jégsapka

2 hozzászólás mutatása
Hozzászólások3
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10766 lepke36

   lepke36
   Felhasználó

   Sziasztok!
   Eszter vagyok és 36 éves. Szeptember 23-án vették le a jobb mellemet, és még a szövettan eredménye nem jött meg. De már a műtét előtt mondták, hogy kemoterápiát fogok kapni. Ezért is érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata a jégsapkával kapcsolatban. És ha van valakinek jégsapkája, azt hogyan szerezte be, mert én eddig semmilyen gyógyászati segédeszköz boltban nem találtam.
   Köszönöm :)

  • #11014 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kedves Eszter!
   elöljáróban: 35 évesen kaptam a kemót, és a nagylányom eszter :) és volt jégsapkám az első két kemón ;) nekem az onkológus adta, bár bevallom, én ódzkodtam tőle, mert nem hittem benne, hogy valamit is használhat. de, ha az orvos mondja…. ;)
   úgy képzeld el, mintha egy nagy búrát raknának a fejedre (mint, amit a fodrászatban látsz), ami tele van jégakuval. elég vicces. és kicsit furcsa volt, mert gondolom nem áll a jégsapka hegyekben az osztályokon, szóval a tizenvalahány fős teremben csak az én fejem volt ilyen bigyó… ettől függetlenül a 14. napon csomókban hullott a hajam. a 2. kemónál meg a fülemet nem takarták le, és konkrétan lefagyott. rendesen fagyási sérülésem volt… akkor nem mertem szólni, azt gondoltam, csak egy kicsit hideg, kibírom. hát végülis kibírtam….
   a hajam kihullott, de pár szál maradt. ezer százalékig biztos vagyok abban, hogy nem a jégsapka miatt.
   a kemó az osztódó sejtekre hat a legjobban, ez nem függ a hidegtől sztem.
   inkább nézz szét a kendő piacon, vagy, ha neked bejön a parókaboltban…. szóval inkább készült fel a haj elvesztésére, aztán legfeljebb mázlista vagy ;)

  • #11024 FB

   FB
   Felhasználó

   nekem a prókásnál, ahol árulnak is ilyet, mondták, hogy ne vegyek, mert attl még kihullik, és könnyen megfázhat a fej tőle
   valahogy úgy magyarázták, hogy a kemo amit hőt generál az a fejen jön ki, tehát ha nem tud távozni csak rosszabb lesz nekem, és én elhiszem mert emlékszem állandóan égett az agyam :)
   amúgy én nagyon szép és kényelmes kendőket tervezek ám ha kell :) most készül az őszi kollekcióm :)

2 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.