KEMOBRAIN

Impresszum Fórumok Nem vagy egyedül KEMOBRAIN

10 hozzászólás mutatása
Hozzászólások11
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #10779 balassagabi

balassagabi
      Felhasználó

Kedves MIndenki !
      Én két közel két éve estem át a kemoterápiás kezelésen. Akkoriban a sok kellemetlen mellékhatás miatt nem is figyeltem oda arra, hogy butulok. Gondoltam, van épp elég bajom.
      Az én tapasztalatom , hogy a beszédben komoly gondjaim voltak, amik így közel két év után, bár jelentősen csökkentek, de még a mai napig is szenvedek tőle.
      Konkrétan: sokszor tapasztaltam a kezelések alatt, hogy egyszerűen nem tudtam kimondani szavakat. A legalapvetőbbeket. Ránéztem egy nadrágra, és ha ütöttek volna sem bírtam kimondani a nevét. És a rövidtávú memóriámmal még a mai napig komoly gondjaim vannak.
      Tapasztalatok ????

• #11473 Andi.kj

Andi.kj
      Felhasználó

Gabi! Sajnos csak bólogatni tudok az általad leírtakra… Nekem idén január 31-én volt az utolsó kemóm és ugyanezekkel küzdök. Persze próbálom elbagatelizálni a dolgot, de azért nagyon kellemetlen. Igazából koncentrációs problémáim is vannak….egyszerűen minden másra gondolok, csak az adott dologra nem megy. Persze nem állandóan, de időnként előfordul. Most már ott tartok, hogy akinek nincsen esze annak legyen notesze…. :-) Nos néha azt is keresnem kell. :D :blink:

• #11474 andrea

andrea
      Adminisztrátor

ajjajjjajjj csatlakoznom kell :(((
      mindketten szedtek hormonbogyót?
      utánaolvastam tavaly rendesen a kemóagynak, és egyrészt jó hír, hogy idővel javulhat, rossz hír, hogy egyáltalán nem tudjálk mi a szösztől van, sok okot felsorolnak, pl hirtelen korai klimax, ösztrogénmegvonás :(
      a kedvencem az, amikor kétségbevonják, és azt mondják, hogy ezt csak én beképzelem, vagy: már öregszem, és egyébként is ilyen lennék. ne tudják meg miről beszélek azt kívánom innen is mindenkinek!
      úgyhogy úgy döntöttem, hogy amikor vége lesz a klimaxomnak 2 év múlva, akkor megfiatalodom, kifényesedem, visszaokosodom, nőiesedem, tovább is van, mondjam még???? :D
      egy gáz van csak, ha azt a nyomorult hormonterápiát kitolják még több évre :( de erre most nem gondolok….
      szerintem fontos, h beszéljünk erről, mert erről az orvosok sem beszélnek, mert nem tudnak! köszi a felvetést :) a tanulás egyébként használ neki, tehát szótanulás (idegen nyelv), vagy bármi, ami koncentrálást és konkrét agyhasználatot jelent.

• #11475 balassagabi

balassagabi
      Felhasználó

Lányok,
      én voltam nemrég egy onkológus előadásán, és ott azt mondták, hogy a kemobrain már egy bizonyított dolog.
      Most persze örülök.. de alapvetően nem vigasztal. Andi, idővel jobb lesz ? Valahogy nem érzékelem.
      A mai napig nagyon sokszor futok bele. Persze, el kell mondanom, hogy tök para van, mert naná hogy belém csapott, mi van, ha a dög átköltözött a fejembe. Ugye, azt sosem nézik.. mert miért is tennék :D Szóval, azt mondta az onkológus, hogy tartsuk az agyunkat tréningen, keresztrejtvény, írás. Én meg kérdeztem tőle, hogy mi van akkor, ha tök jól írok, de a beszéddel vannak gondok.. Azt mondta, hogy akkor beszélgessek sokat.. Na ezt teszem, sokszor magammal is, és elkezdtem verseket tanulgatni.

• #11674 Pulisz

Pulisz
      Felhasználó

Szia Gabi,
      nem olyan régen éppen egy olyan cikket olvastam, ami azt fejtegette, hogy az időskori „elbutulás” ellen a nyelvtanulás a legjobb módszer a nyelvtanulás. Szerintem a kemo ellen is működhet :woohoo: !!!! A verstanulás is szuper, de a nyelveknek még talán annál is nagyobb hasznát vesszük a jövőben. Én még csak az első kemo után vagyok. Mikor kezdem el érezni ezt a jellegű hatását? Még nem jelentkezett.

• #11478 Rachel

Rachel
      Felhasználó

Azt hittem csak en vagyok igy…..5 honapja kemoznak,,,,ezalatt 3 szor hagytam el a szemelyimet,fogalmam sincs hogy hol,,,,6 nyelven beszeltem,most meg egy is alig megy….keverednek a szavak…remelem csak a szoke parokam miatt van es visszaterek a normal kerekvagasba.

• #12318 andibandi76
      2015. januárjában szembesültem vele, hogy gáz van. Mikromeszesedések miatt 6 éve figyeltek, évente kontroll. 2014.januárban még nem volt baj, 2015. januárra már lett. Hogy mitől? Sose tudom meg. Az biztos viszont, hogy nagyon nagyon időben lett elcsípve a dög! Hála'! Így márciusban műtét, utána rengeteg várakozás a szövettani eredményre! És a végkifejelt: megúsztam a kemot, a sugarat! Nyirokcsomóban nem volt semmi, így csupán a szuper hormonkezelést kapom!

andibandi76
      Felhasználó

Én most olvastam végig ezt a topicot….kemobrain….engem nem kemoztak még is totál hülye vagyok. Eddig azért kézben tartottam bonylultabb dolgokat is, most a gyerek neve nem jut eszembe (mikor épp le akarom ordítani a haját).
      Simán a zita&lucrin is csinálhat ilyet? Mert én már kezdek aggódni, a nagymamám jut eszembe, akivel „élmény” volt beszélgetni mert nem találta a szavakat….én is olyan egyszerű szavakon tudok percekig gondolkozni……aztán jól felidegesítem magam….és jön egy hőhullám :)

• #12321 olgicsq

olgicsq
      Felhasználó

igen, igen, hőhullám, a negyven fokban, ú az nagyon jó. :) hőhullám mondjon le. :)

• #12322 Pulisz

Pulisz
      Felhasználó

Hali Lányok, én csak azt tapasztalom, hogy feledékeny vagyok, de a betegség előtt is az voltam. Még a Cavintont is elfelejtem bevenni (van még egyáltalán ilyen?) B)
      Nyelvtudás nem veszett el, mindennap használnom kell, mert a főnököm nem tud magyarul :P Akkor én még várjam, hogy kialakul nálam is? :woohoo:

Hőhullámból is kevés van, de ezt meg igyekszem a melegnek betudni :-)…..

• #11479 andrea

andrea
      Adminisztrátor

én is azon agyalok egy ideje, h ez nem csak kemo. ez a hirtelen ösztrogénmegvonást rohadtul nem díjazta az agyam sem….
      egy dolog tuti jó rá: nyelvtanulás!

• #12360 andibandi76
      2015. januárjában szembesültem vele, hogy gáz van. Mikromeszesedések miatt 6 éve figyeltek, évente kontroll. 2014.januárban még nem volt baj, 2015. januárra már lett. Hogy mitől? Sose tudom meg. Az biztos viszont, hogy nagyon nagyon időben lett elcsípve a dög! Hála'! Így márciusban műtét, utána rengeteg várakozás a szövettani eredményre! És a végkifejelt: megúsztam a kemot, a sugarat! Nyirokcsomóban nem volt semmi, így csupán a szuper hormonkezelést kapom!

andibandi76
      Felhasználó

Szeptembertől megyek is olaszt tanulni!!! :)

10 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.