Mi az a Her2? Mi az a herceptin?

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások Mi az a Her2? Mi az a herceptin?

Ennek a témakörnek tartalma 8 hozzászólás, 5 résztvevő. Utolsó frissítés:  andrea 4 éve, 4 hónapja telt el.

Hozzászólások9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10775 emgab

  emgab
  Felhasználó

  Megtörtént az első kezelés és még mindig nem kaptam magyarázatot arra, mi ez és minek kell? Biológiai terápia 1 évig- slussz.. Ennyi az összes információm.
  A neten már nem merek keresgetni, mert mindig rettenetes dolgokat találok. Nem jó a kereséséi technikám egészen biztos, mert valahányszor elkezdek kutakodni, azt találom, hogy maximális túlélés, meg ilyesmi. Ettől megrémülök, de szeretnék egy kicsit képben lenni!

 • #11447 emgab

  emgab
  Felhasználó

  Benn van a második. Eltelt két nap és úgy érzem magam, mint akit csörgőre húztak.

 • #11482 admin
  bio data admin
  admin
  admin
  Adminisztrátor

  Szia Gabikám! Kaptál a kérdésedre választ?? Én ugyanis nem kaptam ilyet így sajnos nem tudok segíteni,de olvastam a csoportban,hogy sokan kapnak remélem tudnak neked segíteni :)
  Puszi
  Kata

 • #11488 emgab

  emgab
  Felhasználó

  Szia Kata!
  Nem kaptam. Bizonyára olyan ez, mint a kemó. Ahányan vagyunk, annyi féle reakció. Mivel orrvérzéssel is járt, megijesztett. Vérnyomás emelkedés nem volt.

 • #11490 andrea

  andrea
  Adminisztrátor

  szia Gabi!
  kicsit megkésve, elnézést…
  a lényeg (ez a honlapon a szövettani diagnózisból másoltam ki, de meg ne nyisd!!! ;) ):
  Bizonyos gének, illetve az általuk kódolt fehérjék hatást gyakorolnak a mellráksejtek viselkedésére. A HER2 (human epidermal growth factor 2) is egy ilyen gén, mely az azonos nevű fehérje kódolásáért felelős, és amely szerepet játszhat a mellrák kialakulásában. A HER2 fehérje a mellsejtek felszínén található receptor, amely befolyásolja a mellsejtek növekedését, osztódását. HER2 pozitív melldaganatoknál sokkal több HER2 receptorfehérje kerül a mellsejtek felszínére, mely kontrollálatlan osztódást és növekedést eredményez.

  ezen a receptoron keresztül hat a herceptin kezelés, és célzottan tudja így hatékonyan kezelni a Te daganatodat, illetve nagy mértékben lecsökkenti a kiújulást. röviden azt mondják, biológiai kezelés.

  volt egy film ennek a szernek a felfedezéséről, nem emlékszem a címre, de nagyon megható volt. arról szólt, hogy korábban voltak olyan esetek, ahol a kemó nem hatott elég jól, a daganat kevésbé reagált a kezelésekre, és megtalálták az okát, kifejlesztették ezt a gyógyszert, és onnantól kezdve ez a daganat típus is jól reagált a kezelésekre, a betegeket megmentették. mint az inzulin… ;) szóval bírd ki, könnyű mondani, de egyszer letelik ez is… mindent bele!!! ölelés :) szólj, ha van még kérdés!

 • #11524 emgab

  emgab
  Felhasználó

  Szia!
  Nagyon köszönöm!
  Már nem olvasgatok kiragadott információkat, fölösleges, számomra nem érthető és rémisztő adatokat. Megfogadtam – még szeptemberben- a tanácsod :-)
  Nem kell nekünk mindent tudni! :-) Pláááne, ha egy kukkot se értünk belőle, vagy nem összefüggéseiben látjuk a dolgokat!
  Éljünk és ne féljünk!!!!

 • #11525 gyongyi.balla61@freemail.hu

  Szia Andrea! Milyen filmet láttál? ( mostanában falom a fimeket :) )

 • #14166 Editta

  Editta
  Felhasználó

  Szia Gyöngyi!

   

  A herceptin feltatlálásáról szóló film címe: Élő Bizonyíték.

  nekem is her2 3+ rákom van és az onkológiai osztály vezetője ajánlotta, hogy nézzem meg. Tetszett

   

  üdv

   

  Edit

 • #14202 andrea

  andrea
  Adminisztrátor

  fúú köszi Edit, kivel is beszélgettem valamelyik nap, és nem tudtuk a film címét…

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások