Hónalj és kar érzéktelenség?

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások Hónalj és kar érzéktelenség?

6 hozzászólás mutatása
Hozzászólások7
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10780 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Kedves Lányok! Mindenkinek nagyon köszönöm a bátorító szavakat. Sok-sok e :angry: rőt merítek belőle így karácsony napjaiban. Már egy hete volt a műtét. Szépen gyógyulgatnak a sebek. A kérdésem az lenne, hogy az 1-2 szintű hónalji nyirokcsomó eltávolítás valójában mit jelent? A doki azt mondta, ne aggódjak, maradt még, így nem lesz gond. :dry:
   A másik kérdésem, hogy normális -e, hogy a felkarom és a hónaljam teljesen érzéketlen? Ez mennyi idő alatt múlik el? A fennmaradó kis maradék ünnepre még boldog karàcsonyt kívánok mindenkinek.
   Pusziii

  • #11601 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   szia Pulisz!
   a nyirokcsomó eltávolításnak 3 szintje van, én úgy tudom az 1-2. szintig sztoktak menni, a lényeg, hogy legalább 10-et vegyenek ki (én így emlékszem), a 3. szint a legmélyebben fekvő régió.
   nekem külön volt a nyirokcsomó műtét, tehát pontosan tudom, hogy mi az ami nekem attól van :/ az érzéketlenség normális és gyakori, ugyanis van egy pici vékony ideg, amelyik gyakran sérül a műtét közben, ez kivédhetetlen. ez sokat fog javulni, ígérem!

  • #11613 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Kedves Andrea,

   köszönöm az infót. Keresgélek magam is a neten, de sokszor nem találom meg a megfelelő leírást, adatot. Nagyon jó, ha valaki, aki már túl van hasonlókon, el tudja mondani, mire számítsak. Ez most nagyon bíztató, hogy javul majd a helyzet :-). Éppen ma volt 2 hete a műtét.
   Próbálom a tornát is csinálni, de emiatt az érzéketlenség és fájdalom miatt (mintha a bicepszemet szorítanák marokkal) miatt nem tudom eldönteni, hogy ez most az ideg sérülése miatt van, vagy kezd vizesedni. Hááááát….nem könnyű, de talán most már tényleg beindul a javulás. Igyekszem pozitívan gondolkodni, az talán segít!
   Boldog és egészséges új évet kívánok Neked és családodnak.

  • #11616 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   köszi a jókívánságot és nektek is!

   innen messziről nem tudhatom, meg egyébként sem, de a vizesedés egy olyan érzés, mintha püffedtebbnek éreznéd az egészet, kicsit nehéz az ujjaidat behajlítani, nehéz a karod, az meg egyértelmű, ha körfogat különbség is van. (talán érdemes lemérni most, hogy hol mekkora a karkörfogatod)
   sztem még nagyon friss a műtét, jobban leszel, viszont a tornát erőltesd picit

  • #11618 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Szia Andrea,
   igyekszem a tornát csinálni, de éppen tegnap kellett visszamennem kontrollra és mint kiderült, a varrás egy kicsit „felfeslett” a hónaljamon. Szóval össze kellett varrni újra egy darabon. Háááát…..mit mondjak, nem volt kellemes esemény. Fogalmam sincs, hogy én csináltam valamit rosszul (arra gondolok, hogy túlerőltettem), vagy pedig csak így alakult. A doki sem tudta megmondani az okot (de lehet, hogy nem tett csomót a cérna végére :-)). Így most kicsit korlátozom a mozdulatokat. Persze azonnal eszembe jutott amit írtál, hogy vizesedés esetén nehezebb behajlítani az ujjakat és azonnal kezdem is úgy érezni, hogy nehezen megy. Szóval most már azt sem tudom, hogy bebeszélem -e magamnak. Hű, de nehéz ez istenem! Ráadásul a szövettan sem készült el, mert a patológusok is szabadságolták magukat az ünnepekre. Megértem én, hiszen ők is emberek, de így most megint egy hetet kell várni rá. Szóval el vagyok kenődve, de majd holnap jobb lesz. Vannak ilyen napok :-(. Remélem nektek jobban alakulnak a napjaitok. Puszi mindenkinek.

  • #11626 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kedves Pulisz!
   vannak ilyen gáz napok, és sajnos lesznek is :( viszint a vacak napok között pedig csodálatos napok lesznek! ;) sztem most pihentesd, gyógyuljon meg rendesen, és csak nagyon óvatosan mozgasd át, hogy a mozgásterjedelmed nen szűküljön be. a legjobb az lenne, ha gyógytornász tudna segíteni, ezt nem tudod megkérdezni a dokidtól? kell, hogy minden kórházban legyen erre lehetőség. sajnos kevés helyen használják aktívan :(
   gyors jubbulást és kitartás!

  • #11630 Pulisz

   Pulisz
   Felhasználó

   Volt a kórházban gyógytornász, de másnap engem hazaengedtek, így velem már nem foglalkozott, csak kaptam egy papírt a gyakorlatokkal. Hétfőn úgyis megyek kontrollra és megkérdezem a dokit, hogy mik a lehetőségek. Ha van rá mód, majd meglépek a melóhelyemről napközben kicsit tornázni így az elején. Jobb lenne, ha valaki rendesen betanítaná a gyakorlatokat, hogy mit szabad tenni és mit nem azzal a kezemmel. Köszi az ötletet :-)

6 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.