melltartó, protézis

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! melltartó, protézis

5 hozzászólás mutatása
Hozzászólások6
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #14907 Nandi

Nandi
      Felhasználó

Sziasztok,

Még egy hetem van a műtétig; a ball mellemet teljesen el fogják távolítani :-(. Plussz nyirokcsomókat (nem tudom mennyit: de volt átételem, bár a kemo hatáásra jól összement a nyirokcsomó :-). A sebészemet kérdeztem a melltartóról, meg a protézisről; mert szerettem volna előre venni valamit, hogy ne kelljen a kórházból úgy kijönnöm, h mindenki lássa, fél mellem van. De ő azt  mondta, h a varratszedésig (2 hét) ezzel ne foglalkozzak. De azért szeretném a Ti tapasztalataitokat is megtudni:

1.) nem tudok semmilyen módon melltartót és valami mellpótlót használni ebben a két hétben? Persze a biztonságos megoldások érdekelnének…

2.) mennyire/hogyan/hol fájt nektek a műtét után?

Köszönöm mindenkinek!

Andi

Andi

• #14908 Nandi

Nandi
      Felhasználó

Bocsánat a helyesírási hibákért!

• #14913 olgicsq

olgicsq
      Felhasználó

Szia!

Szuper, hogy vége a kemonak, ez mindig nagy megkönnyebbülés, és most hajrá műtét!

Nekem szinte pont ugyanez volt mint neked, daganatban és kezelésben is, kb egy éve műtöttek. A varratszedésig tényleg nincs értelme szerintem melltartóban gondolkodni, szoros, irritálhatja, dörzsölheti a friss sebet. Én egy darabig csak trikót, pólót hordtam. Próbálj meg olyan szabású felsőket találni, ahol kevésbé látványos a hiány.Én is rögtön a műtét után elmentem melltartót venni, de ez utólag nem volt a legjobb ötlet, mert a kemo miatt még elég sovány voltam, és az akkor vett melltartó később, mikor visszanyertem a rendes testsúlyomat, már kicsistszűk lett.

Nekem viszonylag sima volt a műtét. (szintén teljes ball mell + nyirokcsomók), elég nagy a seb, de szépen gyógyult, nem voltak fájdalmak. Én egészen jól voltam, nem igazán feküdtem a kórházból hazajövetel után, persze azért kímélni kellett a kezemet. A kórházban megmutatják a tornagyakorlatokat, ezeket csinálni kell minden nap majd. Egy darabi nem fog mozogni, úgy, ahogy a másik (pl a felső polcokra ne nagyon pakolj vele, ne cipelj a bal oldalon), de a mindennapi torna sokat segít, pár hónap után visszaáll a mozgása.

sok sikert!

• #14934 Nandi

Nandi
      Felhasználó

Köszi szépen a válaszodat! Remlem, azóta is jól vagy. Kérlek, ha nem baj, megírnád, hogy neked volt/lesz-e helyreállító műtéted?

+ a sugár neked/szíívednek nem okozott gondot?

köszi, és további jó egészséget kívánok!!

Andi

• #14974 olgicsq

olgicsq
      Felhasználó

Szia, nekem nem volt helyreállítás. Nekem is azt mondták, hogy egy évet kell várni a műtét után. Addigra meg valahogy megszoktam az új helyzetet. Ahogy utánaolvastam, ennyi várakozási idő után már kétséges a szép eredmény, visszaáll a bőr stb, és én úgy döntöttem, hogy jobb nekem így. De mindenkinek a saját körülményei döntenek, én azt is tök megértem, ha valaki plasztikáztat. A sugár nem bántotta a szívemet (igazából sosem vizsgálták, de nem is volt rá panaszom), nekem a bőröm megégett, de az helyrejön. Kenni kell szorgalmasan bőrápoló krémmel.

• #14977 Nandi

Nandi
      Felhasználó

:-). Nagyon sok helyesírási hibát vétek: érdekes… Ez biztosan jelent valamit (talán zaklatott vagyok??;-), amúgy jobban szoktam erre figyelni. Köszi a válaszodat, és továbbra is egészséget és sok vidámságot kívánok Neked (is)!

Andi

5 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások