meddig tartanak még a hőhullámok?

Impresszum Fórumok Nem vagy egyedül meddig tartanak még a hőhullámok?

26 hozzászólás mutatása
Hozzászólások27
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10735 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   az onkológusom azt mondta, hogy a hormonterápia megkezdése után kb 3 hónapig lesznek hőhullámaim. ez már 3 éve volt, és még mindig vannak, naponta legalább….. megszámlálhatatlanul sokszor. melegem lesz, jól leizzadok, aztán picit fázom, utána megszáradok. egy kis szünet, és jöhet a következő. ezt már megszoktam, de kíváncsi vagyok, másnak tényleg elmúlt-e 3 hónap múlva. egyáltalán: létezik valaki, akinek nincs hőhulláma és kapja a hormonkezelést? én a zitazonium és zoladex kombót élvezem harmadik éve. ki hullámzik még??

  • #10815 admin
   bio data admin

   admin
   Adminisztrátor

   Én 3 hete kezdtem el szedni a Zitazóniumot.Hőhullámom még egy darab sem volt,nagyon bízom benne hogy továbbra is elkerül.A 3 hét alatt 3-szor ébredtem fel éjjel arra hogy iszonyatosan begörcsölt a lában.Nem tudom hogy a gyógyszer okozza-e,de ráfogom. :)

  • #10816 Andi.kj

   Andi.kj
   Felhasználó

   2013. novemberben kaptam az első Lucrint, és márciustól szedem a zitát. Nekem inkább gyufafejem van napközben, mint hőhullámom. Éjjel viszont van… többször is. De nem vészes. Leizzadás, fázás, megnyugvás, alvás tovább..aztán jön még egyszer-kétszer.

  • #10817 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Andi.kj: mi az a gyufafej???
   Doraniva: a zita mellé nem kapsz injekciót? (Lucrin, Zoladex) a kettő együtt az tuti… lábikragörcs ellen kezd el pótolni az ionjaidat, ártani nem fog, és még az is lehet, hogy használ ;) (főleg magnéziumot)
   nekem is szokott lenni, de inkább napközben, és egyértelműen javít rajta a magnéziumpótlás (én a Magneosolv neű port használom)

  • #10823 Andi.kj

   Andi.kj
   Felhasználó

   Andrea! A gyufafej konkrétan azt jelenti, hogy elkezd égni a fejem…. vörös lesz, és forró és azt érezem, hogy lángol, tulajdonképpen hőhullám, csak a fejemre koncentrálódik :cheer: … a férjem nevezte „gyufafej szindrómának”.

  • #10824 admin
   bio data admin

   admin
   Adminisztrátor

   Lucrint kapok,most tartok a 4.-nél.Az első nagyon kiütött.Belázasodtam tőle,de most már jó viszonyba vagyunk,és nincs vele semmi gond :)

  • #10825 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   nagy segítség egy vicces férj a háznál… :D

  • #10831 Andi.kj

   Andi.kj
   Felhasználó

   Meg könnyíti az egészet, hogy mindenből viccet csinál. Ha nem lenne nyilvános ez a fórum, feltenném a parókás képeit. Én nem hordtam, ő meg még dolgozni is elment benne. :-) Azt is mondta, hogy büszke rám mert végre sikerült spórolni a fűtés számlával, évek óta próbálkozunk. :D (Télen kaptam a kemót, illetve a hőhullámok miatt)

  • #10818 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   az első terhességem óta értettem meg, hogy a hormonok mindenre hatnak. az egész szervezetre, testestül-lelkestül. és ez annyira jó, amikor az ember terhes, és annyira vacak, amikor meg még véletlenül sincs egy darab ösztrogén-molekulám… és vajon mitől függ ez a hőhullám nyavalya, hogy kinek mennyire és mikor? amikor izgulok valami miatt, akkor mintha jobban jönne.. és vajon, ha több a hőhullám, akkor az jó jel, és hat a gyógyszer, vagy pont, hogy ingadozik a hormonszint és nem jó?..
   én nem használok semmi „hőhullám-gyógyszert” – fitoösztrogént, és ti??

   Andi.kj
   én sem hordtam a parókát, de jó volt ott a szekrényben… a humor, mint gyógyszerről könyvet is írtak már, sztem is nagyon fontos :) főleg az önirónia, az tuti :))

  • #10819 Kinga

   Kinga
   Felhasználó

   Szia ! Nekem elmúltak a hőhullámaim, csak 1- 2 alkalommal jelentkezik. zitazónium és Lucrin ( 3 hó) . másfél éve kapom a hormont. :-)

  • #10856 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Szia Kinga :) 1-2 alkalom mennyi idő alatt? naponta?

  • #10820 Anna

   Anna
   Felhasználó

   Kb. 9 hónapja kellene szednem a Zitát. El is kezdtem ahogy kell, napi 2-t. Kb. 1 hónapig szedtem, most kezdem újra. Itt, a lányok győztek meg. Éjszakánként begörcsölnek a lábaim tőle, + a hangulatingadozások miatt Borderline személyiségzavarra gyanakodtam. Csak azt nem értettem, hogy miként jelentkezhet 56 éves koromban, ha azelőtt nem volt… Ugye, pszichológusként mindent túlkombinálok! Ilyen sírós soha nem voltam a Zita előtt!

  • #10859 OsziMoni

   OsziMoni
   Felhasználó

   Oestrogen 100 %,progesteron 100 %,Her 2+ Terápiás szempontból negatív
   Erre kapok 12 hetente 1 db Lucrin Depot injekciót a hasfalamba,Zitát nem kapok.Az onkológus szerint több,mint 5 évig,tekintettel a magas hormonszintre. :angry: Eddig 3 db -ot kaptam,de már kétszer megjött a menzeszem közben.Hiába ,nem bír a Lucrin sem velem.. 👿 A nemi életem??Hááááát,soha nem voltam ilyen aktív..Nekem pont ellenkező hatást váltott ki. ;) Hasonló ,valakinek??? Szép Estét Nektek! :)

  • #10821 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Anna: borderline szem.zavar, ez jó! csatlakozom ;))) sírósság is ismerős.

   OsziMoni: nem értem, miért nem kapod a zitát. pláne, hogy a lucrin mellett még mensid is van. a lucrin mellékhatása jól hangzik viszont ;)

  • #10835 admin
   bio data admin

   admin
   Adminisztrátor

   Én már az árvák könnyét ki izzadtam az elmúlt 17 évben ,de szerintem ez már nem klimax 60 évesen mondtam is a dokimnak,hanem a hormongátló gyógyszer hiába váltogatjuk a mellékhatás ugyanaz! időnként nagyon idegesítő nincs frizurám éjjel nappal télen nyáron nyitott ablak stb!! :woohoo:

  • #10858 orsolya

   orsolya
   Felhasználó

   Sziasztok most írok először ! olyan kérdésem lenne hogy tudtok-e valamit a hormoninjekcío mellékhatásai ellen ? Mert nagyon kivagyok tőle testileg lelkileg egyaránt ! Előre is köszi a válaszokat! Pusz

  • #11623 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Szia Orsolya!
   Nem fogsz örülni a válasznak…. Az elfogadás segít a legtöbbet.
   Mar van egy kis legyezokollekciom, nyáron nagyon jó hasznát veszem. És csak pamut cuccok és rege és öltözködés, lehetőleg kardigan, amit könnyen lehet felvenni, levenni.
   Tényleg nem akarlak elszomoritani, mert nekem lelkileg ez volt a legnehezebb :(( viszont ahányan vagyun annyiféle képpen reagálunk, van, aki fel sem veszi, van, aki hamar hozzászokik. Nekem hónapok voltak, amíg csökkentek a tünetek :(
   Ha nem csak az izzadassal van bajod, arra is vannak ötleteim, de sajnos varazsszerem nincs. Ha szembejön veled ilyen, szólj ;)

  • #11624 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Sziasztok Lányok,

   én a héten kapom majd a harmadik Zoladexet. Eddig nincsenek nagyon rossz tapasztalataim. Tartok én is a hőhullámoktól, de egyelőre nem jelentkezett, vagyis nem jelentősen. Előfordul, hogy hirtelen melegem lesz, de csak pár másodpercre és nagyon hamar elmúlik. Nem fajul addig, hogy leizzadjak. Szóval egyelőre elviselhető és nem látszik, nem lesz vörös a fejem sem. Persze az is lehet, hogy ez csak a kezdet…. :-(. Orsolya! Még milyen mellékhatásokra lehet számítani?

   Bocsi Andrea, a pamut ruhával kapcsolatosan más a véleményem. Ha valakinél sűrűn fordul elő az izzadás, semmiképpen se hordjon 100 % pamut ruhát. Az a baj vele, hogy nagyon nehezen szárad meg, amíg le nem cseréled, addig vizes marad a testeden. Télen kész is a tüdőgyulladás miatta :-(. Most már nagyon modern textíliák vannak, nem feltétlenül a régen megismert nylon illetve polyester az alapanyaga a kevert szálas ruháknak. Ha belegondoltok, a sportolók ruházata 100 %-ban „műszál” , azaz semennyi pamutot nem tartalmaz (az összes futóruha, bringás cucc, aerobik, síruhák stb.). Ez nem véletlen, pedig ott aztán igazán fokozott az izzadás :-). De persze a mindennapokra megfelelőbb a kevertszálas ruha. Bocsi Lányok, nem akartam kiselőadást tartani, csak talán egy kis plusz infó, amivel könnyebbé válhat az életünk.

  • #11625 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   ne viccelj Pulisz, itt pont ez a lényeg, hogy dobjuk össze, amink van! :)
   én edzéshez nagyon szeretem a technikai cuccokat, de azon kívűl csak a pamutot szeretem, olyan is van, hogy ha leizzadok átöltözöm. ill. most már kevésbé szerencsére.
   a zola mellé zitát nem kell szedned? (zitazonium)

  • #11631 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Andi,
   bocsi, kis szakmai ártalom volt. Textíliás cégnél dolgozom :-).
   Megkérdezhetem, hogy mit sportolsz? Én futok, de mostanában kicsit hanyagolom az edzéseket :-). Konkrétan 2 hónapja nem húztam fel a nyúlcipőt :-(. Szeretném továbbra is folytatni, de mivel még nem tudom mi vár rám, ezért a futótársakkal már csak őszi félmaratonban gondolkodunk. Talán az még összejöhet :-)

   Én éppen tegnap megkaptam már a harmadik Zoladexet, de nem kapok egyelőre semmi mást. Szerintem ez azért van, mert csak a műtét utáni szövettan után lesz döntés, hogy hogyan tovább. A biopszia alapján 100 % ösztrogén pozitiv, 1 % progeszteron pozitiv és HER2 negatív (szerencsére) cucc jutott nekem. Szóval gondolom, szerettek volna valamit tenni az ösztrogénjeim ellen addig is, amíg a műtét és annak az eredménye megszületik. A műtét megvolt (épp ma 3 hete), már csak az eredmény kellene, ha a patológusok összekapnák magukat egy csöppet.

  • #14164 optimista

   optimista
   Felhasználó

   Én is három éve kapom mindkettőt, és nekem is van hőhullámom az elejétől. Sőt az ízületeimet is haza vágta. Mindig fáradt vagyok.

    

  • #14237 Bonita0911

   Bonita0911
   Felhasználó

   Sziasztok én az Arilla hormon tablettát kapom 2 éve. Sajnos a hőhullámaim éjjel nappal tombolnak. Igy a mobilklima melettem alszik a távirányítóval a kezemben télen nyáron. Nekem sokkal nagyobb gond hogy az ízületeimet megtámadta és lassan a wc papír használata is komoly gondot okoz. A voltaren 100 a tramadol 50mg tartja bennem nappal a lelket de éjjel nem szedhetem.(túladagolás miatt). Azt szeretnèm kèrdezni hogy ilyen panaszokat meddig okoz ès ez utána is megmarad?

  • #14244 1002

   1002
   Felhasználó

   Két éve tart, nem enyhül, alig várom hogy vége legyen…. 🙁

  • #14264 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   a hormongyógyszerek közül az ún. aromatázgátló típusúaknál van ez az ízületi mellékhatás, saját tapasztalatom nincs, de másnál azt láttam, hogy ez sajna nem múlik 🙁 esetleg kérdezd meg onkológusodat, hogy lehet-e váltani másik szerre, ennyit mindenképp megér!

  • #14269 Bonita0911

   Bonita0911
   Felhasználó

   Sajnos ez a második gyógyszer. Az elsőtöl ágynak estem. A kanalat nem birtam felemelni. Reménykedtem hogy javúl de sajna nem. A doki azt mondta hogy addig fogom szedni ameddig azt nem mondom hogy vege nem birom már elviselni a fájdalmat. Rossz kilátások ezek sajnos. Köszönöm hogy írtál. A hőhullámot megszoktam az se mulik el soha azt mondta a doki.

  • #14277 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Huhh, ez rosszul hangzik :((( a hőhullám a legjobb dolog a klimaxban és hormonkezelésben…

  • #14403 andibandi76
   2015. januárjában szembesültem vele, hogy gáz van. Mikromeszesedések miatt 6 éve figyeltek, évente kontroll. 2014.januárban még nem volt baj, 2015. januárra már lett. Hogy mitől? Sose tudom meg. Az biztos viszont, hogy nagyon nagyon időben lett elcsípve a dög! Hála'! Így márciusban műtét, utána rengeteg várakozás a szövettani eredményre! És a végkifejelt: megúsztam a kemot, a sugarat! Nyirokcsomóban nem volt semmi, így csupán a szuper hormonkezelést kapom!

   andibandi76
   Felhasználó

   Szia, én április óta szedem a zita-t és a hőhullámok nem csillapodnak. Leg lehetetlenebb időben lesz paprikavörös a fejem és utálom. Aztán meg elkezdek fázni. Aztán lever a víz………nekem az izületeim hála még nem rosszalkodnak!

   FEl a fejjel! Ez mellékhatás, ami azért van, hogy ne legyünk betegek…..

   én így fogom fel! Örülök hogy meg tudtak gyógyítani, ha így hát így 🙂

26 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások