hányinger/émelygés

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! hányinger/émelygés

6 hozzászólás mutatása
Hozzászólások7
  • Szerző
    Bejegyzés
    • #10765 olgicsq

olgicsq
      Felhasználó

Sziasztok,

Segítségre lenne szükségem kemo utáni hányinger/hányás/émelygés témában.
      5 napja, kedden kaptam az első kemomat. Sajnos a mellékhatásokat megelőző gyógyszerekhez is aznap reggel kaptam csak receptet, így előre nem tudtam őket beszedni. Gyakorlaitlag kedd óta folyamatos émelygés, hányás, hányinger kerülget, már a folyadékok is alig maradnak meg bennem. Ma kb egy banánt sikerült bent marasztalnom a felírt hányáscsillapító – Vomita – szedése mellett is. Nagyon le vagyok már gyengülve, illetve félek, hogy a következő 5 kemot hogyan tudom felvenni ha ennyire legyengülök, lefogyok.
      Max a bébiétel marag meg bennem, de utána is feküdnöm kell, mert ha felállok, rögtön elkezd ugrálni a teniszlabda a gyomromban.
      Bárkinek hasonló tapasztalat / megoldás?

• #11012 FB

FB
      Felhasználó

Szia, nekem nagyon bevált a citromos bubis víz és a gyömbér üdítő. Mind a kettő nagyon jól esett, akkor is amikor hányingerem volt.
      Én amúgy ittam glutamint, ami bevonja a gyomrot és a vpbelet így védi a kemótól és az kimondottan kemoterápia idejére van kitalálva. Elvileg a kórházakban is szokott lenni, lehet kérni. Elég drága, de sztem megéri, mert a kemo előtt két napig meg utána egy-két napig elég inni.

• #11017 olgicsq

olgicsq
      Felhasználó

Nagyon szépen köszönöm. A hányinger valahogy rendeződött, a következő kemo előtt majd bedobom ezt az ötletet a dokinak. Most éppen fehérvérsejt számom vacakol, remlem ez is megy majd, ahogy jött.

• #11018 Zsuzsi

Zsuzsi
      Felhasználó

Szia, a három hetes kemót azért találták ki, hogy tuti végig csináld. Addigra pont olyan jól leszel, hogy hajlandó vagy elmenni a következőre. Nálam legalább is így volt. A fehérvérsejt számom nekem is nagyon lement az utolsó háromnál, emiatt voltam iszonyat gyenge. Kaptam rá szurit amit a hasamba kellett beadni magamnak. Ez rendbe hozta, de nagyon, nagyon fájtak tőle a csontjaim, pár napig, olyan hullámokba jött a fájás. Sajnos vannak mellékhatások, de nem mindenkinél vészesek Én együtt jártam egy lánnyal a kezelésekre aki semmit nem volt rosszul, nagyon irigyeltem érte. Van akinek pedig még be is kellett feküdnie a kórházba annyira kiütötte. Reméljük te is megúszod a könnyebb verzióval!

• #11445 olgicsq

olgicsq
      Felhasználó

Ez tenyleg igy van, a harmadik here elmultak a tunetek annyira, hogy tudjam folytatni. Mondjuk kaptam egy gyogyszertarnyi tablettat, mire minden rendbejott. Ti tudtatok dolgozni a kemo alatt?

• #11446 Zsuzsi

Zsuzsi
      Felhasználó

Én nem, vezetnem kellett volna sokat mert több mint 150 km volt a munkahelyem. Meg napokig csak feküdtem mint egy zsák.

• #11013 andrea

andrea
      Adminisztrátor

nagyon sokan dolgoznak a kemo alatt, nekem kb egy hét volt, ami után újra rá tudtam ülni mondjuk a szobabiciklire egy kicsit tekerni, de aztán megerősödve tudtam nekimenni a következő kényeztetésnek :)

6 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások