Hogyan tudok készülni, testileg-lelkileg a kemóra?

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások Hogyan tudok készülni, testileg-lelkileg a kemóra?

9 hozzászólás mutatása
Hozzászólások10
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #10772 Szmalyli

Szmalyli
      Felhasználó

Sziasztok!
      Ha igaz a közeljövőben indul az én bulim a „dögömmel”!
      Szeretnék minél több hasznos infót gyűjteni a felkészülés-és hogyan éljem túl és a családom témában!
      Olvasgattam itt hogy milyen fórumok vannak, szedegettem is az infókat de maradt sok kérdés?
      Először is hogy olvastam hogy a kemó alatt Lúgosítani kell a szervezetet, ez alatt mi értendő,és egyáltalán miért?
      Már kb.1 hónapja mióta tudom hogy mi a helyzet eszem az Avemart, iszom a deutrogénnel csökkentet vizet, szedek napi 2×20 csepp béres cseppet, minimum egy 1 bögre frissen centrifugált 100% céklalevet.
      Mit tehetek még, esetleg mi az ami nem biztos hogy ér valamit?
      Ki mit tapasztalt ez ügyben és hogy próbált készülni a nagy harcra!!!
      Sportos alkat vagyok eleve, és nem is vagyok punnyadt, egy ideig csak a gyerekek tartokk karban és 3000m2 kert amivel nem kevés meló van de imádom, szóval 2 naponta 30-45 perc intenzív torna, sulyzó lépegetőgép stb….
      Elég vékonyka vagyok azért is érdekelne hogy mit tehetek a szervezetemmel hogy még harcosabb legyen, nekem 5-6 kg- is rengeteg fogyás lenne.
      A hajnövesztésre olvastam a ricinus olajat vagy argán olajat, szeretném használni már kemó alatt is, erről esetleg tapasztalat????

Köszönöm előre is a válaszokat!!!
      Jó lenne minél fittebnek maradni, nem nagyon tudok a popimon megülni egy helyben, és talán depis tipus sem vagyok :)

• #11409 Andi.kj

Andi.kj
      Felhasználó

Szia!
      Ami biztos, hogy a kemó alatt nem szabad semmi immunerősítőt és táplálékkiegészítőt szedni (Avemar). Utána, ha úgy gondolod szedheted őket.
      Én pl egy dekát sem fogytam, sőt talán még híztam is. A kezelést követően széthánytam magam, úgy másnap reggelig félórás közökkel. Utána félájult 2 napos alvás, majd felkeltem és mentem dolgozni, végig dolgoztam a kezelések alatt, a sugárra is munka után jártam. 3 napig nem ettem, csak csapvizet ittam. Elment az ízérzékelésem, és a szaglásom is. Mindettől függetlenül amikor már jól voltam szó szerint mindent megettem ami ehető volt…talán a szervezetem így védekezett, hogy ne gyengüljön le nagyon. Nem is volt a vérképemmel soha egy pillanatra sem gond. :)
      Egyébként én semmit nem szedtem. Megpróbálok teljesen életmódot váltani, egészségesen étkezni, nem könnyű de muszáj.
      A fejemet sem kentem semmivel sem, kinőtt így is a hajam szépen. (azt hiszem, hogy szépen)

• #11412 Szmalyli

Szmalyli
      Felhasználó

Köszi a választ.
      Gratulálok hogy te már túlvagy rajta, és ilyen jól átvészelted :)
      Olvastam több helyen is hogy meló mellett csinálták végig és te is, nem érezted levertek magad vagy fáradtnak.? Így nem tűnik olyan veszélyesnek ahogy leírtad, vagy csak nagyon stramp csaj vagy ;)
      Az íz-szag érzékelés mennyi időre ment el?

• #11417 Andi.kj

Andi.kj
      Felhasználó

Igazából a kemo utáni 3.napon már jól voltam, persze nem tökéketesen, de engem megerősített, hogy számítanak rám a munkahelyemen. Munka-gyógyterápián voltam és vagyok. :-) De a kemo estéje és az azt követő két nap borzalmas volt….mások meg nem voltak ennyire rosszul utána, de két kezelés között gyengébbek voltak. :-)
      Az íz és szaglás érzés hiánya végig meg volt a kemó alatt. Az utolsó után talán 1 hónappal jött vissza. De ez is egyén függő.
      Neked is menni fog. Erős vagy és bátor. :-)

• #11419 Szmalyli

Szmalyli
      Felhasználó

Köszi!
      És a gyógyterápia mit takar, akkor csak te is nyúltál alternatívához vagy nem?

• #11425 Andi.kj

Andi.kj
      Felhasználó

Nem igazán. Nem szedtem és nem is szedek semmit. Nem hiszek a „csoda” szerekben, így feleslegesnek tartom szedni. De ez csak a magán véleményem. Persze C-vitamint, D-vitamint, E-vitamint én is szedek időnként kúra szerűen. Megpróbálok egészségesen élni. Cukor és fehér liszt mentesen, sportolva. Én ebben hiszek.
      Nagyon szuper munkahelyem van, így bejárni nekem gyógyterápia. :-)
      Ha ezek alternatívának számítanak akkor viszont igen. :D

• #11426 FB

FB
      Felhasználó

Szia, én lelkileg úgy készültem, hogy azt mondogattam ez engem meggyógyít, jó nekem. A test nagyon meg tudja hálálni a pozitív gondolkodást. Például azt is vártam, hogy kihulljon a hajam, mert az nekem azt jelezte, hogy dolgozik a cucc bennem és minden oké.
      Testileg: a legtöbb onkológián lehet kérni kabi-glutamint, vagy fel lehet iratni de elég drága. Ez egy kimondottan kemoterápia idejére való tápszer (nem ajánlott hanem konkrétan így van törzskönyvezve szóval nem hülyeség), ami egy védőbevonatot képez a gyomorban és a bélen így meg lehet vele előzni a hányást. Én minden kezelés előtt két napig ittam és utána egy -két napig. A hat kezelés alatt kétszer volt kb hányingerem az is inkább a szörnyű íztől ami a számban volt.
      Immunerősítésnek minden áldott nap megittam egy pohár gránátalma és áfonya lét.
      Nekem a legrosszabb a szám kisebesedése és a rossz íz volt. Előbbit úgy enyhítettem, hogy a kemó napján elkezdtem napi többször kamillával öblögetni, és kentem a nyelvem phlogosollal reggel este. A rossz ízre nekem a citromos ásványvíz nagyon bevált.

• #11410 Szmalyli

Szmalyli
      Felhasználó

Hja basszus gyógyterápia a melóhely, de h… vok, nem esett le :)
      Az biztos hogy a jó társaság aranyat ér, igaz sajnos nem sok szupi munkahely van, én is melóztam így 3 évet, mondhatni hogy az életem egyik legklasszabb időszak volt :)
      A csodaszerekről annyit, hogyha szerintem valaki hisz valamiben az tud segíteni és nem szabad túlzásba esni.

Köszi FB a tippeket, a kabi-glutaminnak is utánna fogok kérdezni , és tök jó ez a kép már akartam írni :)

• #11441 Zsuzsi

Zsuzsi
      Felhasználó

Szia, Nekem kifejezetten ajánlották az Avemárt a kemo alatt is. A C vitaminra mondták, hogy nem tilos de korlátozzam napi 1000 mg max. Mivel én kétféle kemót kaptam ( hármat műtét előtt hármat utána) mások voltak a mellékhatások is. Dolgozni nem tudtam, igaz, hogy a munkahelyemre egy és háromnegyed órát vezettem addig úttalan utakon és persze ugyan annyit vissza. Én örültem, hogy élek, étvágyam semmi nem volt, inni a” minél hidegebb” jött be.Iszonyat volt a közérzetem de nem hányinger, ettől függetlenül alul fölül minden kijött belőlem, sokszor egyszerre, de aztán csak vége lett, mára szinte el is felejtettem. Mikor kihullott a hajam, néztem magam a tükörben és jól megsirattam, amúgy hajjal is egy hullajelölt nézett vissza akkoriban :cheer: Szóval nem annyira vészes kopasznak lenni, nekem a paróka nem jött be, egyik sem volt az enyém. Kendőztem, még élveztem is, hogy minden ruhámhoz van passzoló kendőm, raktam bele rózsákat szalagokat, stb. Ez volt a játékom. Sokan azt hitték divatból csinálom. Azóta kinőtt először mint egy báránybunda, olyan volt. Egy négerbaba voltam, jaj de utáltam :) Most már alakul, már majdnem olyan mint régen, na jó egy kicsit simítom a hajszárítóval, de ha ráesik az eső visszaugrik….de ez legyen a legkevesebb. Amit lefogytam visszajött, a körmeim is rendbe jöttek, mert azok is eléggé gajra mentek. A vénámat azóta nehezen találják. A kontrollokon eddig szerencsére minden rendben, megkapom a dicséretet, hogy milyen szép már a hajam. Ennyi a történet. A dokimnak volt igaza, szó szerint azt mondta ,hogy életem legszarabb éve lesz, de utána minden rendbe jön. Ebből ki lehet jól jönni, szorítok neked !!!

• #11411 Szmalyli

Szmalyli
      Felhasználó

Köszi az infót, jó tudni szerintem hogy ki hogyan éli meg, max készülök a legrosszabra :side: és hátha meglepődök, hogy nem is olyan vészes!!!
      Gratulálok hogy már túl vagy rajta!!!!
      Szép napot!!!

9 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.