Impresszum › Fórumok › TEMP › Bemutatkozás
- This topic has 45 hozzászólás, 12 résztvevő, and was last updated 10 years, 1 months telt el by
andrea.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
terezanyuFelhasználóSzeretettel üdvözlök mindenkit!
Nem a saját betegségem, hanem a legjobb barátnőm miatt csatlakozom a fórumhoz. Ő 52 éves, 6 hete operálták, és 2 hét múlva kezdi a kemót. Nagyon meg van zuhanva, én pedig nem igazán tudom, hogyan tudnék segíteni. Én csináltam vele végig az összes vizsgálatot, ültem végig a műtétet, nekem mondta el, hogy mennyire fél. Nem akarta a fiát terhelni vele. (felhasználónevemet a fia ragasztotta rám az előbbiek miatt) Nagyon szeretem őt, bármit megtennék érte, de túlzásba se szeretnék esni, nem akarok még véletlenül sem a terhére lenni. Nagyon szívesen fogadnék minden jó tanácsot. Először is a kemoval kapcsolatban. Amit kapni fog: 6x 3 nap 3 hetente. Azon kívül, hogy oda-vissza kísérem, tudok-e többet tenni? Kérem, segítsetek, mert a környezetemben senkivel sem tudok erről beszélni. Előre is köszönöm. -
Andi.kjFelhasználóSzia Terézanyu!
Nagyon sajnálom a barátnődet… Minden tiszteletem a tiéd, azért amit teszel érte. Hogy tudsz-e többet tenni? Nos, azt hiszem, hogy azzal, hogy mellette vagy, támogatod, fogod a kezét, elkíséred, meghallgatod, és szereted, ezzel az életét hosszabbítod meg, és a gyógyulás útjára tereled. Annyit tehetsz még érte, hogy megpróbálod behozni ebbe a csoportba vagy egy olyan közösségbe, ahol hasonló cipőben járnak. Az ilyen csoportoknak nagyon nagy erejük van. Mindig mindent megtudunk beszélni, támogatjuk mi is egymást még ismeretlenül is. Tudunk praktikákat, tanácsokat mondani a kemóval és sugárral kapcsolatban….Együtt sírunk és nevetünk….És nagyon sokan vagyunk akik túlélték a rákot és még itt vagyunk. Megyünk az utolsó kemóra és együtt örülünk, hogy ezt is kipipáltuk.
Fognak még jönni az ehhez hasonló üzenetek…. Majd olvastasd el vele, ha már lesz hozzá ereje. Biztasd, hogy jöjjön közénk, had lássa, hogy a mellrák után is van élet. És láthassa, hogy milyen összetartó ez a sok nő, akik szintén megküzdöttek a döggel…
Örülök, hogy ránk találtál, és bízom benne, hogy a barátnőd is idetalál…. -
adminAdminisztrátorKedves Teréz anyu!
Én 60 éves vagyok és 18 éve küzdök és eddig én győztem4 !2 évesen műtöttek először majd 10 év után visszatért4 Sajnos ez nálunk családi vonás Anyai ágon! Összesen 4 mellműtétem volt! Ebben volt mell eltávolítás is! Kaptam több sorozat kemot és sugarat legutóbb 3 éve4 azóta meg volt a helyreállító műtét is! Szép kis bögyös lettem! én szinte az elsőt leszámítva egyedül csináltam végig mindent! Hihetetlen akaraterő kell az igaz! van egy felnőtt Lányom 2 szép unokám 1 éves kislány és majd 6 éves fiú! Ő értük élek csak sajnos 50 km-re laknak tőlem így sokat utazok!
Az Anyámat 55 évesen műtötték levették a mellét ő csak sugarat kapott,de azóta műtétek sorozata volt más okból kifolyólag! Ja és most 81 éves vagyis igan a RÁK túl élhető csak akarni kell,de nagyon! Sokat biztasd a barátnődet,hogy ne féljen egy kis hányással meg lehet úszni a kemot,de az se biztos,hogy hányni fog csak ne essen kétségbe!!Remélem minden rendben lesz! Minden esetre a kemo alatt egyen és igyon sokat az a lényeg akkor nem bántja a gyomrát! Adnak hányáscsillapítót avval kezdik infúzióba! Kitartás és sok sikert kívánok,ha kérdésed van akkor jelentkezz! Jövőhéten ritkán leszek,mert itt lesz a fiú unokám és megyünk csavarogni,de esténként vagyok!
Sok puszi nektek
Ősze Kata -
adminAdminisztrátorÉn is szertettel üdvözöllek.
Én 41 éves vagyok,tavaly januárban derült ki a betegségem. Egy hét múlva műtét,jobb cici ugrott. Ezt kemoterápia követte. Eltelt másfél év. A hajam kinőtt,jól vagyok,minden eredményem jó,bízom benne így is marad. A barátnődnek erőt és kitartást kívánok. A kezelések alatt gyorsan megy az idő,túl lesz rajta és meggyógyul. :kiss: -
adminAdminisztrátorDorina kedves,de fiatal vagy! viszont annál nagyobb az esélyed a gyógyulásra! Kitartás,hit és nagy akarat erő látod ki lehet ebből jönni szépen!
Gratulálok a jó leleteidhez
Ősze Kata -
Huber EvaFelhasználóHuber Éva vagyok. Én is végig csináltam a tortúrát, a kemoterápiás kezelésalatt naponta csináltam magamnak cékla-répa-alma levet, fél litert minden nap megittam,és észre sem vettem a kezelést, egyetlen egyszer sem voltam rosszul,és lelkileg is egészen jól tűrtem. Az erőset kaptam, mert a második alatt már kihullott a hajam. Kitartást a barátnődnek, és neked köszönet a segitségért.
Üdvözlettel : Éva -
FBFelhasználóSziasztok, én 32 éves vagyok, tavaly októberben diagnosztizáltak mellrákot nálam, tüdő és májáttéttel. Nem sok esélyt adtak, palliatív kemoterápiát kaptam, eléd durva koktélt, hogy esetleg összébb menjenek, most egy darab sincs belőlük. Álítólag egy csoda vagyok.
Azt hiszem nekem valamivel könnyebb dolgom volt mint másoknak, mivel sajnos otthon is láttam már minden szörnyűséget amit a rák okozhat, és a munkám is rákbetegekhez kapcsolódik, így nagyon pontosan tudtam mikor mire számíthatok és mit tudok én tenni.
Szerintem lelkileg kell eldönteni, hogy hagyod magad beteggé tenni vagy nem. Én nem hagytam. -
adminAdminisztrátorSzívből gratulálok! nagyon okos vagy! ez a pozitív hozzállás sokat segít csak így tovább!
További sok sikert kívánok -
Andi.kjFelhasználóFB!
Nagyon fiatal vagy és borzasztóan erős. Gratulálok a hozzáállásodhoz. Ezt csak így lehet.
Ölellek -
FBFelhasználóSzerintem ezt csak így lehet. Ha nem azt és úgy csinálom ahogy, akkor azt hiszem már nem élnék.
-
andreaAdminisztrátoregy csoda vagy!!!
egy szép csoda
-
AgiFelhasználóSziasztok!
Ági vagyok. Most akadt a kezembe ennek az oldalnak a címe. 50 éves leszek.Tavaly novemberben diagnosztizálták nálam a rákot. (születésnapi ajándék) Túl vagyok lassan mindenen. Kemó, mell levétele, és a sugár. Én azt hiszem jól viseltem. Eldöntöttem még az elején, hogy ez egy olyan betegség, mint az influenza, csak egy kicsit hosszabb ideig fog tartani. Nekem alig volt észrevehető a kemó alatti mellékhatás. Végig dolgoztam. Most csak azért vagyok itthon, mert a sugár miatt naponta át kell járnom Szegedre, és nem érek vissza munkakezdésre. De már csak 4 van hátra.És utána újra megyek dolgozni. Nekem végig az volt a fontos, hogy le legyek foglalva. Nem volt sok időm ezen az állapotomon gondolkodni. Nem is volt betegségtudatom. Most azon gondolkodom, hogyan segíthetném a hozzám hasonló helyzetben lévő nőket. Nekem az volt a legrosszabb, hogy nem ismertem senkit, aki hasonló tortúrán ment át.
-
adminAdminisztrátorSzia Ági!
jó helyen jársz! gratulálok! Bármi kérdésed van írd meg segítünk!
Hol laksz,ha teszel fel egy fotót az még jobb! Ősze Kata vagyok biztos olvastad az én esetemet! nahát ezt tartsd szem előtt! Írjál nyugodtan
puszi -
Huber EvaFelhasználóSzia Ági!
Huber Éva vagyok, Szegeden élek. Én most vivom második felvonását a harcomnak, 10 évvel ezelőtt volt a jobb oldalon, és pontosan 10 év után ugyan abban a hónapban a bal oldalon. Először én is végig csináltam a szokásos tortúrát. kemó, sugár, és én is olyan szerencsés voltam mint te, észre sem vettem a kezeléseket, egyetlen egyszer sem voltam rosszul. Most vissza utasitottam a kezelést /4 kemót javasoltak megelőzés céljából, nem tudom igyan mit akartak megelőzni, talán az áttéteket/ Most alternativ módon próbáljuk leküzdeni, Szegeden van egy főorvosnő, aki az alternativ gyógymódok mellett döntött. Hogyha érdekel megmondom neked, ki Ő. Telefonom: 20 345 3606
Kivánok neked további kitartást, és minden jót.
Ölellek szeretettel: Éva -
andreaAdminisztrátorkedves Ági!
örülünk, hogy idetaláltál! látod, itt van mindig valaki, aki segítségre szorul illetve, aki segíthet. sztem az egy jó dolog lenne, ha kialakulna egy olyan közösség, ahol bárki találhat támaszt, mert mi tudjuk , érezzük ugyanazt. szóval, ha van kedved gyere vissza és támogasd az ide látogatókat, talán csökkentheted te is az elveszettség-érzést, tanácstalanságot, bizonytalanságot… köszi, -
emgabFelhasználóSzia Ági! Mesélj majd kérlek folyamatosan, hogy mi újság veled!
-
kriszta73FelhasználóSziasztok!
Kriszti vagyok..41 éves.Ma hallottam az oldalról a rádióban.Ez év áprilisában tapintottam ki a bal mellemben egy csomót,júniusban műtöttek,a daganat áttétet képzett a nyirok csomókba is.
Három hete kezdtem a kemoterápiát,tegnap kaptam a második kezelést.Még négy kezelésem lesz,majd 25 sugár.
Lelkileg elég jól feldolgoztam,ami történt velem,de sok segítséget kapok a páromtól,a családtól,a barátoktól,és a munkahelyemen is támogatnak.
Az első kezelés után vissza mentem dolgozni,és szeretném ezt végig csinálni munkával.
Viszonylag jól viselem a kemót,de a haj hullás elkezdődött….ezt nehezen fogadom el.
Azért félek ettől,mert eddig nem volt betegségtudatom,félek,mi lesz,ha tükörbe nézek.
Ti hogyan éltétek ezt meg? -
FBFelhasználóSzia,
Én kimondottan vártam hogy elkezdjen hullani a hajam, mert tudtam, hogy akkor hat a kezelés, és talán meggyógyulhatok. Szerintem kulcsfontosságú, hogy olyan kendőid legyenek amikben csinosnak érzed magad. Én pl varrtam magamnak mindenféléket, hogy passzoljanak a ruháimhoz. És amúgy én tetszettem magamnak kopaszon.Szóval ez csak hozzáállás kérdése.
De tök bejegyzésemben és cikkben is foglalkoztam a kérdéssel ha érdekel.
Amúgy lányok szabad itt reklámozni az egyedi kendőimet?
Mer a nyári kollekcióm akciós
))
-
adminAdminisztrátorSzia!
Engem másfél éve műtöttek,jobb cici ugrott.Kemot kaptam,engem is nagyon megviselt a hajam elvesztése,ez volt a legnehezebb.Utólag jöttem rá,hogy ez azért volt,mert nem ismertem még a csajokat,nem láttam lányokat akik kopaszon is csodaszépek.Tavaly augusztusban kaptam az utolsó kemot,novemberben már volt mini öcsi frizurám,a parókát már nem hordtam,igaz tél volt,jól jött a nagy sapi. Nagyon jó kis hajam lett azóta.Nagyon hamar el telik az az idő amíg nem lesz hajad,és olyan szép leszel majd egy csini kendőben,vagy parókában .valamiben amiben jól érzed magad. -
Andi.kjFelhasználóSzia!
Nem könnyű feldolgozni, de hidd el nem olyan vészes. Vannak előnyei is…..nem kell fodrászhoz járni, reggelente tovább lustizhatsz, mert nem kell frizurát gyártani. Sőt, szőrteleníteni sem kell SEHOL!Vannak tök jó kendők, sapik….parókák, bár én azt nem hordtam egyáltalán.
Egyébként meg kopaszon is gyönyörű leszel, majd meglátod. Próbáld meg pozitívan megközelíteni a hajad elvesztését.
Örülök, hogy idetaláltál! -
Köszönöm a biztató szavakat!
Most mostam hajat,vagyis ami még van…,és tényleg nincs értelme húzni ezt….
Pénteken megyek dolgozni,akkor már parókában,vagy kendőben szeretnék menni…
Örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra!Köszönöm!!!!
-
FBFelhasználóÉn a táskámon hordtam egy kitűzőt: „I’ve cancer not cuties”
Tök érdekes volt nézni, hogy akik észrevették mindig mosolyogtak rám, főleg fiatalok -
andreaAdminisztrátorKriszta73
annyira jó, hogy idetaláltál!
látszik, milyen bátran viseled az egészet, csak így tovább!!! a lányok közül sokan tolták le géppel a maradék hajukat és készítettek kopasz fotókat. egytől egyig gyönyörű, sugárzó fényképek, sugárzóan szép nőkkel rajta! és mindenki boldog volt, hogy ezt megtette. esetleg, ha van kedved, vágj bele, ilyen képeket máskor nem fogsz csinálni, az tuti)
most a legrosszabb, amikor elkezd hullani, utána megszokod, a végén meg fura lesz majd paróka/kendő nélkül… jól csinálod, csak így tovább, itt leszünk, itt lehet sírni, nyafogni, és viccelődni olyanon, amit csak mi értünk -
andreaAdminisztrátorFB: sztem nyugodtan ajánld föl a kendőket, családban marad
-
FBFelhasználóOké, akkor mindenki akinek nincs haja, vagy nem lesz és készül rá
-
FBFelhasználóJaj ne már hova tűnt a másik fele…
Szóval kendőket varrok, kemosoknak, én is a sajátgyártmányaimat hordtam végig
Nagyon jó a fazonja, kényelmes, puha kellemes anyagú és sztem nagyon jól színek és minták vannak, ja és jóval bolti ár alatt
Akit érdekel, most a nyári mollekció utolso darabjai akciósak, mert készül az őszi
És minden vásárló apró meglepit kap -
Kedden megszabadultam a maradék hajamtól…
Hát,igazatok volt,megkönnyebbültem!!!
Ahogy szedte le a gép a hajamat,úgy láttam meg az igazi arcomat.
Nem látom magamat ijesztőnek,pedig ettől féltem,hogy így lesz
Ez is egy lépés volt a gyógyulás felé!
Még négy kemó,25 sugár,és hormon kezelés előtt állok,de ezen már túl vagyok.A kezelések között szedtetek valami immunerősítőt?
Cékla-répa-alma lét minden nap iszom,szódabikarbónával és citrommal kezdem a napot,igyekszem sok zöldet enni!
Köszönöm!!!! -
andreaAdminisztrátorgyönyörű királylány vagy!!!!!!!!!!! gratulálok, innen lassan már felfelé vezet az út!
HAJrá
gyerünk ilyen keményen és lelkesen és erősen. utóbbit nem muszáj, lehet gyengén is, a lényeg, hogy előreeeee!
-
adminAdminisztrátorSzia Kriszta!
na ugye mondtam én én is féltem magamtól és nem voltam ijesztő!
Én Aloe Vera termékeket szedtem,de sajnos az nem olcsó,de a jó minőségű C vitamin is jó! Vigyázz,mert van ami nem jó beszéld meg az orvosoddal ne hogy befolyásolja a kemo hatását! Tehát a nem meg felelő vitaminok használata inkább árt mint használ! Nem kell mindent be szedni amit ajánlanak! Nem tudom,hogy a szódabikarbóna jót tesz e jelen esetben???? Egy idő után a gyomrodat kicsinálja és a citrom is! De végül is ez a döntésed! Vigyázz magadra! Puszi -
adminAdminisztrátorSzia Ági!
Klassz csaj vagy! Már azon gondolkodsz,hogy segíts másokon le a kalappal!!
Hát így segíted ahogy írod! Én többször voltam műtve és kemo,sugár is én is egész jól viseltem néha az epém vacakolt akkor egy kis hányás,de nem vészes! Keresd meg a http://www.mellrakforum.hu oldalt és ott többet tudsz olvasni és jelentkezni a csapatba! Van egy külön zárt csoportunk ahol mindent meg beszélünk!
Puszi -
adminAdminisztrátorEz így van! Az akarat erő sokat számít!!
-
kriszta73FelhasználóSziasztok!!!!
Már régen jártam erre….
Múlt hét pénteken kaptam meg az utolsó kemót….
Nem volt egyszerű,főleg az utolsó két kezelés,de amikor kihúzták a tűt a vénámból,nagyon megkönnyebbültem.
Kedden kezdem a sugárterápiát,25.alkalom lesz.
Itt mire számíthatok????
A kemók között dolgoztam,bár egyre kevesebbet,az ötödik után már csak két napot tudtam bemenni,de sok erőt adott,hogy mentem.
Köszönöm… -
andreaAdminisztrátorszia Kriszta!
a sugár fárasztó, hosszú távon fáradékonyabb sztem az ember lánya, de sokan dolgoznak melletteha neked így esik jól… grat az uccsó kemóhoz
az tényleg jó érzés…
-
ZsuzsiFelhasználóSzia Kriszta!
Én is azt tapasztaltam amit Andrea, a fáradtságot. Inkább a vége felé volt kellemetlen az elsőknél nekem semmi nem volt. Van akinek elég csúnyán megég a bőre, kenegetni kell már akkor amikor még semmi sem látszik. Nálam kicsit piros lett ami később bebarnult, mint amikor jól megsüti a nap. Fájni nem fájt semmi. Nagyon stramm vagy, hogy tudtál dolgozni én képtelen lettem volna.
Ez az utolsó fejezet és VÉGE -
NatiFelhasználóSzia Andi,
Most egy kis ,,betegtársam,, miatt írok neked (az OO-n ismerkedtem meg vele)
nagyon aggódik, mert állitólag a mütét után 8 héttel meg kell kezdeni a kemót mert nem lesz hatásos!!, neki kettő mütéte volt , az első 09.31.-én, a második 11.06.-án.
Van ezzel valakinek tapasztalata? -
NatiFelhasználóSzia
Én most készülök az első kemóra, (agyban)
Hol lehet megnézni a kendőidet? Hogy lehet megvásárolni?
szép napot
Nati -
ZsuzsiFelhasználóSzia Nati !
Mi itt mindannyian szurkolunk és szorítunk neked ! -
NatiFelhasználóSzia Zsuzsi,
köszönöm a jó kívánságokat…
tegnap voltam onkológusnál, első viziten, türelmesen sok kérdésre válaszolt, de sokat kreált is…
nyirokcsomókba érbetörés, érínvázió mit jelent?
Sose lesz vége a kérdéseknek!
15.-én kezdem a kemót, 3+3, hogy készüljek rá?
Avemárt lehet szedni alatta? Doki azt mondta semmit ne szedjek!!!
aztán 1 hónap pihi és jön a sugár 25+8szép napot!
-
ZsuzsiFelhasználóSzia Nati !
Nekem is kiterjedt érinváziót diagnosztizáltak. Az nem igazán jó de ne ijedj meg. A sentinel (őrszem) nyirokcsomót úgy tudom mindenkinek kiszedik, ha abban nincs dagi akkor OK. ha van akkor az összeset kiszedikvalószínű neked is ez lesz. Akkor jön az, hogy abból a karodból nem lehet többet vért venni, vérnyomást mérni. Fokozottan vigyázni kell rá, ne érje baleset szúrás , vágás csípés, ha meg mégis akkor irány a doki. Van akinek semmi baja nem lesz, van aki azért megszenvedi ezt. Nálam kialakult az ödéma, pedig nagyon becsületesen tornáztattam és vigyáztam rá. Most már csak kicsit dagibb mint a másik karom….de ne szaladjunk előre mert nem is biztos, hogy neked ezzel foglalkozni kell majd. Az onkológusok általában azt mondják ne szedj semmit, nekem az Avemárt engedte, most is szedem. A C vitamin kiüti a kemót, nem szabad bár nálam arra is azt mondta, hogy szedjek de csak módjával 1000 mg a max. azért az nem annyira kevés. Én azt is szedtem, meg szedem is. Sok sok zöldség a céklalé répalé páros is jó. Sokat ittam de már rá sem bírok nézni a céklalére pedig szerettem. Ezeket mind kérdezd meg a dokitól mert más más szert kapunk és amit az egyik mellé szabad a másiknál nem. Ha tudod a kemód nevét és ugyan azt kapod amit én akkor elmondom nekem mit okozott. Amúgy eléggé másképp reagálunk rá. Készülj arra, hogy szarul leszel és lepődj meg, hogy nem is annyira vészes. Ki lehet bírni, és a lényeg, hogy elmúlik. Ja és igyál nagyon sok folyadékot az segít.
Majd ha lesz hozzá kedved (erőd) írjál itt biztos kapsz valakitől jó ötletet ami megkönnyítheti a problémádat. Csak ügyesen…nem vagy egyedül !!! -
NatiFelhasználóSzia Zsuzsi,
Köszönöm szépen a kedves szavakat, jó veletek beszélgetni!!
puszi -
andreaAdminisztrátorNati!!!
ne haragudj, h csak most… igaz, a műtét után max 8 hét, de inkább 6 héten belül kella kemót elkezdeni, addig van értelme állítólag. tehát jan 6-a előtt meg ogja kapni az első kemóját. nekem is két műtétem volt. a második utántól számít. nyílván kell, ogy gyógyuljon a seb, és utána kaphatja!kendőket itt keresgélj, és, ha már arra jársz, olvasd a blogját
http://www.fulesodu.blogspot.hu -
andreaAdminisztrátorZsuzsi tök jót írtál, szerintem is
-
mestergomiFelhasználóSziasztok!
Mesterne Andi vagyok!
43 eves 2 szep lanyom van,16-23 evesek!
Van egy szereto ferjem es 13 kutyam!
Nov 7. en talaltam meg a csomomat!
Kiderult rosszindulatu es eleg agresziv fajta! Ezert 6 kemot javavasoltak elsonek hogy zsugoritsak a 23 mm daganatot!
Dec 30.an meg volt az elso kemo jan 6.an volt egy orszemnyirokcsomo kivetem aminek az eredmenyere varok!
jan 22.en lesz a 2 kemom!
Most kezd hullani a hajam ami elege probara tesz!
De pozitiv vagyok meg fogok gyogyulni! -
andreaAdminisztrátorszia Andi!
nagyon jó vagy, csak így tovább! kitartás, olyan gyönyörű loboncod lesz, mire meggyógyulsz, hogy rá sem ismersz!a család önmagában gyógyszer… kíváncsi vagyok: azt mindják, ill. vannak erre bizonyítékok, hgy bizonyos kutyák megérzik a gazdájuk betegségét. nálatok hogy volt ez? köszi, ha megosztod velünk
-
mestergomiFelhasználószia!
Igen ez igy van!
Megerzik a bajt a Pumink pl. folyamatosan dugta a jobb mellemhez a orrat es szaglaszta”termeszetesen”ruhan keresztul!
A bolognese kutyusaim is erzik hogy gondom van!
Sokkal bujosabbak folyamatosan test kontaktba vannak velem!
Arrol nem beszelve hogy hatalmas szeretett es energiat kapok toluk!
Mert ugye ok a nap 24 oraban velem vannak,a csalad meg dolgozik iskolaba van stb! -
andreaAdminisztrátorAndi,
A kutyák előbb érezték, mint Te?
Ekkora szeretetben sokkal jobban lehet gyógyulni az biztos!!
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.