíteni,de olvastam a csoportban,hogy sokan kapnak remélem tudnak neked segíteni
Puszi
Kata -
emgabFelhasználóSzia Kata!
Nem kaptam. Bizonyára olyan ez, mint a kemó. Ahányan vagyunk, annyi féle reakció. Mivel orrvérzéssel is járt, megijesztett. Vérnyomás emelkedés nem volt. -
andreaAdminisztrátorszia Gabi!
kicsit megkésve, elnézést…
a lényeg (ez a honlapon a szövettani diagnózisból másoltam ki, de meg ne nyisd!!! ):
Bizonyos gének, illetve az általuk kódolt fehérjék hatást gyakorolnak a mellráksejtek viselkedésére. A HER2 (human epidermal growth factor 2) is egy ilyen gén, mely az azonos nevű fehérje kódolásáért felelős, és amely szerepet játszhat a mellrák kialakulásában. A HER2 fehérje a mellsejtek felszínén található receptor, amely befolyásolja a mellsejtek növekedését, osztódását. HER2 pozitív melldaganatoknál sokkal több HER2 receptorfehérje kerül a mellsejtek felszínére, mely kontrollálatlan osztódást és növekedést eredményez.ezen a receptoron keresztül hat a herceptin kezelés, és célzottan tudja így hatékonyan kezelni a Te daganatodat, illetve nagy mértékben lecsökkenti a kiújulást. röviden azt mondják, biológiai kezelés.
volt egy film ennek a szernek a felfedezéséről, nem emlékszem a címre, de nagyon megható volt. arról szólt, hogy korábban voltak olyan esetek, ahol a kemó nem hatott elég jól, a daganat kevésbé reagált a kezelésekre, és megtalálták az okát, kifejlesztették ezt a gyógyszert, és onnantól kezdve ez a daganat típus is jól reagált a kezelésekre, a betegeket megmentették. mint az inzulin… szóval bírd ki, könnyű mondani, de egyszer letelik ez is… mindent bele!!! ölelés szólj, ha van még kérdés!
-
emgabFelhasználóSzia!
Nagyon köszönöm!
Már nem olvasgatok kiragadott információkat, fölösleges, számomra nem érthető és rémisztő adatokat. Megfogadtam – még szeptemberben- a tanácsod
Nem kell nekünk mindent tudni! Pláááne, ha egy kukkot se értünk belőle, vagy nem összefüggéseiben látjuk a dolgokat!
Éljünk és ne féljünk!!!! -
gyongyi.balla61@freemail.huFelhasználóSzia Andrea! Milyen filmet láttál? ( mostanában falom a fimeket )
-
EdittaFelhasználóSzia Gyöngyi!
A herceptin feltatlálásáról szóló film címe: Élő Bizonyíték.
nekem is her2 3+ rákom van és az onkológiai osztály vezetője ajánlotta, hogy nézzem meg. Tetszett
üdv
Edit
-
andreaAdminisztrátorfúú köszi Edit, kivel is beszélgettem valamelyik nap, és nem tudtuk a film címét…
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.