Kérdés

Impresszum Fórumok TEMP Kérdés

8 hozzászólás mutatása
Hozzászólások9
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #10810 gyongyi.balla61@freemail.hu

Sziasztok! Andi, köszi előre is ha a diagnózisom letudnád fordítani számomra ér
      thetővé.Diagnózis:Tu.mammae 1.s.st.p.op. pT2 (30mm), pN2a(6/17)M0 Hist. :kp.diff.IDC Gr.II., perineuralis-lymphogen terjedéssel, 1/1 intramammaris nycs met. ER90%fölött PR10% alatt Ki67:10%poz.Her-2 neg.Legkisebb ép szél:4mm(fascia felé) Axilla:5/17 nycs. Köszi ( 2014-ben voltam mammográfiai szűrésen, ezt hozzá kell tegyem – ahol semmi elváltozást nem találtak. Eredményem teljesen jó volt minden. Még egy év sem telt el – és ez lett )

• #12351 andibandi76
      2015. januárjában szembesültem vele, hogy gáz van. Mikromeszesedések miatt 6 éve figyeltek, évente kontroll. 2014.januárban még nem volt baj, 2015. januárra már lett. Hogy mitől? Sose tudom meg. Az biztos viszont, hogy nagyon nagyon időben lett elcsípve a dög! Hála'! Így márciusban műtét, utána rengeteg várakozás a szövettani eredményre! És a végkifejelt: megúsztam a kemot, a sugarat! Nyirokcsomóban nem volt semmi, így csupán a szuper hormonkezelést kapom!

andibandi76
      Felhasználó

Szia, itt az oldalon van egy link, ahol a szövettan-t tudod értelmezni akár Te is!
      http://www.mellrakforum.hu/index.php/diagnozis/szovettani-lelet-ertekelese

Én nem vagyok orvos, de azt ki bírom olvasni, hogy ösztrogénra érzékeny, ami jó, mert hormonterápiával tudnak segíteni, HER2 negatív, ami megint csak jó szerintem.
      Ez durva, hogy egy év alatt bevadul, velem is ez volt, Évente jártam és semmi-semmi-majd gáz…
      A Ki67% is jó szerintem, hogy csak 10%, az az osztódási hajlandósága a dögnek, tehát nem annyira agresszív.
      Mikor mész onkológushoz?

• #12352 andrea

andrea
      Adminisztrátor

így van, köszi Andi :)
      a jó hírek között van még, h a dögöt jó ép széllel szedték ki
      ami hem annyira jó, hogy van pár nyirokcsomóáttét, a perineurális – ideg mentén- terjedés, és limfogén -nyirokutak mentén- terjedés is ezt mutatja
      GR II=grade 2, közepes differenciáltságú sejtekből áll
      ha még van kérdés a link után szólj!

• #12354 gyongyi.balla61@freemail.hu

Andi, köszönöm szépen a szövettanom elemzését. Elnézésed kérem, hogy nem tudtam előbb megköszönni. Olyan nehezen megy/működik a táblagépem. Nem beszélve arról, hogy életem első emailjei, sokszor el sem megy a levél, kiírja, hogy a küldés sikertelen. Szóval ez van. Minden jót kivánok! És mégegyszer KÖSZI! :)

• #12366 andrea

andrea
      Adminisztrátor

kedves Gyöngyi!
      nagyon szívesen! gratulálok az első e-mailjeidhez is, csak így tovább!!! ezt is megcsinálod :)
      ha meg tudod oldani, csütörtökön várunk Téged is a klubban (Bajcsy Kórház), ott még a fel nem tett kérdéseidre is lesz válasz ;)

• #12367 gyongyi.balla61@freemail.hu

Szia Kedves Andi! Itt vagy? Köszi, hogy máris válaszoltál, nem úgy, mint én, bocsi. Mi lesz a téma csütörtökön? Lehet elmegyek :) Mennyien szoktatok lenni? Ha jól gondolom ez lesz a 3. Dejó, hogy van ilyen :)

• #12369 gyongyi.balla61@freemail.hu

Nemis ez már 4. Klubnap lesz. Igyekszem ott lenni. Olvastam róla, 5-kor kezdődik. 18.ker-ben lakom, nincs messze tőlem a bajcsy kh. :)

• #12370 andrea

andrea
      Adminisztrátor

Kedves Gyöngyi!
      https://www.facebook.com/466530970123442/photos/a.560664050710133.1073741828.466530970123442/747417338701469/?type=1&theater
      pszichológus lesz a központban, együtt beszélgetünk leginkább arról, ami minket érdekel, magyarul, szabad beszélgetés, ő segít terelni, kérdéseket feltenni. ez már a negyedik alkalom, és egyre többen vagyunk, 10-15-en szoktunk lenni. egy biztos, feltöltődve, jókedvűen szoktunk hazamenni. komoly témákat is előveszünk, de összességében megkönnyebbülve állunk fel, mert látjuk, hogy nem vagyunk egyedül……
      ez az e-mail címed? küldünk rá egy meghívót :)
      Bajcsy Kórház, „D” épület első emelet, csütörtök délután 17:00 óra

• #12371 gyongyi.balla61@freemail.hu

Igen, ez az e-mail címem. Köszi

8 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások