Impresszum › Fórumok › TEMP › Az én esetem!
- This topic has 17 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 10 years, 4 months telt el by
emgab.
-
SzerzőBejegyzés
-
-
adminAdminisztrátorSzia kedveseim!
18 éve kezdtem a canossa járást túl vagyok négy mellműtéten,mell eltávolításom is volt többször kaptam kemót és sugarat,de én győztem! meg volt a helyreállító műtét is 3 is minden rendben! 3 éve tünetmentes vagyok! jelenleg 60 éves vagyok mindjárt!
Szóval tudnék mit mesélni! -
AnnaFelhasználó56 éves vagyok, 4 gyermekem van. Tavaly áprilisban mammográfián tudtam meg, hogy jobb oldalon tumor van a mellemben. Szeptemberben volt a melleltávolításom és a nyirokcsomók kivétele. In Situ Carcinoma. 13 nyirokcsomót vizsgáltak, mind egészséges volt. BRCA 1-2 szerint genetikailag nincs esélyem a mellrákra. 2 hónap múlva lesz a rekonstrukciós műtétem, hátizomból.
-
KormicaFelhasználóHelló, Anna!
Érdekes! Miért vártak ilyen sokat a műtéttel?
Mekkora volt a tumor? Gondolom, nem lehetett nagy, ha „In situ” volt.
Az emlőmegtartó műtét nem jöhetett szóba?
Az In situ úgy tudom, hogy jó hír, még nem volt semmilyen beszűrődés.Anna wrote:56 éves vagyok, 4 gyermekem van. Tavaly áprilisban mammográfián tudtam meg, hogy jobb oldalon tumor van a mellemben. Szeptemberben volt a melleltávolításom és a nyirokcsomók kivétele. In Situ Carcinoma. 13 nyirokcsomót vizsgáltak, mind egészséges volt. BRCA 1-2 szerint genetikailag nincs esélyem a mellrákra. 2 hónap múlva lesz a rekonstrukciós műtétem, hátizomból. -
KormicaFelhasználóSzia!
Hú, nem semmi ez a felsorolás!! Szükségünk is lesz a Te bátorításodra, meg tapasztalataidra!
(Nagyon szép vagy és fiatal, 60 éves létedre!)katam50@gmail.com wrote:Szia kedveseim!1’8 éve kezdtem a canossa járást túl vagyok négy mellműtéten,mell eltávolításom is volt többször kaptam kemót és sugarat,de én győztem! meg volt a helyreállító műtét is 3 is minden rendben! 3 éve tünetmentes vagyok! jelenleg 60 éves vagyok mindjárt!
Szóval tudnék mit mesélni! -
AnnaFelhasználóAzért vártak a műtéttel ennyi ideig, mert amikor áprilisban kiderült a rák, akkor megszúrtak és C5 lett az eredmény. Ez vékonytűs volt. Utána elküldtek Corbiopsziára, az már B3-at eredményezett. Hát ez totál távol van egymástól, ezért elküldtek egy harmadik biopsziára is, ami megint C5-ös lett. Ez hónapokig tartott. Én nem tudtam nyugodtan megülni a fenekemen közben, mert azért erősen zavart, hogy ott növekszik bennem a rák. Elkezdtem járni Onko- therm terápiára, hogy legalább kicsinyítsük a 6 cm-es tumort. 7 kezelésen voltam, 2 cm-esre csökkentették a daganatot. Valószínű, hogy ezért is volt egyben. A mellemnek csak a felső részéből kellett volna eltávolítani egy részt és a nyirokcsomókhoz se lett volna szabad nyúlnia a sebésznek, ez le is volt írva neki. Ő viszont levette a teljes jobb mellemet és az összes jobb oldali nyirokcsomót eltávolította. Mind egészséges volt, 13-at vizsgáltak meg. A jó, hogy nem kaptam se kemo-t, se sugarat, csak hormonkezelést kapok. Zitazoniumot. Még műtétkor se tudták kitapintani a tumort!
-
adminAdminisztrátorKöszönöm szépen á,de hogy Komica, te pedig tényleg fiatal vagy!!
-
emgabFelhasználó54 éves vagyok.
Azt hittem, hogy a 2012. júniusában diagnosztizált polymyositis és reumatoid artritis után sok meglepetés már nem érhet. Egy hónapig gyakorlatilag mozgásképtelen voltam, aztán szépen kikászálódtam az egészből. Ehhez kellett majdnem 2 év. Közeben tömték belém a Medrolt.
Nem keveset. Hol csökkent, hol nem a fájdalom.
2013. augusztusában házi orvost váltottam, aki többek között tüdőgyógyász szakorvosi kivizsgálásra is küldött. Ott a Doktornő úgy látta jónak, hogy tumor markert is kellene csináltatni. Az eredményt augusztus 28-án kaptam meg. Negatív. A fájdalom azóta is hol jön, hol megy.
2013. október ötödikén egy cudar, lángoló fájdalmakkal tarkított hétvége után (gyulladás volt, nem kicsi) diagnosztizálták nálam a daganatot A vizsgálaton már felkészítettek, hogy ez nagy valószínűséggel rosszindulatú lesz. Másnap ultrahang, biopszia, s majd egy hónapot kellett várnom a diagnózisra.
Rosszindulatú.
Azután 6 kemó, 2014. május 16-án műtét, ahol vicces előzmények után eltávolították a bal mellem. Viszonylag jól viseltem eddig a herce-hurcát. Holnap kezdem a 25 sugár kezelést. -
andreaAdminisztrátorérdekes, hogy szinte minden történetben van egy kis bizonytalansági faktor, amíg kiderül, hogy mi is a helyzet, hogy merre van az előre. tehát ritka az, hogy ránéznek, megmondják, hogy ez van és ezt kell csinálni… ez valahol érthető is, mert nem lehet minden eset tankönyvi, másrészt egy kicsit rémisztő is, hogy mennyi minden okozhat időhúzást
-
emgabFelhasználóSzia! No, de ebbe a várakozásba bele lehet őszülni!
-
andreaAdminisztrátorrossz esetben könnyen bele lehet halni
-
AnnaFelhasználóValami véget ér- valami elkezdődik. Másfél éve tudtam meg a mellrákot, egy éve élek egy mellel. Hétfőn kapok egy újat! Amikor eltávolították a jobb mellemet, születésnapom volt… Most, hogy kezdődik a műtétsorozat, újból a születésnapomra esik. Egy éves leszek… Az elmúlt év mintha báb állapotban telt volna, magamba fordultam. Még a külvilágból jövő ingereket se tudtam befogadni. Nem éreztem nőnek magam! Totál egyedül csináltam végig ezt az időszakot, a segítséget se fogadtam el. Kettesben az autista fiammal a nap 24 órájában. 3 havonta a rettegés, találnak-e valamit az ellenőrzésen. Közben megnősült az egyik fiam, megszületett az első unokám, én pedig fásultan, érzelmileg távol maradva csináltam végig ezt az időszakot. Gépiesen tettem a dolgom, 4 gyerek, azért nem hagy unatkozni, + a 76 éves anyám. Igyekeztem kitölteni minden napra az időt, hogy „előbb eljöjjön a szeptember”, visszakapjak egy számomra fontos dolgot, hogy újból nőnek érezhessem magam. Még van két napom a régi életemből. Most sírok. Siratok mindent. Egyedül vagyok rohadtul! A Zita is besegít, hogy áztassam az egereket. Még két nap és mire felébredek az altatásból, megtapinthatom a mellkezdeményt, amit a hátizomlebenyből csinálnak. Újból nő leszek! Pár nap és jön a születésnapom…
-
OsziMoniFelhasználóDrága Anna! Én szerencsés vagyok,mert személyesen is találkozhattam Veled.Te Ízig-vérig NŐ vagy, egy Okos Nő(ritka ám)és remélem a hétfői nap után ,ha az kell,hogy újra párban legyenek a cickóid – újra annak érzed magadat ! Lehet,hogy már ott sertepertél körülötted a herceged,csak még nem vetted észre,nem volt itt az ideje,hogy közelebb tudjon hozzád merészkedni… Tündéri egy Nő vagy,Kemény,határozott,de hát mindannyiunkkat megkeményített ez a „dög”,na meg az ÉLET….Így NAGYBETŰSEN. :sick:
Naponta harcolsz,egyedül…Kívánom,teljes szívemből ,hogy társra lelj és meglássa az Úriember a benned rejtőző szépséget,kedvességet!!!
Hétfőn megy ám a szorítás!!!Gondolok Rád!!! :kiss: -
AnnaFelhasználóKöszönöm szépen Móni!
-
adminAdminisztrátorDrága Anna!
Én is örülök,hogy személyesen meg ismertelek! fantasztikus türelmes és jó szívű segítőkész ember vagy!
Jövőhéten nem leszek itthon ,mert indul az ovoda és lent leszek vidéken a családomnál,de nagyon szorítok neked és minden rendben lesz!
Örülök,hogy idáig már eljutottál! További sok sikert kívánok!!
Puszi -
AnnaFelhasználóKöszönöm szépen! Nekem sokat segített és segít ez a csoport. Mivel egyedül élek a fiammal, bármi problémám, örömöm van, Veletek osztom meg. Én már könnyebb helyzetben vagyok, mert két nap múlva elégséges lesz a melleim száma. Hosszú még az út, de győzünk!!!!
-
emgabFelhasználóValami véget és és valami kezdődik.
Már csak 3 sugár van a 25-ből, viszont lángolva fáj a maradék mellem, a vállam. Tapintásra semmi, a Doki szerint semmi és nem is indokolt (nagyon imádtam ezt a kifejezést), valamint a herceptin kezelés elkezdéséhez kiírták az ellenőrző vizsgálatokat.
Mivel így kezdődött a másik is, én bizony berosáltam. Nagyon nehezem vártam ki ezt az öt hét kezelést, bár sok segítséget kaptam a Fb-os lányoktól. Ezúton is hálásan köszönöm!
Most várnom kell, hogy elkészüljenek a vizsgálatok.
Még vége sincs az egyiknek,…………….
Ma nem vagyok jól.
Szembe szállok bármivel, de most fogni kell a kezem! -
andreaAdminisztrátorés itt is kérdezem, hogy mi a helyzet…
-
emgabFelhasználóRendben!
-
-
SzerzőBejegyzés
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Nincs kapcsolódó tartalom.