Elmaradt sugárkezelés rossz gép miatt

Impresszum Fórumok Terápia, mellékhatások Elmaradt sugárkezelés rossz gép miatt

0 hozzászólás mutatása
Hozzászólások1
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #10797 olgicsq

   olgicsq
   Felhasználó

   Most lett elegem. Nem igaz, már több nappal ezelőtt. Ugyanis az Uzsokiban péntek óta nem megy a Gyorsító (haha, inkább lassító), emiatt negyedik napja szünetel a sugárkezelés.
   Elküldtem pár helyre a nyűgömet, ha titeket is bosszant ha elromlik a gép, küldjétek ti is tovább.

   Panasszal szeretnék élni az Uzsoki utcai kórház sugárterápiás kezelésével kapcsolatban.
   Mint közismert, a sugárterápia a daganatos betegek kezelésének nélkülözhetetlen része. Az Uzsoki utcai kórház (Fővárosi Onkoradiológiai Központ, FOK) meglehetősen nagy rész vállal az ország rákbetegeinek kezelésében: számos budapesti kerület, Pest és Heves megye betegei tartoznak az ellátási területhez, évente több ezer beteget kezelnek itt.

   A sugárkezelést melldaganatom miatt a Gyorsító 2 elnevezésű kezelőben kapom. Illetve nem kapom, ugyanis az még pénteken, 2015.05.15-én elromlott. Ma, 2015.05.20-án még mindig nincs megjavítva a készülék, a mai a negyedik munka(!)nap, hogy a kezelésben résztvevő emberek nem vehetik fel a terápiát.

   Az, hogy egy napi szinten emberek tucatjainak életmentő kezelést nyújtó berendezést nem tudnak napokig – akár egy éjszaka, vagy hétvége – alatt megjavítani, és ezzel csökkentik a daganatos betegek gyógyulásának esélyét, az az egészséghez való alapvető emberi jogot sérti.

   Nem tájékoztattak arról sem arról, hogy a kezelést lehetne-e más intézményben folytatni, vagy egyáltalán bármilyen segítséget nyújtani a probléma megoldásában.

   Szakmailag igazolt, hogy a megszakított sugárkezelés csökkenti a terápia hatékonyságát, így a kezelőgépek folyamatos működése, megfelelő karbantartása illetve rövid határidőn belül való megjavítása közvetlen hatással van az intézményben kezelt több ezer beteg életben maradási esélyére.

   Kérem ellenőrizzék, hogy a kórház mindent megtesz-e a műszerparkja működésének folyamatos biztosításáért, illetve, hogy meghibásodás esetén milyen alternatív megoldásokat tudnak felajánlani a kezelt betegek ellátásához. (Tartalék gép, másik intézményben történő ellátás, stb.)

0 hozzászólás mutatása

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Legutóbbi hozzászólások