közvetlenül műtét előtt…

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! közvetlenül műtét előtt…

Ennek a témakörnek tartalma 10 hozzászólás, 4 résztvevő. Utolsó frissítés:  Atima 4 éve, 4 hónapja telt el.

Hozzászólások11
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10786 Atima

  Atima
  Felhasználó

  Sziasztok csajok!

  Már nagyon régóta akarok írni nektek, már csak azért is, hogy megköszönjem a hozzászólásokat Szollár doktorral kapcsolatban, de zsúfolt heteim voltak, sajnos csak most jutottam el ide hozzátok… Bocsi! :S

  Szóval. Anyukámat most kedden (febr. 17-én) műtik. Van egy 8-9 mm-es rosszindulatú csomója a bal cicijében, de hál’ istennek a nyirokcsomókban UH-on nem láttak semmit. :) Oké, hogy kiveszik a csomót, meg a legközelebbi nyirokcsomót, és állítólag még menet közben megnézik szövettanilag, hogy elég-e ennyit kikanyarítani, vagy menjenek-e tovább. Utána meg lesz sugár, illetve majd a szövettan megmondja, hogy mi még. Kb. ennyit tudunk.

  Légyszi segítsetek egy kicsit gyakorlati tanácsokkal hogy mire, hogyan készüljünk? Mit fog érezni, mi fog fájni, mit csináljon, mit ne csináljon, mit vigyen magával, hogy jobb legyen? Én mit tudok neki segíteni? Az evidens, hogy ott akarok lenni, ott is leszek, ha az influenzajárvány nem tesz keresztbe, de biztos vannak praktikák, amikkel jó lenne készülni! Anyukám csak akkor volt kórházban, amikor megszült bennünket (ötünket!), én meg csak akkor, mikor az én kettőmet, úgyhogy tök tapasztalatlanok vagyunk, légyszi segítsetek!

  Köszönöm a válaszokat előre is! (de azért majd igyexem utólag is ;) )

  Mindenkinek szép, napsütéses hétvégét!
  Atima

 • #11734 Pulisz

  Pulisz
  Felhasználó

  Szia Atima,
  ne aggódjon Édesanyád. Minden rendben lesz. A leírtak alapján nem nagy műtét lesz. Kiveszik a csomót és műtét közben kiveszik és vizsgálják az őrszem nyirokcsomót is. Ha az negatív, akkor nem is kell többet ezekből kivenni, mert azt jelenti, hogy a többi sem érintett. Ez esetben a kar egyéb szövődményeivel sem kell foglalkozni. Ha ez az őrszem nyirokcsomó nem negatív, akkor sajnos kivesznek 10-15 nyirokcsomót, hogy biztosan megtalálják az esetlegesen még érintett nyirokcsomókat. Ekkor lehetnek később a karral gondok, de ez sem általános. Korábbi írásokból ennek utána tudsz olvasni.
  Bízzunk benne, hogy nem lesz így és Édesanyád nagyon könnyen átvészeli a műtétet. Nincs mire igazán készülni. Pár napig bizonyára érzékeny lesz és fájni fog a műtéti heg, de nem elviselhetetlen. A kórházi tartózkodás sem hosszadalmas. Ez általában attól függ, hogy mennyi folyadék jön még ki a sebből. Ja, azt elfelejtettem, hogy a sebbe bevezetnek egy csövet, amely egy zacsiba gyűjti az esetleges váladékot. Ha ez hamar kiürül, akkor rövid a bent tartózkodás. Én mindössze egy napot voltam bent. A műtét másnapján kihúzták a csövet és hazamehettem. Szóval ne aggódjatok. Gyorsan, profin fogják lebonyolítani az egészet. Észre sem veszitek és már mehet is Édesanyád haza. Nyugtasd meg kérlek, hogy ne legyen stresszes a műtét előtt, mert az nem tesz jót.

 • #11735 andrea

  andrea
  Adminisztrátor

  kedves Atima,
  hogy vagytok? Édesanyád és Te is :)

 • #11736 Atima

  Atima
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Köszönjük, jól vagyunk! :)
  Szerencsére a műtét alatt az őrszem nyirokcsomóban nem találtak áttétet, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy a további szövettani vizsgálattal se fognak, azt majd jövő hét pénteken, varratszedéskor megmondják. És azt is akkor mondják meg, hogy kell-e sugárkezelés.
  Anyukám egyébként jól viselte az altatást, könnyen, jól ébredt, azóta sincsenek hál’ istennek komolyabb fájdalmai, tegnap már ki is vették a dréncsövet, és haza is engedték. Mindenki kedves volt (a “jelölő” doktornőt kivéve), tényleg flottul, profin zajlott az egész.
  Mindenkinek köszönjük a biztatást, drukkolást, ha sugárkezelés lesz, akkor még fogok kérdezni, mert arról csak kevés infót találtam…

  Szép napot mindenkinek!
  Atima

 • #11752 andrea

  andrea
  Adminisztrátor

  Kedves Atima, szuper hírek, további jobbulást anyukádnak! vigyétek sokat sétálni, minden nap egy picit!
  ha kiderül pontosan milyen kezelésre van szükség, és érdekel, jó szívvel ajánlom ezt a prohramot márc 13án:
  https://www.facebook.com/events/797893500246485/?ref_newsfeed_story_type=regular

 • #11755 Atima

  Atima
  Felhasználó

  Szia andrea!
  Nem tudtam ezt a linket megnézni, mert nem elérhető, nem tudom, hogy csak számomra nem, mert nem vagyok facebookos, vagy egyátalán nem, de megköszönném, ha adnál valami más elérhetőséget is ehhez a programhoz! Illetve bármilyen infót a sugárkezeléssel kapcsolatban, mert azt valószínűleg nem ússzuk meg…

  Köszi!
  Atima

 • #11770 FB

  FB
  Felhasználó

  Szia Atima,
  a program, már ha Andi a miénkre gondolt, márc 13.-án lesz délután 2-kor, és a mindenféle mellékhatásokról lesz szó. Lesznek mindenféle termékek amikről elmondják miért és mire jók (ár-érték arányban a legjobbak, azért ezeket ajánljuk), és ha minden jól meg meg is lehet őket vásárolni majd.
  cím: XI. Fehérvári út 88/c, a kék lufikat kell keresni. :)
  A blogomban pedig van pár nagyon hasznos tanács:
  http://fulesodu.blogspot.hu/2014/04/par-apro-tanacs-sugarhoz.html

 • #11781 FB

  FB
  Felhasználó

  Jaj annyi lenne, hogy bárki jöhet tényleg, nem válogatok a ráktípusok között, de könyörögve kérlek titeket, hogy aki szeretne, az jelezze nekem mailben, hogy legyen elég tájékoztató anyag meg iylesmi. Köszi :)
  zsakos@vanholnap.eu

 • #11782 Atima

  Atima
  Felhasználó

  Nagyon szépen köszönöm az infókat!
  Ha anyukám el tud menni a programra, mindenképpen jelzek még emailben.
  Még egyszer köszi!

  Üdv!
  Atima

 • #11786 FB

  FB
  Felhasználó

  Bárki jöhet, nem kell betegnek lenni. Jöhet családtag, barát bárki. :)

 • #11787 Atima

  Atima
  Felhasználó

  Mennék én, de sajnos 140 km-re lakom, és a két porontyomat se olyan egyszerű leráznom… :)

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások