Elmaradt sugárkezelés rossz gép miatt

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások Elmaradt sugárkezelés rossz gép miatt

Ennek a témakörnek tartalma 3 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  olgicsq 3 éve, 8 hónapja telt el.

Hozzászólások4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10797 olgicsq

  olgicsq
  Felhasználó

  Most lett elegem. Nem igaz, már több nappal ezelőtt. Ugyanis az Uzsokiban péntek óta nem megy a Gyorsító (haha, inkább lassító), emiatt negyedik napja szünetel a sugárkezelés.
  Elküldtem pár helyre a nyűgömet, ha titeket is bosszant ha elromlik a gép, küldjétek ti is tovább.

  Panasszal szeretnék élni az Uzsoki utcai kórház sugárterápiás kezelésével kapcsolatban.
  Mint közismert, a sugárterápia a daganatos betegek kezelésének nélkülözhetetlen része. Az Uzsoki utcai kórház (Fővárosi Onkoradiológiai Központ, FOK) meglehetősen nagy rész vállal az ország rákbetegeinek kezelésében: számos budapesti kerület, Pest és Heves megye betegei tartoznak az ellátási területhez, évente több ezer beteget kezelnek itt.

  A sugárkezelést melldaganatom miatt a Gyorsító 2 elnevezésű kezelőben kapom. Illetve nem kapom, ugyanis az még pénteken, 2015.05.15-én elromlott. Ma, 2015.05.20-án még mindig nincs megjavítva a készülék, a mai a negyedik munka(!)nap, hogy a kezelésben résztvevő emberek nem vehetik fel a terápiát.

  Az, hogy egy napi szinten emberek tucatjainak életmentő kezelést nyújtó berendezést nem tudnak napokig – akár egy éjszaka, vagy hétvége – alatt megjavítani, és ezzel csökkentik a daganatos betegek gyógyulásának esélyét, az az egészséghez való alapvető emberi jogot sérti.

  Nem tájékoztattak arról sem arról, hogy a kezelést lehetne-e más intézményben folytatni, vagy egyáltalán bármilyen segítséget nyújtani a probléma megoldásában.

  Szakmailag igazolt, hogy a megszakított sugárkezelés csökkenti a terápia hatékonyságát, így a kezelőgépek folyamatos működése, megfelelő karbantartása illetve rövid határidőn belül való megjavítása közvetlen hatással van az intézményben kezelt több ezer beteg életben maradási esélyére.

  Kérem ellenőrizzék, hogy a kórház mindent megtesz-e a műszerparkja működésének folyamatos biztosításáért, illetve, hogy meghibásodás esetén milyen alternatív megoldásokat tudnak felajánlani a kezelt betegek ellátásához. (Tartalék gép, másik intézményben történő ellátás, stb.)

 • #12205 Pulisz

  Pulisz
  Felhasználó

  Szia Olgicsq,
  az Uzsokiban van másik gép is. Én ma voltam az első kezelésen (ezért sok ideig várakoztam ott) a gyorsító 3-ban. Gondolom mindenki be van osztva a neki rendelt gépre és adott gép és személyzet kapacitása véges. 10 percenként mentek be a betegek megállás nélkül. Nem volt lazsálás. Holnap is mehetek. Délutános műszak is van. Esti időpontot kaptam. A dolgozók kedvesen, mosolygósan nagy empátiával végezték a munkát. Engem is átsegítettek pár kedves bátorító szóval a kezdeti félelmeimen. Én azt hallottam, hogy nem a javítással van a gond, hanem külföldről kellett rendelni az alkatrészt és még nem érkezett meg. Csak azért írtam le ezt ide, hogy lássuk az érem másik oldalát is.

 • #12207 olgicsq

  olgicsq
  Felhasználó

  én ezt mind megértem, nem is a nővérek kedvességével meg rugalmasságával van most éppen gondom, hanem azzal, hogy egy ilyen fontosságú gép miért nem működik napokig, miért nem hétvégén szerelik, miért nincs tartalék alkartrész kéznél, tartalék gép gép, tartalék helyszín. stb.
  szuper, hogy a te géped rmeekül működik, reméljük az nem mondja be az unalmast. ahogy látom, nem éppen ritka dolog, ha egy ilyen gyorsító elromlik.

  én egy gyában dolgozom, ha ott történne egy olyan, hogy alapfontosságú gép öt napig nem üzemel, az egész vezetést. kirúgnák. pedig abba nem hal bele senki sem.

 • #12206 olgicsq

  olgicsq
  Felhasználó

  a gép ma is szar, legközelebb jövő kedden érdemes telefonálni, hátha. felfoghatatlan.
  olyan van, hogy máshol, más intézményben folytatja a kezelést az ember?

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások