hányinger/émelygés

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! hányinger/émelygés

Ennek a témakörnek tartalma 6 hozzászólás, 4 résztvevő. Utolsó frissítés:  Zsuzsi 4 éve, 8 hónapja telt el.

Hozzászólások7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10765 olgicsq

  olgicsq
  Felhasználó

  Sziasztok,

  Segítségre lenne szükségem kemo utáni hányinger/hányás/émelygés témában.
  5 napja, kedden kaptam az első kemomat. Sajnos a mellékhatásokat megelőző gyógyszerekhez is aznap reggel kaptam csak receptet, így előre nem tudtam őket beszedni. Gyakorlaitlag kedd óta folyamatos émelygés, hányás, hányinger kerülget, már a folyadékok is alig maradnak meg bennem. Ma kb egy banánt sikerült bent marasztalnom a felírt hányáscsillapító – Vomita – szedése mellett is. Nagyon le vagyok már gyengülve, illetve félek, hogy a következő 5 kemot hogyan tudom felvenni ha ennyire legyengülök, lefogyok.
  Max a bébiétel marag meg bennem, de utána is feküdnöm kell, mert ha felállok, rögtön elkezd ugrálni a teniszlabda a gyomromban.
  Bárkinek hasonló tapasztalat / megoldás?

 • #11012 FB

  FB
  Felhasználó

  Szia, nekem nagyon bevált a citromos bubis víz és a gyömbér üdítő. Mind a kettő nagyon jól esett, akkor is amikor hányingerem volt.
  Én amúgy ittam glutamint, ami bevonja a gyomrot és a vpbelet így védi a kemótól és az kimondottan kemoterápia idejére van kitalálva. Elvileg a kórházakban is szokott lenni, lehet kérni. Elég drága, de sztem megéri, mert a kemo előtt két napig meg utána egy-két napig elég inni.

 • #11017 olgicsq

  olgicsq
  Felhasználó

  Nagyon szépen köszönöm. A hányinger valahogy rendeződött, a következő kemo előtt majd bedobom ezt az ötletet a dokinak. Most éppen fehérvérsejt számom vacakol, remlem ez is megy majd, ahogy jött.

 • #11018 Zsuzsi

  Zsuzsi
  Felhasználó

  Szia, a három hetes kemót azért találták ki, hogy tuti végig csináld. Addigra pont olyan jól leszel, hogy hajlandó vagy elmenni a következőre. Nálam legalább is így volt. A fehérvérsejt számom nekem is nagyon lement az utolsó háromnál, emiatt voltam iszonyat gyenge. Kaptam rá szurit amit a hasamba kellett beadni magamnak. Ez rendbe hozta, de nagyon, nagyon fájtak tőle a csontjaim, pár napig, olyan hullámokba jött a fájás. Sajnos vannak mellékhatások, de nem mindenkinél vészesek Én együtt jártam egy lánnyal a kezelésekre aki semmit nem volt rosszul, nagyon irigyeltem érte. Van akinek pedig még be is kellett feküdnie a kórházba annyira kiütötte. Reméljük te is megúszod a könnyebb verzióval!

 • #11445 olgicsq

  olgicsq
  Felhasználó

  Ez tenyleg igy van, a harmadik here elmultak a tunetek annyira, hogy tudjam folytatni. Mondjuk kaptam egy gyogyszertarnyi tablettat, mire minden rendbejott. Ti tudtatok dolgozni a kemo alatt?

 • #11446 Zsuzsi

  Zsuzsi
  Felhasználó

  Én nem, vezetnem kellett volna sokat mert több mint 150 km volt a munkahelyem. Meg napokig csak feküdtem mint egy zsák.

 • #11013 andrea

  andrea
  Adminisztrátor

  nagyon sokan dolgoznak a kemo alatt, nekem kb egy hét volt, ami után újra rá tudtam ülni mondjuk a szobabiciklire egy kicsit tekerni, de aztán megerősödve tudtam nekimenni a következő kényeztetésnek :)

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások