Hol műtöttek?

Impresszum Fórumok TEMP Hol műtöttek?

6 hozzászólás mutatása
Hozzászólások7
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10744 Anna

   Anna
   Felhasználó

   Nem mindegy, hogy hol műtenek!
   A rákeltávolítás egy nagyon érzékeny probléma. Szorongunk, félünk. Amikor megtudtam, hogy tumor van a jobb mellemben, besokkoltam pszichológus létemre. Tavaly áprilisban derült ki, szeptemberben műtöttek a János kórházban. 5 hónapig úgy éltem, hogy magamban hordozom a halált. Ez kegyetlen volt. Húzták az időt a műtéttel. Közben itthon eljátszottam a jókedvet, a pozitív életfelfogást, mert a családom hangulatát nem húzhatom le. A 4 gyerekemből 2 halmozottan sérült, nem kell nekik még ez is.
   Műtétkor le volt írva, hogy a mell egy részét távolítsák el és azonnal csinálják meg a rekonstrukciót. A nyirokcsomókhoz ne nyúljanak, mert mind egészséges. Amikor felébredtem a műtétből, ezen a tájékon semmi nem maradt. Az onkológus engem vont felelősségre, hogy ez miért kellett? Mondtam, hogy aludtam műtét közben, a sebész a hibás. In situ carcinoma volt és a 13 nyirokcsomó mindegyike egészséges…. Ennyit a jó nevű plasztikai sebészről. Soha többé nem megyek még a János kórház környékére sem….

  • #10887 emgab

   emgab
   Felhasználó

   Szia! Bizonyára mindegy, mert aki, ami nekem megfelelő, remek, csodás, vagy pocsék, fertelmes, stb. stb. volt, az nem biztos, hogy másnak is az. De azt hiszem megnyugtató egy frissen diagnosztizáltnak, ha véleményeket olvas. Ha az ő kezelő orvosáról véleményt talál, azt megerősítheti, vagy ellenkezhet. Fontos, hogy felelősséggel írjunk le tapasztalatot! Engem az Uzsoki úti kórházban műtöttek, ahol egy jó ismerősömet is. Ő a műtét után egy évvel hirtelen felindulásból átment Debrecenbe, én nem osztom a véleményét.

  • #10893 Andi.kj

   Andi.kj
   Felhasználó

   Engem az OOI-ben műtött a Mátrai főorvos. A Ő közölte a diagnózist is…. valahol sejtettem vagyis inkább éreztem, hogy gond van. Az egész egy jóindulatú fibroadenómával kezdődött. Csináltak biopsziát, core biopsziát és mindegyik negatív lett, csak adenómát igazolt. Elküldött MR vizsgálatra és ott mutatott az egyik egy kis halmozódást, de se ultrahang se mammográfia nem látta, csak tapintani lehetett. Mondta, hogy meg kellene bökni még egyszer…core biopsziát kért. Szó szerint vakon bökték. A lényeg, hogy már meg volt a műtétem dátuma, mert megegyeztünk, hogy kiveszi az adenómákat. Erre műtét előtt pár nappal kaptam a lesújtó hírt, hogy ez bizony (B5b) rák…. Kb 1 napig sokkos állapotban voltam, de nagyon nem volt időm kétségbe esni, mert jött a műtét napja, igaz tolták két napot, mert bizottság elé kellett mennem. Szó szerint megkönnyebbültem mikor a műtét után felébredtem. Kivette a dögöt is és a fibroadenómákat is, és mivel nyirokba is átment, így az egészet kivette, valamint felvarrta a cicimet és ígérte, hogy korrigálja hozzá a másikat is. Mivel egy gócu volt, így nem kellett levenni szerencsére. Túl vagyok a 6 kemón, a 33 sugáron és tart még az endokrínterápia. Lucrint kapok 3 havonta, zitazoniumot szedek naponta. Úgy érezem, hogy a lehető legjobb helyre és kezekbe kerültem.

  • #10888 Ressmoni

   Ressmoni
   Felhasználó

   Én biztos, hogy kiírnám az orvos nevét is! Egy olyan neves emberről beszélünk, aki keze alá naponta nők hada menne műtétre! Szerintem végtelenül szomorú, hogy még Te vagy beállítva „hülyének”, hogy miért így alakult! Az orvost pedig beperelném!

  • #10889 admin
   bio data admin

   admin
   Adminisztrátor

   nem semmi le a kalappal 4 gyerekkel és,ha jól látom egyedül, csodállak érte!! Minden tiszteletem a tiéd! :)

  • #10897 admin
   bio data admin

   admin
   Adminisztrátor

   Anna ez neked szól! szerintem én nem jó helyekre írok?? szóljatok jó???

  • #10890 andrea

   andrea
   Adminisztrátor

   Kata, jelentem nagyon jó helyekre írsz!! :))

   Anna: én is felháborodva olvasom, amit írtál..sajnálom, hogy ez megtörténhetett, és tudom, hogy kiszolgáltatott helyzetben, pláne, ha közben az életéért küzd az ember konkrétan le…ja, hogy feljelentse a dokiját. lelkileg és fizikálisan is megterhelő egy ilyen történet. viszont az egészségedet pedig az szolgálja, hogy ezt vagy engedd el, már túl vagyunk rajta, vagy menj oda, és mondd el neki (vagy akárkinek, akinek gondolod) – nekünk! ;) – csak valahogy egy kicsit kerüljön ki belőled az, hogy erre a negatív figurára pazarolod e gondolataidat, vagy legalább egy kicsit messzebbről pazarold rá…
   egyébként jogilag, ha az onkoteam döntétével szembemegy, az nem tudom mennyire védhető, mivel nem lehetett nagyon ezt megmásító körülmény.

   Andi: mázlista vagy! kikaptál egy olyan dokit, aki nem hagyta magát, szuper! jó, ez így hülyén hangzik, de hány olyan esetet hallottunk, ahol elengedik a fiatal pácienst..
   olyan érdekes, hogy szó szerint így fogalmaztam, amikor legelőször beszéltem a betegségemről, és dettó így éreztem! (http://www.babanet.hu/csalad/anyasag/kiszedtek-belolem-azt-a-dogot/)

   engem a Honvédban operált Dr. Farsang, kétszer, és mindkét alkalommal nagyon meg voltam elégedve vele.

6 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások