HER 2, Perjeta, pertuzumab

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások HER 2, Perjeta, pertuzumab

0 hozzászólás mutatása
Hozzászólások1
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #15064 Magbea

   Magbea
   Felhasználó

   Sziasztok!

   Október elején diagnosztizálták nálam a melldaganatot. Mintavétel után kiderült, hogy HER2 +++, nem hormonérzékeny (ER és PR statusz 0), 2 cm, áttét szerencsére nincs, Ki67 20%, tehát elég agresszív. Az Országos Onklógiai Intézetbe járok kezelésre. Először kemoterápiát kapok, kettőn túl vagyok, még négyet biztosan kapni fogok 3 hetente, lesz Herceptin is. Utána műtét lesz, a többit még nem tudom, csak azt hogy meg fogok gyógyulni. Bízom az orvosaimban.

   A kérdésem az lenne, hogy van-e valaki köztetek, aki kapott Perjeta nevű gyógyszert? Vagy ajánlotta-e valakinek az orvosa? Esetleg köztetek is van akit elutasítottak?

   Az onkológus orvosom az első találkozásunk után megkérte az OEP-től a méltányosságot, mert ezt a gyógyszert alapból nem támogatják, csak méltányossági kérelmet lehet benyújtani. December elején vettem át az elutasító határozatot. Az érdekelne, hogy van-e valaki egyáltalán, aki megkapta ezt a gyógyszert – pertuzumab a hatóanyaga – vagy még annyira új és drága hogy elvétve adják. Az orvosom elég szűkszavú, nem sokat tudtam meg tőle, csak azt, hogy nem véletlenül kérte, a gyógyszer indikációja fedi az én betegségemet, és hogy megvenni nem tudom, nagyon drága. (Azt mondta fellebbezzem meg, de fellebbezni nem lehet, csak bírósági felülvizsgálatot kérni 30 napon belül.) Az elutasító határozatból az derül ki, hogy áttátes vagy kiújuló betegségre adják inkább.

   Boldog és egészségben gazdag új évet kívánok mindenkinek, válaszaitokat előre is köszönöm.

0 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások